Τάκης Παπανίκας: Είμαι ανοικτός στη συνεργασία

papanikaΟ πρώην Δήμαρχος Αχαρνών Τάκης Παπανίκας, μίλησε για όλους και για όλα, αποκλειστικά στο acharnet.gr. Αποκάλυψε τις προθέσεις του για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, εκφράστηκε αρνητικά για την μέχρι στιγμής πορεία της υπάρχουσας δημοτικής αρχής και τοποθετήθηκε ανοιχτά στα φλέγοντα ζητήματα της πόλης.
Μια συνέντευξη του Ανδρέα Δελαβερίδη.

Κε Παπανίκα, θα ήθελα με λίγα λόγια να μας πείτε το βιογραφικό σας.

Είμαι μηχανολόγος, αεροναυπηγός και σπούδασα στη Γερμανία. Την περίοδο της Χούντας αναμείχθηκα από το εξωτερικό στον αγώνα, μαζί με το ΠΑΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και όταν επέστρεψα στην Ελλάδα εκλέχθηκα τακτικός καθηγητής Μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Παράλληλα εκπόνησα επιστημονικές εργασίες, τεχνολογικές μελέτες και έγραψα βιβλία. Το 1981 προσκολλήθηκα στην ελληνική αεροπορική βιομηχανία, της οποία διετέλεσα και πρόεδρος, στην ολυμπιακή αεροπορία, την οποίας επίσης ήμουν πρόεδρος, καθώς και στην αντιπροσωπευτική συνέλευση κοινωνικού ελέγχου (ΑΣΚΕ) όπου επίσης διετέλεσα πρόεδρος. Γενικότερα, είχα μια διαρκή και ενεργή συμμετοχή, τόσο στα κοινωνικά όσο και στα πολιτικά δρώμενα του τόπου. Η πρώτη μου εμπλοκή στο πολιτικό προσκήνιο, ήταν όταν ήμουν υποψήφιος Νομάρχης Ανατολικής Αττικής και έχασα με πολύ μικρή διαφορά τη δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ενώ στη συνέχεια όπως όλοι γνωρίζουν ήμουν Δήμαρχος Αχαρνών από το 1999 ως το 2002.

Πείτε μας λίγα λόγια τόσο για το έργο σας, όταν υπήρξατε Δήμαρχος, αλλά τώρα που είσαστε Δημοτικός Σύμβουλος.

Το έργο μου στη Δημαρχία ήταν ένα έργο ευρύτατης δραστηριότητας. Διότι προχωρήσαμε σε πολλά μέτωπα και ίσως αυτό είναι γεγονός που δεν εκτιμήθηκε σωστά. Ανοίξαμε πολλά μέτωπα, όσον αφορά την διοικητική λειτουργία του Δήμου, τελειώσαμε το παλιό Δημαρχείο και μεταφερθήκαμε στο καινούριο, γεγονός, το οποίο όπως καταλαβαίνετε είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, με τόση γραφειοκρατία και αρχείο. Μηχανογραφήσαμε το Δήμο σε όλη του την έκταση και σε όλες του τις δραστηριότητες, για πρώτη φορά στα χρονικά, ενώ αναπτύξαμε την κοινωνική δράση, με την αύξηση του αριθμού των παιδικών σταθμών (τριπλασιασμός). Το μεγαλύτερο έργο που κάναμε, είναι πως σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, στην δικιά μας τετραετία, προγραμματίστηκαν και κατασκευάστηκαν περίπου 40 σχολικά κτίρια. Δηλαδή, στο τέλος της δική μας τετραετίας λύθηκε πρακτικά το πρόβλημα των σχολείων στο Μενίδι. Φυσικά, αυτό που μας στοίχισε πάρα πολύ ήταν ο σεισμός του 1999, αφού ο τόπος αποδιοργανώθηκε για ένα μεγάλο διάστημα, καθώς οι οικονομικές δραστηριότητες μείνανε πίσω, λόγω των χιλιάδων σπιτιών που κατεδαφίστηκαν ή χρειάζονταν ανακατασκευή. Στην τετραετία μας κερδίσαμε κάτι μοναδικό για το Μενίδι. Δεκατρία έργα του κοινοτικού πλαισίου στήριξης, συνολικού προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά τα μισά τα τελειώσαμε εμείς και τα άλλα τα εκτελεί η νέα δημοτική αρχή. Φυσικά καλά κάνει και τα ολοκληρώνει, αλλά εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να το αναφέρουμε, καθώς δεν μας τα χάρισε κανένας. Τα διεκδικήσαμε με μελέτες, με πολιτικές συγκρούσεις καταφέραμε να εγκριθούν αυτά τα έργα. Αυτό που βλέπουμε από την σημερινή δημοτική αρχή είναι να μην συνεχίζονται αυτές οι διεκδικήσεις, αλλά διατηρείται και συντηρείται μια κατάσταση, χωρίς να γίνεται κάτι πρόσθετο. Σ’ ότι αφορά εμένα και την παράταξή μου, οι προσπάθειές μας συνεχίζονται και τώρα που είμαι Δημοτικός Σύμβουλος. Η κατεύθυνσή μας είναι να προτείνουμε στην υπάρχουσα σημοτική αρχή να κάνει κάτι επιπλέον από αυτό που εμείς αφήσαμε.

