ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΑΧΑΡΝΩΝ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Όχι στην μεταφορά είπε στη Διοίκηση του Ι.Κ.Α. η Υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών και Απασχόλησης κα Σοφία Καλατζάκου, ακυρώστε την προηγούμενη απόφαση, κατανοώντας τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν.

Νέα συνάντηση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με την υφυπουργό για την άμεση αγορά οικοπέδου και την ανέγερση κτίσματος ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κ. Παν. Φωτιάδης.

Δεν πέρασε τελικά η πρόθεση της Διοίκησης του Ι.Κ.Α. για την μεταφορά όλων των υπηρεσιών των υποκαταστημάτων Αχαρνών στο κτίριο της πρώην ΦΑΡΜΑΠΛΑΣΤ , απέναντι από την κεντρική πύλη του Ολυμπιακού χωριού, απομακρυσμένο από το κέντρο της πόλης, χωρίς επαρκή συγκοινωνία.

Την είδηση αυτή ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κ. Παν. Φωτιάδης στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τρίτης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την υφυπουργό κα Σοφία Καλατζάκου, σε συνέχεια της συνάντησης με την Διαπαραταξιακή Επιτροπή όπου εκτέθηκαν τα προβλήματα που θα προκύψουν στου δημότες, από την προαποφασισμένη επικείμενη μεταφορά του Ι.Κ.Α. και αφού ενημερώθηκε από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, υπουργείου και Διοίκησης Ι.Κ.Α. , κατέληξε να μην πραγματοποιηθεί η μεταφορά, αλλά να επισπευστούν οι διαδικασίες για την αγορά οικοπέδου και την σύντομη ανέγερση ιδιόκτητου κτιρίου. Συνεπώς ο στόχος για το Δήμο Αχαρνών επιτεύχθηκε, για τον οποίο κινητοποιήθηκαν όλες οι δημοτικές παρατάξεις και πολλοί φορείς και μάλιστα η επιτυχία μπορούμε να πούμε πως είναι διπλή, αφού όπως είπε ο κ. Δήμαρχος, σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση με την υφυπουργό και τον Διοικητή του Ι.Κ.Α. για να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης του οικοπέδου στην περιοχή της Λαθέας, που έχει επιλεγεί για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Ι.Κ.Α. , που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ιδρύματος. Σε συνέχεια ο κ. Φωτιάδης ενημέρωσε το σώμα πως ο ιδιοκτήτη έχει πειστεί για την παραχώρηση της ανάλογης έκτασης και το βάρος πλέον πέφτει στο να προχωρήσει η διαδικασία αποζημίωσης ως το τέλος του χρόνου, για να ακολουθήσει ο σχεδιασμός και στη συνέχεια η ανέγερση. Συνεπώς οι υπηρεσίες παραμένουν στα κτίρια που βρίσκονται σήμερα και προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες για την συντόμευση του χρόνου ανέγερσης του νέου κτιρίου , που ασφαλώς θα στοιχήσει πολύ λιγότερο στο ίδρυμα από την αδιαφανή επιδιωκόμενη μεταφορά και μάλιστα με τέτοιο ακριβό μίσθωμα, όπως αναφέρθηκε.