Eφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, του προέδρου του Αχαρναϊκού, κ. Εμμανουήλ Χασάνη, αποκλειστικά στο acharnet.gr

Χασάνης: Θέλω τον Αχαρναϊκό μεγάλο

του Ανδρέα Δελαβερίδη
Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη, παραχώρησε ο πρόεδρος του Αχαρναϊκού κ. Εμμανουήλ Χασάνης, αποκλειστικά στο acharnet.gr. Το …αφεντικό της ομάδας του Μενιδίου τόνισε μεταξύ άλλων πως ο η ομάδα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Αχαρνών, ενώ σημείωσε πως όνειρό του είναι να δει τον Αχαρναϊκό πολύ ψηλότερα από ότι είναι σήμερα.

xasanis

Πόσο καιρό είστε πρόεδρος της ομάδας κ. Χασάνη;
Από τα μέσα Ιουλίου του 2004.

Πόσο σας βοηθάει ο Δήμος Αχαρνών;
Πάρα πολύ και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος. Η ομάδα είναι δημοτική. Πέραν των χορηγιών από ιδιώτες και τα έσοδα από τα εισιτήρια, τα οποία αναμένουμε να αυξηθούν με την καλή πορεία της ομάδας, όλα τα άλλα είναι της δημοτικής αρχής.

Έχετε πουλήσει κάρτες διαρκείας;
Δεν μπορώ να γνωρίζω τον ακριβή αριθμό αυτών που έχουν πωληθεί, αλλά υπάρχει χρονικό περιθώριο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου. Η τιμή τους είναι 100 ευρώ και οι κάτοχοί τους μπορούν να παρακολουθήσουν όλα τα επίσημα παιχνίδια του Αχαρναϊκού. Αν υπολογίσετε πως για κάθε παιχνίδι της ομάδας, το συμβατικό εισιτήριο τιμάται 10 ευρώ, τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό πως αντί για 170 ευρώ που θα πλήρωνε κάποιος για να δει όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Αχαρναϊκού, με το διαρκείας θα πληρώσει 70 ευρώ λιγότερα.

Εσείς με τι θα είσασταν ικανοποιημένος από τη φετινή πορεία του Αχαρναϊκού;
Στόχος μας είναι η άνοδος στη Β? Εθνική

Με το χέρι στην καρδιά, θέλετε πραγματικά να ανέβει η ομάδα στην Β? Εθνική, μπορεί να αντέξει οικονομικά ο σύλλογος, αυτό το μεγάλο βήμα;
Δεν θέλω να φανώ ονειροπόλος, αλλά μια πόλη των 120.000 κατοίκων, αξίζει να έχει μία ομάδα ακόμη και ψηλότερα από τη Β? Εθνική. Για να γίνει όμως κάτι τέτοιο, απαιτείται προγραμματισμός, αργά και σταθερά βήματα, γιατί δεν μπορούν να γίνουν όλα από τη μία στιγμή στην άλλη, καθώς και η βοήθεια των μικρότερων σωματείων του Μενιδίου, όπως η ΑΕΜ, ο Αχιλλέας, ο Παρνηθαϊκός, από τα οποία σωματεία ο Αχαρναϊκός θα μπορεί να παίρνει ταλέντα και να τα βάζει στην πρώτη ομάδα με μικρό κόστος.

Υπάρχει περίπτωση συγχώνευσης των μικρότερων ομάδων του Μενιδίου, για να γίνουν κάτι σαν τη δεύτερη ομάδα του Αχαρναϊκού;
Ούτως ή άλλως αυτές οι ομάδες δίνουν πλήρη προτεραιότητα στον Αχαρναϊκό, όσον αφορά στους ταλαντούχους παίκτες τους. Κι εμείς θέλουμε τα παιδιά τα δικά μας στην ομάδα, να φτιάξουμε δηλαδή ένα έμψυχο δυναμικό που αποτελείται από 25-26 παίκτες από τον τόπο μας, γεγονός που αποτελεί ένα από τα όνειρά μας.