Πολλοί σας κατηγορούν, και θα σας το πω ακριβώς όπως το λένε, ως Παγκόσμιο Ρέκορντμαν των ηττημένων Δημάρχων, λόγω του πολύ μικρού ποσοστού που πήρατε στις προηγούμενες εκλογές. Γιατί χάσατε τις προηγούμενες εκλογές και μάλιστα με τόσο μεγάλη διαφορά;

Πιθανόν, αυτοί που λένε τέτοιες κουβέντες, προέρχονται από αυτούς του χώρους, οι οποίοι καλλιέργησαν την πολιτική «Διαίρει και Βασίλευε». Δηλαδή, υπήρχαν κάποιοι ενδιαφερόμενοι είτε για τη Δημαρχία, είτε για άλλες προσωπικές σκοπιμότητες, οι οποίοι φρόντισαν να διασπάσουν τον ευρύτερο δημοκρατικό χώρο, στον οποίο ανήκει και η παράταξή μου. Το αποτέλεσμα ήταν, στις εκλογές να κατεβούν περισσότεροι Δήμαρχοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα το οποίο ήθελε να μείνει στην εξουσία, αλλά δεν έδωσε το χρίσμα στο ιδρυτικό του μέλος, Τάκη Παπανίκα, με εμπλοκή στην αντίσταση κατά της Χούντας και συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου. Μάλιστα, στις νικηφόρες για μας εκλογές του 1998, μας είχαν ονομάσει αντάρτες, αλλά τελικά δικαιωθήκαμε γιατί πιστεύαμε πως εμείς έπρεπε να πάρουμε το χρίσμα του κόμματος. Με αυτόν τον τρόπο όμως δημιουργήσαμε πολλούς εχθρούς, οι οποίοι είναι αυτοί που με χαρακτηρίζουν με αυτόν τον τρόπο. Επομένως, η διάσπαση του Δημοκρατικού χώρου που λέγεται ΠΑΣΟΚ, ήταν ο κυριότερος λόγος που χάσαμε τις εκλογές. Και μέσα σ’ αυτούς που προσπάθησαν να διασπάσουν τον χώρο, ήταν δυστυχώς και μεγάλα πολιτικά πρόσωπα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, τα οποία υποστήριξαν άλλον υποψήφιο και όχι την δική μας παράταξη, όπως πραγματικά μας άξιζε.

Πως κρίνετε την μέχρι στιγμής πορεία του νυν Δημάρχου, είτε σε προσωπικό είτε σε πολιτικό επίπεδο;

