ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Δίωρη στάση και από τους Εκπαιδευτικούς

Σε δίωρης στάση εργασίας προχώρησε το εκπαιδευτικό προσωπικό του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών ως πρώτη αντίδραση στα σοβαρότατα προβλήματα του σχολείου, που χρήζουν και ταλαιπωρούν, αλλά και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και την σωματική ακεραιότητα μαθητών και δασκάλων.

Η «σταγόνα» που ξεχείλισε το «ποτήρι» ήταν το κενό δασκάλου στην Δ1 τάξη που δημιουργήθηκε πριν από δύο εβδομάδες και δεν έχει καλυφτεί ως την Δευτέρα που έγινε η στάση των δασκάλων του σχολείου.

Ελλείψεις υπάρχουν ακόμη σε γυμναστή, σε ξένη γλώσσα, στην μουσική, σε Η/Υ και σε ειδικότητες του ολοήμερου σχολείου.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το κενό δασκάλου που δεν αναπληρώνεται, αλλά και μία σειρά προβλημάτων που μάταια παλεύουν για την λύση τους εδώ και χρόνια γονείς και εκπαιδευτικοί.

Τα παιδιά στις περισσότερες τάξεις είναι υπεράριθμα και στριμώχνονται κυριολεκτικά σε κάποια κοντέινερς, που έχουν αντικαταστήσει τις αίθουσες διδασκαλίας μετά το σεισμό του ’99.

Χωρίς αίθουσες εδώ και χρόνια, με κοντέινερ προβληματικά που στάζουν και με ανύπαρκτο προαύλιο τα παιδιά κυρίως βιώνουν μία πραγματικά άθλια κατάσταση, όπου περισσότεροι από τριακόσιοι μικροί μαθητές παλεύουν να προχωρήσουν σε χώρους που στάζουν, χωρίς θέρμανση ή ψύξη, 26 παιδιά σ’ ένα μικρό χώρο, εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες, χωρίς προαύλιο, χωρίς αίθουσες δραστηριοτήτων χωρίς τα βασικά ενός σχολείου.

Είναι χαρακτηριστικό, όπως τονίζει σε επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας και τον Δήμο Αχαρνών ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, ότι τα ατυχήματα των παιδιών έχουν αυξηθεί κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων, αφού το προαύλιο είναι μικρό για να καλύψει τις ανάγκες τους και με ακατάλληλο έδαφος, επικίνδυνο για την σωματική τους ακεραιότητα, ενώ κινδυνεύουν ακόμη και με ηλεκτροπληξία.

Οι γονείς έχουν φτάσει σε σημείο να ανησυχούν περισσότερο για την Υγεία και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους απ’ ότι για την μαθητική τους πρόοδο, παρά την μεγάλη προσπάθεια των δασκάλων.

Το αποτέλεσμα αυτών των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων είναι να βρίσκονται σε απόγνωση τόσο οι γονείς, όσο και οι εκπαιδευτικοί και ζητούν να δουν πράξεις και όχι μόνο λόγια, κάνοντας σαφές ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές πλέον κινητοποιήσεις. Αφού δεν πάει άλλο…v