ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, στη Δημαρχιακή και στους Αντιδημάρχους

Επανεκλογή Γιάννη Γρηγοριάδη και Γιάννας Καδά στο Προεδρείο, νέα Γραμματέας η Βιολέτα Παπαδοπούλου. Νέοι Αντιδήμαρχοι ο Ματθαίος Θεοδωρίδης και η Αθηνά Σεϊτανίδου, ενώ παραμένουν οι Νίκος Κολετζάκης, Λευτέρης Χάψας και Σπύρος Σαββίδης.

Επίδειξη ενότητας και συνεργασίας μεταξύ Ε.Κ.Α. και Α.Ε.Π. που έκαναν «ΝΤΑΜΠΛ» εκλέγοντας τους τακτικούς και τους αναπληρωματικούς στην Δημαρχιακή Επιτροπή.

ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ

Με πολλές ευχές για το νέο έτος και με ελάχιστες αλλαγές προσώπων κατά την εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Δημαρχιακής Επιτροπής, έγινε η πρώτη συνεδρίαση στο Δήμο Αχαρνών , την Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009, στην οποία κυριάρχησε … το εορταστικό πνεύμα των ημερών.

Όπως προβλέπει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, στη διαδικασία για της δημαιρεσίες ακολουθείται η λογική της εκλογικής πλειοψηφίας και με φανερή ψηφοφορία.

Πρόεδρος και γραμματέας εκλέγονται με φανερή ψηφοφορία υποχρεωτικά από την πλειοψηφία, ενώ ο αντιπρόεδρος από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας.

Έτσι στα αξιώματα αυτά θα εκλεγούν υποχρεωτικά αυτοί που προτείνονται από την «πλειοψηφία της πλειοψηφίας» και για τα αξιώματα της μειοψηφίας πάλι εκείνα που θα ψηφιστούν από την πλειοψηφία των παρατάξεων της μειοψηφίας.

ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ

Στην εκλογική διαδικασία για το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, επανεκλέχθηκε, ο κ. Γιάννης Γρηγοριάδης, ψηφίστηκε και από τους Συμβούλους της πρώην Διοίκησης και από την παράταξη «ΑΧΑΡΝΕΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ», με εξαίρεση τον κ. Γιάννη Κασσαβό που ψήφισε λευκό, θεωρώντας πως ο κ. Γρηγοριάδης σε αρκετές περιπτώσεις δεν λειτούργησε ως Πρόεδρος, αλλά ως μέλος της παράταξής του.

Λευκό «έριξαν» και οι δύο Σύμβουλοι της ΠΑΣΥΜ κκ. Βασίλης Τοπαλιανίδης και Θάνος Τραβασάρος, που απείχαν από τις διαδικασίες εκλογής επιλέγοντας να μην διεκδικήσουν θέση, αλλά και να μην ψηφίσουν κάποιο πρόσωπο.

Θετική χαρακτήρισε την παρουσία του κ. Γρηγοριάδη για την συγκεκριμένη θέση του Προέδρου ο πρώην Δήμαρχος κ. Σπύρος Στριφτός, «αν και αρκετές φορές ενήργησε ως μέλος της Διοίκησης και όχι ως Πρόεδρος του Συμβουλίου» όπως είπε, ενώ φρόντισε να επισημάνει, πως η ψήφος προς το πρόσωπο του κ. Γρηγοριάδη για την συγκεκριμένη θέση, σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ψήφο ή συνέναιση προς την Δημοτική Αρχή.

Αριθμητική υπεροχή σ’ ότι αφορά τον αριθμό των συνεδριάσεων, όχι όμως και ποιοτική υπεροχή διαπίστωσε ο επικεφαλής της «ΑΧΑΡΝΕΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ», κ. Γιώργος Λέκκας, καλώντας όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να αναβαθμιστεί το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζοντας με την σειρά του την πρόταση της Δημοτικής Αρχής.

Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης, αφού είχε κάνει ένα μίνι απολογισμό, υποστηρίζοντας πως το Δημοτικό Συμβούλιο ήταν πιο εποικοδομητικό από άλλες χρονιές, είπε ότι λάθη έγιναν, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν είμαι απ’ αυτούς που κοιτούν την καμπούρα των άλλων», ίσως και πολλά, αλλά ποτέ δεν έγινε κάτι με σκοπιμότητα. Ωστόσο φρόντισε, όμως να ξεκαθαρίσει, πως δεν παύει να είναι μέλος μιας παράταξης, έχει πολιτικό λόγο τον οποίο δεν μπορεί κανείς να του τον αφαιρέσει.