Κοιτάξτε, δεν θέλω να αναφερθώ σε πρόσωπα, αλλά βλέπω τα πράγματα συνολικά. Φυσικά, η πορεία της δημοτικής αρχής έχει να κάνει με την ταυτότητα και την προσωπικότητα του εκάστοτε Δημάρχου, όμως γενικώς από την διοικούσα δημοτική παράταξη, εμείς έχουμε δει μόνο έργα προβολής κάποιων κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, τις οποίες η παράταξή μας άφησε ως κληρονομιά στο Δήμο Αχαρνών. Υπάρχει μία καλοργανωμένη επικοινωνιακή πολιτική, η οποία προσέχει να μην βγαίνουν προς τα έξω αρνητικά θέματα. Οπότε υπάρχει ένα είδος ποδηγέτησης της τοπικής πληροφόρησης και συσκοτίζονται πολλά πράγματα και προβάλλονται διάφορα ασήμαντα. Παραδείγματος χάρη, το δάνειο των 40 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε ο Δήμος, διαφημίστηκε ως μεγάλη επιτυχία. Δηλαδή, από εκεί που είχαμε 14 εκ. ευρώ χρέη, μέσα σε μία μέρα τα έκανε σαράντα και αυτό μερικοί άνθρωποι θέλουν να το «περάσουν» ως επιτυχία. Μιλάμε για αποτυχία οικτρή, που οδηγεί στη χρεοκοπία του Δήμου. Πιθανότατα μάλιστα, το δάνειο να μην χρειαζόταν καθόλου, αν ο Δήμος στηριζόταν στους πόρους που μπορούσε να διεκδικήσει, όπως για παράδειγμα από το καζίνο της Πάρνηθας. Γενικά, τα καθημερινά προβλήματα του κόσμου έχουν παραμείνει στάσιμα και επικρατεί μια «λιμνάζουσα» κατάσταση. Εξάλλου, έρχονται προϋπολογισμοί και τεχνικά προγράμματα, φουσκωμένα, δηλαδή προγραμματίζονται έργα εκατοντάδων εκατομμυρίων και στο τέλος υλοποιείται το 10 ή το 20%. Άρα η μέχρι τώρα πορεία της υπάρχουσας δημοτικής αρχής είναι αποτυχημένη.

Μιλήσατε για συσκοτισμό κάποιων θεμάτων. Ποια η γνώμη σας για τα τοπικά ΜΜΕ, μήπως χρηματίζονται;

Είναι πολύ δύσκολο για μένα όπως και για όλους να μπω σε λεπτομέρειες σε αυτό το θέμα. Το σίγουρο είναι πως ο τοπικός Τύπος έχει προσφέρει πολλά στον τόπο. Υπάρχουν τέσσερις-πέντε εφημερίδες, οι οποίες λειτουργούν όπως λειτουργούν και τις περισσότερες φορές, το έργο τους είναι θετικό. Αυτό που πρέπει να τονίσουμε, είναι πως η σημερινή δημοτική αρχή έχει φροντίσει να δίνει σε όλες τις εφημερίδες ασήμαντες καταχωρήσεις επί πληρωμή, οι οποίες πιθανότατα να μην δικαιολογούνται και από το νόμο. Έτσι, όλες οι εφημερίδες έχουν έσοδα από το Δήμο. Εγώ, όταν ο Δήμαρχος φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο αυτά τα ποσά προς έγκριση, ψηφίζω λευκό. Κι αυτό, γιατί τα φέρνει η δημοτική αρχή στο δημοτικό συμβούλιο, για να έχει έγκριση από τους δημοτικούς συμβούλους, χωρίς πραγματικά κάτι τέτοιο να είναι απαραίτητο, αφού μπορεί απλώς να ψηφιστεί στη δημαρχιακή επιτροπή, με επικεφαλή τον Δήμαρχο και να πάρει αυτός την ευθύνη για την χορήγηση αυτών των ποσών. Άρα, χωρίς να μπορώ να πω τι γίνεται αφανώς, εμφανώς συμβαίνει αυτό. Να υπάρχει δηλαδή μια παραφουσκωμένη προβολή της δημοτικής αρχής από τις εφημερίδες κι από κει και πέρα μέσω αυτής της προβολής να γίνονται κι άλλα, τα οποία ούτε θέλω να σκέφτομαι πως γίνονται, αφού τα ΜΜΕ πρέπει να είναι ανεξάρτητα.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνατε αν σήμερα γινόσασταν δήμαρχος;

Θα ξεκινούσα μια επίθεση διεκδίκησης από τις αρμόδιες κρατικές και κυβερνητικές υπηρεσίες, οι οποίες επί χρόνια προσπαθούν να φρενάρουν γενικότερα την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αφήνοντας συγκεκριμένα το Μενίδι, μια πόλη 150.000 κατοίκων, στο περιθώριο. Θα προχωρούσα βάση προτάσεων και μελετών και ενός 10ετούς αναπτυξιακού σχεδίου, για να βλέπουμε όλοι προς τα πού πρέπει να πάει η εξέλιξη της πόλης. Παράλληλα, θα προσπαθούσα να δραστηριοποιήσω το δυναμικό του Δήμου, διότι η σημερινή δημοτική αρχή έχει προσλάβει εκατοντάδες υπαλλήλους, οι οποίοι πρέπει να ενταχθούν σε εργασία και αρμοδιότητες που έχουν να κάνουν με τα καθημερινά προβλήματα των δημοτών. Δηλαδή με λίγα λόγια θα αξιοποιούσα το έμψυχο υλικό του Δήμου.