Τα τμήματα υποδομής του Αχαρναϊκού λειτουργούν;
Συγκροτείται ήδη αυτή τη στιγμή ένα τμήμα παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, οι οποίοι θα έχουν τη θέση του scouter (κατασκόπου), με σκοπό να παρακολουθούν νεαρά παιδιά από το Μενίδι, αλλά και τις γύρω περιοχές, όπως είναι οι Άγιοι Ανάργυροι και η Φιλαδέλφεια.

Τι μετεγγραφές έγιναν φέτος;
Μετεγγραφές έγιναν αρκετές. Πήραμε και έτοιμους παίκτες από την κατηγορία μας, αλλά και παιδιά 18-20 ετών από τις μικρότερες ομάδες του Μενιδίου. Συγκεκριμένα αποκτήσαμε τους Καράμπελα και Ζούμα από την ΑΕΜ, τον Γιοβανέλη από τον Αχιλλέα Κάτω Αχαρνών, τον Αλέξη Χριστοφορίδη από τους Αγίους Αναργύρους, τον Σταματόπουλο από τον Άρη Αγ. Κωνσταντίνου, τους αδελφούς Δημάκη από τον Θρασύβουλο, τον Μπαρτσελό από το Λεωνίδιο, τον Κορομπόκη από την Κασσάνδρα κ.α.

Γιατί αποχώρησε από την ομάδα ο Κυπαρίσσης; Ο Αχαρναϊκός πήρε χρήματα από τη μετεγγραφή;
Όταν εγώ ήρθα στην ομάδα, ο παίκτης είχε ήδη φύγει. Μάλιστα, έφυγε ως ελεύθερος γιατί το συμβόλαιο το οποίο είχε πέρυσι ήταν μονοετές. Ήθελε να γυρίσει στον τόπο καταγωγής του και δεν μπορούσαμε να τον κρατήσουμε.

Πόσο σας στηρίζει με τις επιχορηγήσεις του ο ΟΠΑΠ και η ΕΠΟ;
Είναι ένα ερωτηματικό για όλες της ομάδες της Γ? Εθνικής κατηγορίας. Από τη στιγμή που δεν έχουμε έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, προσπαθούμε να βρούμε μια λύση μόνοι μας, σε συνεργασία με τους προέδρους των άλλων σωματείων. Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον κ. Κανελόπουλο, δεν μπορούσε να μας διευκρινίσει ούτε το ποσοστό επί τοις εκατό που θα πάρουμε από τον ΟΠΑΠ. Δεν γνωρίζουμε δηλαδή το ποσό της επιχορήγησης, αλλά και όταν το μάθουμε δεν θα ξέρουμε πότε θα το εισπράξουμε. Να φανταστείτε ότι ακόμη περιμένουμε χρήματα από την περσινή περίοδο, όταν φτάσαμε στον δεύτερο γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Οπότε, επανερχόμαστε στο ότι την ομάδα την συντηρούν ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, οι οποίοι αγαπούν την ομάδα, καθώς αυτή είναι που έκανε ευρύτερα γνωστό τον τόπο μας, από πολύ παλιά όταν εγώ ήμουν ακόμα παιδάκι. Επίσης στηριζόμαστε και στη βοήθεια του κόσμου, τον οποίο παρεμπιπτόντως έχουμε ανάγκη στο γήπεδο, όχι μόνο οικονομικά, αλλά θέλουμε τη φωνή του, να γίνει ο 12ος παίκτης. Γι αυτό άλλωστε και προχωρήσαμε ως ΠΑΕ Αχαρναϊκός σε συνεργασία με τον Δήμο Μενιδίου και τον ΟΑΔΑ και θα προμηθεύσουμε τους μαθητές των σχολείων της περιοχής με σχολικές ταυτότητες, με τις οποίες θα μπορούν δωρεάν να εισέρχονται στο γήπεδο, σε όλα τα παιχνίδια της ομάδας, γεγονός που είναι πολύ θετικό για τη νεολαία της περιοχής.