Έτσι μετά την ψηφοφορία, το Προεδρείο για την επόμενη διετία έχει ως ακξολύθως:

Στην θέση του Προέδρου Δ.Σ. επανεκλέχτηκε ο προτεινόμενος από την πλειοψηφία κ. Γιάννης Γρηγοριάδης, με 29 ψήφους υπέρ και τρία Λευκά ( Τοπαλιανίδης, Τραβασάρος και Κασσαβός)

Αντιπρόεδρος επανεκλέχτηκε η προτεινόμενη από την μειοψηφία κα Γιάννα Καδά με 30 ψήφους υπέρ, και δύο λευκές (Τοπαλιανίδης , Τραβασάρος)

Γραμματέας εξελέγη η προτεινόμενη από την πλειοψηφία η κα Βιολέτα Παπαδοπούλου με 30 ψήφους και δύο λευκά (Τοπαλιανίδης , Τραβασάρος).
ΕΚΛΟΓΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σ’ ότι αφορά τη Δημαρχιακή Επιτροπή, το κύριο χαρακτηριστικό της εκλογικής διαδικασίας, ήταν το κοινό «μέτωπο» Ε.Κ.Α και Α.Ε.Π. – που αποτελούσαν την πρώην Διοίκηση του Δήμου – καταφέρνοντας να εκλέξουν τα πρόσωπα που ήθελαν τόσο ως τακτικά, όσο και ως αναπληρωματικά μέλη, βγάζοντας εκτός Δημαρχιακής Επιτροπής την παράταξη «ΑΧΑΡΝΕΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» και την ΠΑΣΥΜ.

Τακτικά μέλη

Από την πλειοψηφία :

Προτάθηκαν από τον Δήμαρχο Παν. Φωτιάδη και ψηφίστηκαν από όλο το σώμα ως εξής:

Χάψας Ελευθέριος με 25 ψήφους και 7 λευκά

Αφουξενίδης Θεόφιλος με 23 ψήφους και 9 λευκά

Σεϊτανίδη Αθηνά με 25 ψήφους και 7 λευκά

Σαββίδης Σπύρος με 24 ψήφους και 8 λευκά

Από την μειοψηφία :

Αυτοπροτάθηκαν από τις παρατάξεις Ε.Κ.Α. και Α.Ε.Π. και ψηφίστηκαν από όλους τους συμβούλους της μειοψηφίας

Στριφτός Σπυρίδων με 8 υπέρ και 5 λευκά

Ντούρος Χρήστος με 8 υπέρ και 5 λευκά

Αναπληρωματικά μέλη

Από την πλειοψηφία :

Κούτας Κων. με 30 υπέρ και 2 λευκά

Μουκάνης Μαρίνος με 30 υπέρ και 2 λευκά

Αθανασιάδης Γιώργος με 30 υπέρ και 2 λευκά

Από την μειοψηφία :

Τσαπάρας Βασίλης με 11 υπέρ και 2 λευκά

Γκίκας Χρήστος με 8 υπέρ και 5 λευκά

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Με φωτό 324,328 ή 423, 338, 338

Απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έχουν καταβάλει όλοι οι Αντιδήμαρχοι, δήλωσε ότι είναι ο Δήμαρχος Παναγιώτης Φωτιάδης, επισημαίνοντας πως είναι άμεσοι συνεργάτες του Δήμου αλλά όχι αυτοκέφαλοι, ανακοινώνοντας την επιλογή του να παραμείνουν στην θέση τους οι κκ. Νίκος Κολετζάκης (Οικονομικών), Σπύρος Σαββίδης (Τεχνικών Έργων) και Λευτέρης Χάψας (Διοίκηση) και ο Σπύρος Σαββίδης (Τεχνικών Έργων) μέχρι τα 28 Φεβρουαρίου 2009

Με δύο μόνο αλλαγές στα πρόσωπα των Αντιδημάρχων και χωρίς εκπλήξεις ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή οι Αρχαιρεσίες του Δήμου Αχαρνών, με τον κ. Ματθαίο Θεοδωρίδη να παραλαμβάνει τη «σκυτάλη» από τον Σωκράτη Πετρόπουλο στον τομέα Περιβάλλοντος και Καθαριότητας και την κ. Αθηνά Σεϊτανίδη να αναλαμβάνει Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στην θέση του Τάσου Συρινίδη.

Σημειώνουμε ότι τους εκλεγέντες συνεχάρησαν τόσο ο Δήμαρχος κ. Παν. Φωτιάδης, όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας με την ευχή να πετύχουν στο έργο τους.