ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Για τις περιοχές που βρίσκονται υπό ένταξη, όπως Μεγάλων Σχοίνων, Πλάτωνα και Άγιο Ιωάννη Ρώσσο, προχωράει ο Δήμαρχος Παν. Φωτιάδης

Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί σύντομα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μαζί με τα υπόλοιπα προβλήματα της περιοχής

Μεγάλη συμμετοχή είχε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αγ. Κων/νου Άνω Αχαρνών, στην οποία το κυρίαρχο θέμα ήταν και αυτή την φορά το σχέδιο πόλης των Μεγάλων Σχοίνων καθώς κι ένα ακόμη πρόβλημα, αυτή της αύξησης των εργοστασίων και των αποθηκών στην περιοχή, ενώ τέθηκαν μια ακόμη σειρά ζητημάτων, όπως αποχέτευση, ύδρευση, δενδροφύτευση κοινόχρηστων χώρων.
Χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος και της αγωνίας του κόσμου, είναι η δυναμική τους παρουσία, σε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη Γενική Συνέλευση, αφού θέματα όπως οι πυλώνες και το πάρκο που προβλέπεται από το σχέδιο προβληματίζουν, με το σύλλογο να ζητά την εξαίρεση του πάρκου από το σχέδιο πόλης και την μεταφορά του προκειμένου να μην δημιουργηθούν νέα προβλήματα σ’ ότι αφορά την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο. Και αυτό, επειδή σε περίπτωση που παραμείνει το πάρκο στο σχέδιο, οι εκεί ιδιοκτήτες θα είναι δέσμιοι, μια και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει το πάρκο αφού εκεί υπάρχουν πολλά σπίτια.
Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης εξελέγη ο κ. Κανακίδης και Γραμματέας η κ. Κιοβσένογλου.
Όπως τόνισε τη εισήγηση του ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μανόλης Λαδουκάκης, πρέπει να εξασφαλιστούν, τόσο οι ιδιοκτήτες που βρίσκονται στο προβλεπόμενο πάρκο, όσο και οι άνθρωποι που έχουν σπίτια κοντά στους πυλώνες.
Ακόμα ο κ. Λαδουκάκης τόνισε, πως ο Σύλλογος θέλει η περιοχή των Μεγάλων Σχοίνων Β’ να είναι αμιγώς κατοικία, ώστε μ’ αυτό τον τρόπο να αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα των εργοστασίων και αποθηκών.
Πρώτοι στόχοι, λοιπόν, η ταχεία ένταξη στο σχέδιο πόλης, η μεταφορά του Πάρκου και η εξασφάλιση των ανθρώπων που είναι δίπλα σε πυλώνες και φυσικά η αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργεί η συνεχώς αυξημένη εγκατάσταση εργοστασίων και αποθηκών.
Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα θέματα που τέθηκαν από το Σύλλογο τέθηκαν ακόμη ζητήματα από τον Πρόεδρο της συνέλευσης κ. Κανακίδη όπως η έλλειψη βρεφονηπιακού σταθμού και πρωτοβάθμιας περίθαλψης από το ΙΚΑ, την Δημοτική Συγκοινωνία που είναι απαραίτητη για την περιοχή, την κακή κατάσταση των δρόμων και χώρους αθλητικών δραστηριοτήτων και παιδικής χαράς. Ακόμα, η ελλιπέστατη αστυνόμευση, με τον κ. Λαδουκάκη να κάνει λόγο και για κινητοποιήσεις προκειμένου να γίνει κάτι για όλα αυτά τα θέματα.
Ο πρόεδρος του ΑΑΣΜΑ κ. Παντελάκος, τάχθηκε υπέρ των δυναμικών κινητοποιήσεων, κάνοντας λόγο για αδιαφορία των υπευθύνων, μιλώντας ακόμη για το περιβάλλον, τις αποθήκες και τα αγγειοπλαστεία και για αποζημιώσεις όσων βρίσκονται κάτω από πυλώνες.
Θέση πήραν και αρκετοί από τους κατοίκους που συμμετείχαν στην Γενική Συνέλευση.
Ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» Γιώργος Λέκκας χαρακτήρισε πετυχημένη και δυναμική την συνέλευση και πως όντως όσα τέθηκαν πρέπει άμεσα να αντιμετωπισθούν, λέγοντας μάλιστα πως είναι από τις ωραιότερες περιοχές και πρέπει να προσεχθεί.
Ο πρόεδρος του περιβαλλοντολογικού συλλόγου της περιοχής κ. Χατζηβογιατζής στάθηκε σε θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον όπως τα αγγειοπλαστεία και οι αποθήκες και την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, για τους πυλώνες – ζητώντας και αυτοί να μείνουν εκτός σχεδίου – και για τις λακούβες.
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Βρεττός, επισήμανε με την σειρά του πως πρέπει να τηρούνται οι νόμοι και οι περιβαλλοντικοί όροι για τις οχλούσες χρήσεις. Επαναφέροντας το θέμα της υπογειοποίησης των πυλώνων υψηλής τάσης.
Το θέμα των πυλώνων για το οποίο είχε συζήτηση με τον Διευθυντή της Νομαρχίας έθεσε ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ντούρος, λέγοντας πως είτε νόμιμα – σύμφωνα με την απάντηση που πήρε – ή κάτι… τρέχει!
Κυρίαρχο θέμα χαρακτήρισε την ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης και ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, το οποίο όπως είπε, κόλλαγε σε… συμφέροντα. Πρότεινε, την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών από τη Νομαρχία – Πολεοδομία σε εργοστάσια και γενικά οχλούσες χρήσεις, για τις περιοχές που βρίσκονται υπό ένταξη, όπως των Μεγάλων Σχοίνων, του Πλάτωνα και του Άγιου Ιωάννη Ρώσου. Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί σύντομα σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναγκαστικός έλεγχος του νερού δύο φορές τον χρόνο και προσφυγή όσων μένουν κάτω από πυλώνες – λέγοντας μάλιστα πως θα δικαιωθούν – για να ενταχθεί κι αυτό το τμήμα στο σχέδιο.
Όπως είπε ο Δήμαρχο, η αποχέτευση προχωρά στην Αγριλέζα, και πως πάει καλά το θέμα με τον παιδικό σταθμό.
Για την Δημοτική Αστυνομία είπε πως υπάρχουν δυσκολίες για τις προσλήψεις και σ’ ότι αφορά τις οχλούσες χρήσεις, τόνισε πως ο Δήμος τάσσεται στο πλευρό των κατοίκων και θα έχει συνεργασία με τη Νομαρχία που είναι η υπεύθυνη γι’ αυτό το θέμα.
Τέλος, ο Σύλλογος ζήτησε να αναλάβει τη δεντροφύτευση τμήματος της Πάρνηθας.