ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ… ΟΛΟΥΣ !

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η μετάταξη των 14 πρώην υπαλλήλων της ΔΕΑΔΑ σε θέσεις του Δήμου Αχαρνών

Η απόφαση ανακούφισε την Διοίκηση και τον Δήμαρχο ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δήλωνε συνεχώς αισιόδοξος – σχεδόν σίγουρος – για την θετική εξέλιξη του θέματος.

Τέλος στην αγωνία και την αβεβαιότητα για τους υπαλλήλους της πρώην ΔΕΑΔΑ έδωσε, έστω και με καθυστέρηση η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου που ενέκρινε την μετάταξή των πρώτων 14 από αυτούς σε προσωποπαγείς θέσεις του Δήμου Αχαρνών, όπως ήταν και η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία όμως είχε βρει εμπόδιο την αρνητική στάση του Επιτρόπου.

Τα πρώτα λοιπόν χαμόγελα αισιοδοξίας, έπειτα από περίπου τέσσερις μήνες, ζωγραφίστηκαν στα πρόσωπα των ενενήντα εργαζομένων της πρώην

ΔΕΑΔΑ, στο άκουσμα ότι δικαιώθηκαν 14 συνάδελφοι τους, που είχαν ζητήσει να αποφανθεί το ελεγκτικό συμβούλιο αν πληγούν τις προϋποθέσεις του Κώδικα για να μεταταγούν στον Δήμο.

Ο προβληματισμός και η πλήρη απογοήτευση που κυριαρχούσε από τον Σεπτέμβριο, όταν παρά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μεταταχθούν σε θέσεις του Δήμου, η Επίτροπος δεν ενέκρινε τα εντάλματα τους και το θέμα πέρασε στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου

και μάλιστα αναβλήθηκε δυο φορές, μεγαλώνοντας την αγωνία δεκάδων εργαζομένων.

Το χειρότερο όμως ήταν ότι είχαν υπογράψει οικιοθελή αποχώρηση από την τότε ΔΕΑΔΑ, έχοντας χαρακτηρισθεί ως πλεονάζον προσωπικό,

προκειμένου να περάσουν σε θέσεις του Δήμου – σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτητων- και η ΔΕΑΔΑ μετατράπηκε σε ΚΕΔΑ.

Η είδηση λοιπόν ότι δικαιώθηκαν αυτά τα 14 άτομα, σκόρπισε άνεμο αισιοδοξίας, αφού ανοίγει ο δρόμος και για τους υπόλοιπους και θα είναι

έκπληξη τυχόν διαφορετική απόφαση.

Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν βέβαιη τη θετική απόφαση και για τους υπολοίπους εργαζόμενους.

Φαίνεται λοιπόν ότι δικαιώνεται και ο Δήμαρχος Παν. Φωτιάδης που συνεχώς δηλώνει βέβαιος ότι θα έχει αίσιο τέλος αυτή η περιπέτεια για

όλους αυτούς τούς υπαλλήλους.

Το δώρο φαίνεται ότι θα έρθει τελικά για όλους έστω και με καθυστέρηση.

Η απόφαση ανακούφισε την Διοίκηση και τον Δήμαρχο ο οποίος όλο αυτό το διάστημα δήλωνε συνεχώς αισιόδοξος – σχεδόν σίγουρος – για την θετική εξέλιξη του θέματος.

Τώρα, ο επόμενος στόχος, είναι η καταβολή μισθών τεσσάρων μηνών σ’ αυτούς τους υπαλλήλους και μάλιστα σύντομα.

Την χαρμόσυνη είδηση έσπευσε να ανακοινώσει στους εργαζομένους ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Κολετζάκης και αμέσως η ατμόσφαιρα στους χώρους εργασίας έγινε σχεδόν… πανηγυρική.

Στον Νίκο Κολετζάκη πέφτει τώρα η μεγαλύτερη ευθύνη εξόφλησης αυτών των ανθρώπων.

Με την επικύρωση αυτής της απόφασης, ο Δήμαρχος Παν. Φωτιάδης θα έχει την ευκαιρία να απαντήσει στα διάφορα σενάρια που «αιωρούνταν» αυτό τον καιρό, αν και ποιος μπορεί να κατηγορήσει γι’ αυτά τους εργαζόμενους ή τα άτομα των οικογενειών τους, που βίωσαν όλη αυτή την αβεβαιότητα.

Τώρα, σειρά παίρνουν τα άλλα θέματα, όπως αυτό με την προκήρυξη των 129 θέσεων στο Δήμο με διαδικασίες ΑΣΕΠ (και όχι διαγωνισμό) αφού σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται αρκετές ενστάσεις – κάποιες είναι ήδη έτοιμες – αφού διαδίδεται πως υπάρχουν μεροληπτικές παρεμβάσεις μοριοδότησης.

Αυτό, πρέπει να διευκρινιστεί, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να προωθούν άτομα και πως όλα είναι νομότυπα, όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει κατ’ επανάληψι έχει τονίζει.