ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Και Πλατεία στα χαρτιά στον οικισμό «Αλέξ. Παναγούλη» στην Αγία Άννα

Στόχος της δημιουργίας του, από τον Ο.Ε.Κ., ήταν να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναψυχής των οικογενειών του οικισμού των Εργατικών κατοικιών, «Αλέξ. Παναγούλης» στην περιοχή της Αγίας Άννας και όχι μόνο, αλλά όμως ποτέ δεν λειτούργησε ως αναψυκτήριο και αμέσως τα επόμενα χρόνια υπάρχει όχι μόνο πλήρης εγκατάλειψη, αλλά μετατράπηκε σε σκουπιδότοπο, ή ακόμα χειρότερο, σε στέκι χρήσης … περιθωριακών ή ναρκωτικών, τι άλλο να πούμε και μάλιστα δίπλα σε σπίτια.

Λίγο πιο πέρα, βρίσκεται ένας ακόμη ξεχασμένος χώρος, που μάταια περιμένει εδώ και χρόνια να διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και αναψυχής, όπως είχε προβλεφθεί και όπως είχαν πει στους κατοίκους της περιοχής.

Είναι μία ακόμη έμπρακτη απόδειξη της αναξιοπιστίας των κάποιων κρατικών φορέων και της κρατικής αδιαφορίας, που εξοργίζουν τους πολίτες, οι οποίοι βάλλουν κατά των Δημοτικών Αρχών που δεν έχουν δείξει να αγχώνονται ιδιαίτερα με τέτοια ζητήματα, γιατί απλά δεν τους έχουν εκχωρηθεί ούτε η ευθύνη, ούτε οι ανάλογοι πόροι.

Το κτίριο που ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πριν εγκατασταθούν οι δικαιούχοι των κατοικιών και ήταν σχεδόν έτοιμο να λειτουργήσει ως αναψυκτήριο της συνοικίας, δεν άνοιξε ποτέ τις πόρτες του. Ωστόσο, δεν είχαν φροντίσει να το…. φωτίσουν, όταν το φώτισαν, τα αφήνουν συνεχώς ανοιχτά.

Με αναμμένα φώτα, για πολύ καιρό, αλλά με κλειστές τις πόρτες του και πλήρως εγκαταλελειμμένο, δεν άργησε να γίνει στέκι χρηστών ναρκωτικών και μόνιμος χώρος υποδοχής απορριμμάτων και έτσι να παραμείνει, χωρίς κανείς να επεμβαίνει και να δίνει λύση.

Στην άλλη περίπτωση, το οικόπεδο που δεν έγινε ποτέ πλατεία, παραμένει αναξιοποίητο, χορταριασμένο και οι κάτοικοι απλώς το… φαντάζονται ως πλατεία, αφού έτυχε και αυτό του ίδιου «ενδιαφέροντος», από τον ΟΕΚ και το αρμόδιο Υπουργείο, όπως και το αναψυκτήριο «φάντασμα».

Τώρα, οι δικαιολογίες που έχουν να κάνουν με γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια, δεν είναι δυνατόν να «καταπίνονται» τόσο εύκολα και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από κανέναν και κυρίως από τον Δήμο.

Και εδώ μπαίνει το ερώτημα, ποιος μπορεί να ελέγξει τον Ο.Ε.Κ., εκτός από το υπουργείο, ο Περιφερειάρχης, η Νομαρχία, ο Δήμος, ή οι δυναμικές παρεμβάσεις των βουλευτών; Τι κάνουν μέχρι τώρα;