ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Σ.Κ.Α.

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Μετά το δημοσίευμα της Εφημερίδας μας, η ΕΡΓΟΣΕ αμέσως, ζήτησε από το Δήμο Αχαρνών να προτείνει το κατάλληλο όνομα, δεδομένου πως «Σταθμός Αχαρνών» ήδη υπάρχει από χρόνια.

Είναι μια πρώτη θετική εξέλιξη με αφορμή το όνομα, να έλθει ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ με στελέχη του στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δεσμευτεί, πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα, πότε θα λειτουργήσουν οι σταθμοί για τους δημότες, ποια αντισταθμιστικά έργα προβλέπονται στους γύρω χώρους για το Δήμο. Το σημαντικότερο δε, ποιο το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης όλων των έργων.

Το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο φωτογραφικό ρεπορτάζ των «Αχαρναϊκών Νέων» της περασμένης εβδομάδας, για το όνομα του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, έφθασε αμέσως παντού. Στον Ο.Σ.Ε., στην ΕΡΓΟΣΕ, στον υπουργό Μεταφορών.

Η πρώτη απάντηση ήλθε αμέσως από την ΕΡΓΟΣΕ στον Δήμο Αχαρνών, που όπως μας ενημέρωσε ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιάννης Γάκης, εγγράφως ζητάει να προτείνει νέο όνομα, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη ονομασία σταθμού με το όνομα της πόλης.

Εδώ είναι η μεγάλη επιτυχία του ρεπορτάζ, κι αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούν όλοι οι φορείς της πόλης. Να έχουμε συμμετοχή όλοι στο όνομα, φορείς και πολίτες . Αυτό σημαίνει διάλογος και ταυτόχρονα ενημέρωση για το μόνο έργο που θα δώσει ανάπτυξη στην αγορά της πόλης.

Σε ότι αφορά το όνομα, είπαμε μια πρόταση στο περασμένο φύλλο, «ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΑΧΑΡΝΩΝ», ο Τοπικός Σύλλογος π.χ. σίγουρα θα προτείνει να προστεθεί και το όνομα « ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», δεδομένου ότι μαζί με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, διεκδικούν όχι μόνο οικόπεδο, αλλά σαν αντισταθμιστικό την ανέγερση νέου Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, που θα αποτελεί, πηγή ελπίδας και θαύματος για κάθε περαστικό από το Σ.Κ.Α.

Η Ι.Λ.Ε.Α πιθανόν να προτείνει κάποιο άλλο ιστορικό όνομα, βγαλμένο μέσα από την πλούσια λαϊκή παράδοση της πόλης.

Κάποιος άλλος δημότης ίσως να προτείνει ένα όνομα, που θα χαρακτηρίζει Πανελλαδικά και Διεθνώς, ολόκληρη την ιστορική περιοχή των Αχαρνών.

Το λόγο έχει από εδώ και πέρα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Γρηγοριάδης, να συντονίσει το θέμα και να το φέρει σαν μοναδικό σε μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.