Για να φέρετε τον κόσμο στο γήπεδο, έχετε σκοπό να προχωρήσετε σε κάποια βελτιωτικά έργα στο δημοτικό γήπεδο Αχαρνών;
Το γήπεδο ανήκει στο δήμο. Εμείς κάνουμε συνεχώς τις προτάσεις μας, προφορικά αλλά και εγγράφως, και καθημερινά γίνονται βελτιώσεις. Σημαντική είναι η αλλαγή στα αποδυτήρια, όπου γίνεται προσπάθεια να γίνουν πολύ καλύτερα. Κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ασφάλεια, βάζοντας το πλέγμα περιμετρικά του γηπέδου, το χορτάρι το οποίο είναι πολύ καλύτερο από παλιά, αν και αυτό δεν αρκεί γιατί ο Αχαρναϊκός χρειάζεται και δεύτερο γήπεδο για να κάνει τις προπονήσεις του.

Το προπονητικό κέντρο που βρίσκεται στα σκαριά στην περιοχή Λεκάνες, μετά τη συμφωνία του δημάρχου Αχαρνών κ. Στριφτού με τον πρόεδρο της ΑΕΚ Ντέμη Νικολαίδη, έχει σκεφτεί ο Αχαρναϊκός να το αξιοποιήσει;
Αν αυτό το έργο πραγματοποιηθεί, έχει ειπωθεί πως ένα βοηθητικό γήπεδο θα παραχωρηθεί από το δήμαρχο στον Αχαρναϊκό, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες του Μενιδίου. Μπορεί ο Αχαρναϊκός να είναι η μεγαλύτερη ομάδα της περιοχής, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να παραγκωνιστούν οι υπόλοιπες ομάδες. Με το βοηθητικό γήπεδο αυτό, θα γίνει σίγουρα πιο καλό το γήπεδο του Αχαρναϊκού, καθώς σήμερα χρησιμοποιείται από δύο ομάδες. Μην ξεχνάμε πως τόσο η Αγ. Άννα και ο Αχιλλέας Κάτω Αχαρνών, απέκτησαν ή θα αποκτήσουν γήπεδο με χόρτο, γεγονός που σημαίνει πως θα? ελαφρύνει το δημοτικό γήπεδο Μενιδίου. Φυσικά, εγώ δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για την παραχώρηση του βοηθητικού στις Λεκάνες, γιατί αποτελεί δημοτική ιδιοκτησία, αλλά όταν έρθει η ώρα να συζητηθεί το θέμα, τότε θα εκφράσω τις θέσεις της ΠΑΕ που εκπροσωπώ.

Θα γίνουν βελτιώσεις στα δημοσιογραφικά θεωρεία του γηπέδου, καθώς οι δημοσιογράφοι είναι αυτοί που μεταφέρουν την εικόνα που βλέπουν προς τα έξω;
Δεν θα προφασιστώ πως υπάρχουν κι άλλα γήπεδα που έχουν χειρότερα δημοσιογραφικά από του Αχαρναϊκού, αυτό δεν το θέλω. Όμως έχουν γίνει οι προτάσεις στης επιτροπή του γηπέδου των Αχαρνών και για αυτό το θέμα. Όπως είπα όμως και πριν έχουμε άλλες προτεραιότητες, όπως είναι το πλέγμα περιμετρικά του γηπέδου και το να φτιαχτεί ένα ιατρείο μέσα στο γήπεδο, καθώς και τη βελτίωση της κερκίδας των επισήμων, γιατί όλοι οι πρόεδροι ταξιδεύουν με τις ομάδες τους στο Μενίδι και θέλουμε να περάσουμε μια καλή εικόνα προς τα έξω και να τους κάνουμε να ευχαριστηθούν που βρέθηκαν στον τόπο μας. Μέσα σε ένα μήνα, πιστεύω πως όλοι οι τομείς του γηπέδου θα είναι βελτιωμένοι, πάμε προς τα πάνω και θα τα καταφέρουμε.

Να κλείσουμε τη συζήτηση αυτή με δυο λόγια δικά σας.
Εύχομαι κατ? αρχήν υγεία στον αχαρναϊκό λαό και αυτό που θέλουμε είναι η στήριξη των νέων ανθρώπων στην ομάδα, μέσω της παρουσίας τους στο γήπεδο. Ευχαριστούμε το acharnet.gr ποντάρουμε στη στήριξή σας και να ξέρετε ότι εμείς αντέχουμε και θέλουμε την κριτική, είτε αρνητική είτε θετική, αρκεί να υπάρχουν επιχειρήματα και προτάσεις για το καλό της ομάδας.