Είπατε πως ο Δήμος έχει προσλάβει εκατοντάδες άτομα. Μιλάτε για τα «γαλάζια παιδιά»;

Πολύ πιθανόν να είναι γαλάζια παιδιά, αλλά το σίγουρο είναι πως είναι φιλικά προσκείμενα στην σημερινή δημοτική αρχή.

Πρόσφατα ζητήσατε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ. Όμως κριτήριο του κόμματος για τον εκάστοτε υποψήφιο είναι αυτός να μην έχει αποδοκιμαστεί ποτέ από τους δημότες. Πιστεύετε πως έχετε ελπίδες να πάρετε το χρίσμα;

Το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλο κόμμα εξουσίας, έχει κάποιες διαδικασίες για να βγάλει τον υποψήφιο που θα στηρίξει. Εγώ στη λέξη χρίσμα, βλέπω πιο πολύ τη λέξη χάρισμα. Άρα δηλαδή θα πρέπει η επιλογή να γίνει για έναν υποψήφιο, ο οποίος θα έχει τις προσδοκίες ή τα χαρίσματα για να φέρει τη νίκη στις επόμενες εκλογές. Να μπορεί να συσπειρώνει τον κόσμο, να μπορεί να διοικεί και να έχει δείξει με το προηγούμενο έργο πως μπορεί να το επαναλάβει και να το επεκτείνει και κατά τα άλλα οι διαδικασίες του κόμματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές. Πάντως, το βασικό είναι πως στο καταστατικό λέει πως καλούνται μέλη, φίλοι και δημότες να αποφασίσουν για τον υποψήφιο σε προκριματικές εκλογές. Μιλάμε δηλαδή για μια αντικειμενική διαδικασία και επιλογή και όχι επιλογή αυτών που έχουν τις μεγαλύτερες επιρροές σε παραπολιτικές δραστηριότητες και κομματικά παρασκήνια.

Μπορείτε να μου πείτε ονόματα υποψηφίων στις προσεχείς εκλογές; Και αν ναι, πιο από αυτά θεωρείται φαβορί για τη δημαρχία;

Δεν μπορώ να μπω σε υποθετικά σενάρια. Υπάρχουν πράγματι αξιόλογοι συμπολίτες, των οποίων οι προθέσεις είναι καλοπροαίρετες και έστω κι αν δεν τους γνωρίζω, τους εύχομαι καλή επιτυχία. Εγώ κοιτάω τη δική μου πορεία και παράταξη, η οποία έχει προσφέρει στον τόπο την τετραετία που διατελέσαμε δημοτική αρχή.

Έχετε σκεφτεί να συνεργαστείτε με κάποιους από τους παλιότερους δημάρχους οι οποίοι προέρχονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ; Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η συνεργασία σας με τον Κ. Τορτοπίδη στις εκλογές του 1998 ήταν αυτή που σας έδωσε την τελική επικράτηση.

Θεωρώ πως στη μέχρι στιγμής συζήτησή μας αναφέραμε πολλές φορές τη λέξη ΠΑΣΟΚ. Κι αυτό είναι λίγο καταχρηστικό και εκ μέρος μου ίσως. Κατ’ αρχήν μιλάμε για δημοτικές εκλογές, στις οποίες τα «χρώματα» τα κομματικά δεν είναι τόσο έντονα. Διότι, όλοι μας επικεντρωνόμαστε σε κάποιες προγραμματικές βάσεις, όπου καλούνται όλες οι δυνάμεις του τόπου να συγκλίνουν και σε αυτή τη βάση προχωρώ και σε αυτή τη βάση λειτουργεί η παράταξή μου. Θα προχωρήσουμε λοιπόν με όσο το δυνατόν περισσότερους υποψηφίους και περισσότερες τοπικές δυνάμεις, οι οποίες συμφωνούν στο πρόγραμμά μας. Αυτό θα επιδιώξει ο Τάκης Παπανίκας και η παράταξή του και όχι η προσκόλληση μόνο σε ένα κόμμα, με παρωπίδες, οι οποίες αργότερα θα γίνουν και χειροπέδες και θα περιορίσουν το έργο μας.

Επομένως είστε ανοιχτός σε κάθε συνεργασία.

