ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Της αντιπολιτευτικής κριτικής και τακτικής απέναντι στη Δημοτική Αρχή Αχαρνών

Κατήγγειλαν συμπεριφορές και τακτικές αλαζονείας στην Διοίκηση της ΚΕΔΑ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 5 Αυγούστου 2008

Η περίοδος χάριτος και ανοχής που απολάμβανε μέχρι πρότινος η Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Παν. Φωτιάδη, από την πλευρά της Αντιπολίτευσης μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, μάλλον έφτασε χρονικά στο τέλος της.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα τουλάχιστον στις τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15 Ιουλίου και 5 Αυγούστου 2008, από τις ομιλίες και τοποθετήσεις των εκπροσώπων της Αντιπολίτευσης. Του επικεφαλής της παράταξης «Αχαρνές – Σύγχρονη πόλη» κ. Γιώργου Λέκκα, του δημοτικού συμβούλου της ΠΑΣΥΜ κ. Θάνου Τραβασάρου και του δημοτικού συμβούλου της Ε.Κ.Α. κ. Χρήστου Γκίκα.

Μια από τις αφορμές μπορεί να αποτέλεσε και η επίθεση Παύλου Γεροντίδη στο Γιώργο Λέκκα και στο ΠΑΣΟΚ, για το θέμα της συναυλίας Χατζηγιάννη.

Ας δούμε όμως τα περιστατικά όπως εξελίχθηκαν.

Στη συνεδρίαση της 15 Ιουλίου, ο κ. Γιώργος Λέκκας κατά τον χρόνο των ανακοινώσεων, άσκησε έντονη κριτική για τον τρόπο χειρισμού της διοργάνωσης της συναυλίας με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη από τον Αχαρναϊκό στο δημοτικό γήπεδο με τα μηδαμινά οφέλη. Τότε ο Παύλος Γεροντίδης ως πρόεδρος του Αχαρναϊκού, αντί απαντήσεως επετέθη φραστικά κατά του Λέκκα, λέγοντας «ξέρουμε ποιος κρύβεται πίσω από σένα, χάρη σε αυτόν βρίσκεσαι στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, είσαι φερτός στο Δήμο Αχαρνών…» και κάτι τέτοια. Από την πλευρά του ο κ. Λέκκας απάντησε στον Γεροντίδη πως « αν δεν ήμουν εγώ εδώ δεν θα ήσουν εσύ στην Διοίκηση του Δήμου» αλλά μάλλον περίμενε και κάποια παραπέρα υποστήριξη από τον Δήμαρχο, ωστόσο δεν ήλθε.

Στη συνέχεια ο κ. Λέκκας δεν ψήφησε το δάνειο των 6, 1 εκατ. Ευρώ, ούτε και το θέμα προμήθειας των δικηγόρων με 12 % για την διεκπεραίωση εκκρεμών υποθέσεων του Δήμου. Ένα θέμα που μάλλον θα το ακούμε από εδώ και πέρα συχνά σαν σκάνδαλο.

Έτσι φράσαμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τις 5 Αυγούστου, όπου ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Γκίκας μετέφερε την διαμαρτυρία των επαγγελματιών της πόλης μας που παρέχουν εκτυπωτικές εργασίες, ότι ο Δήμος όλες τις αντίστοιχες δουλειές τις αναθέτει σε επαγγελματίες άλλων Δήμων.

Ακολούθησε ο κ. Γιώργος Λέκκας, ο οποίος ήταν πιο συγκεκριμένος για το θέμα αυτό, αφού μετέχει στη Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Α. Όπως διαπίστωσε όλες οι εκτυπωτικές εργασίες κάρτες , προσκλήσεις, έντυπα κ.τ.λ. δίδοντας μέχρι τώρα σε επιχείρηση ιδιώτη, στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας με απ’ ευθείας ανάθεση, η οποία ετησίως ανέρχεται στο ποσό των 15.000 ευρώ περίπου. Αναρωτήθηκε και πρότεινε ταυτόχρονα, γιατί δεν ζητήθηκε προσφορά από τους επαγγελματίες του Δήμου μας; Τι συμβαίνει με αυτό το θέμα, έτσι θα συνεχίσουμε.

Και ο κ. Λέκκας κατέληξε «δεν θέλω να θίξω άλλα θέματα σήμερα, αλλά σας τονίζω, οτιδήποτε διαπιστώνω από την συμμετοχή μου στη Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Α, θα τα αναφέρω στο δημοτικό συμβούλιο».

Από ότι φάνηκε κάτι ακόμα ήθελε να αναφέρει ο κ. Λέκκας, αλλά σταμάτησε εκεί.

Κατόπιν ήλθε η σειρά του κ. Θάνου Τραβασάρου, όπου κι αυτός στις ανακοινώσεις του ήταν επιθετικός μπορούμε να πούμε, αν ερμηνεύσουμε την φράση του « σας ρωτάμε να μας ενημερώσετε και δεν απαντάτε. Αυτό σημαίνει ότι κάτι θέλετε να κρύψετε…».

Μεταξύ των άλλων ο κ. Τραβασάρος, κατηγόρησε την Διοίκηση του Δήμου και της Κ.Ε.Δ.Α. γιατί δεν του έδωσε τους ονομαστικούς καταλόγους όλων των υπαλλήλων και σε πιο πόστο εργάζονται, αίτημα που έχει εδώ και μήνες τεθεί από την ΠΑΣΥΜ εγγράφως. Αναφερόμενος δε στην προμήθεια 12% δικηγόρων, που ψήφισε η πλειοψηφία σε συνεδρίαση που εκείνος απουσίαζε, πρότεινε πως έχει δικηγόρο να αναλάβει αυτές τις υποθέσεις, με 10 % και για την εξυπηρέτηση προμήθεια για τον ίδιο 5%!.

Όπως ήταν αναμενόμενο από την πλευρά του Δημάρχου δεν υπήρξε απάντηση ούτε σχόλιο.

Πέραν των ανωτέρω, ας μην ξεχνάμε ότι σε μόνιμη εκκρεμότητα βρίσκεται και το θέμα των οικονομικών ελέγχων του Δήμου, για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, τα οποία ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει καταγγείλει δημοσίως στον ετήσιο απολογισμό του, στην Κεντρική Πλατεία της πόλης.

Κάπως έτσι διαμορφώνετε η αντιπολιτευτική τακτική στο δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών, που από το Σεπτέμβριο θα επεκταθεί και έξω από το Δημαρχείο, σε συνελεύσεις συλλόγων, φορέων, κ.τ.λ.