Ακριβώς και αυτό το αποφασίσαμε στην τελευταία συγκέντρωση της παράταξής μας, όπου τονίζεται το ζήτημα της συνεργασίας.

Γιατί θα πρέπει ο δημότης Αχαρνών να ψηφίσει τον Τάκη Παπανίκα;

Ο δημότης Αχαρνών θα πρέπει να εκτιμήσει ποιος από τους υποψηφίους έχει προσφέρει ουσιαστικά στον τόπο, ποιος έχει τις εμπειρίες να βρει τους τρόπους ανάπτυξης, ποιος έχει το δυναμισμό να προωθήσει τα ζητήματα του Δήμου και ποιος έχει τη μεθοδικότητα και τη διεισδυτικότητα στην κεντρική εξουσία, ώστε να εισακουστεί, και τα προβλήματα του τόπου να γίνουν κατανοητά και να χρηματοδοτηθούν οι λειτουργίες του Δήμου. Αυτό το είχαμε καταφέρει εμείς και προς αυτή την κατεύθυνση βαδίζουμε και πάλι.

sin-papanika

 

Από τη στιγμή που πάρα πολλοί οικονομικοί μετανάστες και παλιννοστούντες από τη Ρωσία, έχουν έρθει στην πόλη μας, μαζί με την πληθυσμιακή έκρηξη, έχει αυξηθεί η εγκληματικότητα, από και προς αυτούς. Τι σκοπεύετε να κάνετε μ’ αυτό το θέμα. Ίσως αύξηση της δημοτικής αστυνομίας;

Θεωρώ κατ’ αρχάς πως η εγκληματικότητα μαστίζει τον τόπο μας λιγότερο από την παραβατικότητα, διότι οι μικροκλοπές και τα μικροεγκλήματα εντάσσονται στον τομέα της παραβατικότητας. Η δημοτική αστυνομία χρειάζεται μια καλύτερη διοίκηση και καλύτερη οργάνωση. Όμως η δημοτική αστυνομία, δεν μπορεί και δεν είναι υπεύθυνη για να καταστείλει την εγκληματικότητα. Η ελληνική αστυνομία είναι αυτή που πρέπει να αναπτύξει τις δυνάμεις της. Πρέπει το αστυνομικό τμήμα που βρίσκεται στην άκρη της πόλης μας, να μεταφερθεί στο κέντρο του Δήμου. Σήμερα που είναι αποδυναμωμένο και χωρίς στελέχη, δεν έχει δυνατότητα καταστολής της εγκληματικότητας. Παράλληλα, θα πρέπει να αναβαθμιστούν τοπικά, οι περιοχές που γίνονται θύλακε ανάπτυξης της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας. Και αναφέρομαι σε περιοχές που είναι εγκατεστημένοι τσιγγάνοι, ή περιοχές που αφήνονται χωρίς δρόμους και χωρίς κοινωνικές δραστηριότητες, με αποτέλεσμα τα κακοποιά στοιχεία να βρίσκουν χώρο δράσης. Οπότε, η αναβάθμιση των περιοχών είναι αυτή που καταπολεμά σε μεγάλο βαθμό την εγκληματικότητα, με τη βοήθεια πάντα της ελληνικής και της δημοτικής αστυνομίας.

Τι γίνεται με το Ολυμπιακό Χωριό; Πότε θα αρχίσει να κατοικείται και ποιοι και με ποιους τρόπους θα είναι αυτοί που θα αποκτήσουν τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής;

Το Ολυμπιακό Χωριό είναι μια μεγάλη κατάκτηση του τόπου μας. Δυόμισι χιλιάδες οικογένειες θα έρθουν να μείνουν στην πόλη μας. Όμως καθυστερεί πάρα πολύ η διαδικασία, αφού είχε λεχθεί για το Σεπτέμβρη και τώρα πλέον μιλάμε για τις αρχές του νέου χρόνου. Η υπευθυνότητα είναι αποκλειστικά στην Εργατική Εστία και ο Δήμος δεν έχει καμία σχέση. Εκεί, όμως που ο Δήμος υστέρησε, είναι στη διεκδίκηση του αριθμού των κατοίκων, οι οποίοι προέρχονται από το Μενίδι, αφού το ποσοστό είναι χαμηλότερο του αναμενομένου. Δεν έχει προβλεφθεί παράλληλα με τις κατοικίες να λειτουργήσουν εμπορικά καταστήματα. Πράγματι αυτό είναι ένα πρόβλημα και αυτό το οποίο μαγειρεύεται να γίνει είναι πως μέσα σε χώρο 90 στρεμμάτων θα έρθουν μεγαλοεπιχειρηματίες να στήσουν πολυκαταστήματα, με αποτέλεσμα να καταστραφούν όλες οι μικρές επιχειρήσεις των γύρω περιοχών και ταυτόχρονα θα υπάρχει καθαρά κερδοσκοπικός χαρακτήρας και μάλιστα χωρίς κανένα όφελος από το Δήμο. Γιατί εμείς διεκδικήσαμε την δυνατότητα του Δήμου να παίρνει ποσοστό από τις επιχειρήσεις αυτές και να έχει λόγο σε οποιαδήποτε κίνησή τους. Ακόμα και τώρα υπάρχει χρόνος για να διορθωθούν τα πράγματα.

Ποια είναι η γνώμη σας για τους αρχηγούς των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου; Με ποιους από αυτούς θα μπορούσατε να συνεργαστείτε καλύτερα;

Εγώ βλέπω ότι όπως τοποθετούνται οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει στο θέμα του εντοπισμού των προβλημάτων, αλλά και στο θέμα ανάγκης της επίλυσης αυτών των προβλημάτων, μια κοινή συνισταμένη. Όλοι μας εντοπίζουμε δυστυχώς πολλά προβλήματα στην δημοτική αρχή. Φυσικά, υπάρχουν διαφορές στους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων, όμως η βάση είναι κοινή. Έτσι, βλέπω πως υπάρχουν δυνατότητες προγραμματικής σύγκλισης και συνεργασίας, γιατί το ότι σε πολλά ζητήματα, όλη η αντιπολίτευση δίνει αρνητική ψήφο, δεν το κάνει μόνο χάριν της αντιπολίτευσης, αλλά γιατί προτείνει κάτι δικό της. Βέβαια, υπάρχουν και σοβαρές αντιθέσεις με την υπόλοιπη αντιπολίτευση, όπως για παράδειγμα στο θέμα του δανείου της χρεοκοπίας του Δήμου, το οποίο υπερψήφισε η παράταξη του κ. Μουστακάτου. Αυτό δεν αποτελεί αιχμή προς τον κ. Μουστακάτο, αλλά παρατηρώ πως σε κάτι αυτονόητα κακό για το Δήμο, μερικοί δημοτικοί σύμβουλοι ψηφίζουν ανεξήγητα υπέρ της δημοτικής αρχής. Φυσικά, αυτά είναι εξαιρέσεις μπροστά στη γενικότερη κατάσταση, αφού όλη η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου, πιστεύει πως υπάρχει δυσλειτουργία στο Δήμο, αδυναμία διεκδίκησης και ολιγωρία, χωρίς να θέλω να ακυρώσω ό,τι έργο γίνεται από την υπάρχουσα δημοτική αρχή. Αλλά, σε σχέση με τις προτάσεις που έχουν γίνει στο δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική αρχή δείχνει αδράνεια και οδηγεί τις εξελίξεις του τόπου σε μια «λιμνάζουσα κατάσταση».

Μια ευχή για τους δημότες Αχαρνών και για τη διεξαγωγή των εκλογών του 2006.

Ευχή για τους δημότες Αχαρνών, είναι να μπορέσουν να ξεπεράσουν τις συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας που επικρατούν γενικότερα και να προσπεράσουν την λαίλαπα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες ωφελούν τους έχοντες και κατέχοντες, οι οποίοι είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό στην πόλη μας. Εύχομαι λοιπόν να επέλθουν οφέλη για τις οικογένειες των δημοτών μας, να έχουν όλοι οι άνθρωποι δουλειά, κοινωνική και ιατρική κάλυψη. Όσον αφορά τις προσεχείς εκλογές, πρέπει οι κάτοικοι της πόλης μας να πληροφορούνται, και η δική σας δουλειά είναι ωφέλιμη για τον τόπο, για το τι λέει και πράττει κάθε παράταξη και στο τέλος να επιλέξει την καλύτερη, χωρίς να παρασυρθεί από διάφορες υποσχέσεις, τις συνήθεις πολιτικάντικες υποσχέσεις, κρίνοντας πολιτικά και αξιοκρατικά, τόσο τις παρατάξεις όσο και τους επικεφαλής των.