ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΙΟΥΦΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Για επιτόπια αυτοψία στο χώρο ανέγερσης του Βιβλιοστασίου της Βουλής στην Αμυγδαλέζα

Ανακοίνωσε την δωρεά του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Δήμο, μεγάλη

Στο Δήμο Αχαρνών θα φιλοξενηθεί τελικά το Βιβλιοστάσιο της Βουλής των Ελλήνων, σε χώρο μεταξύ της Αμυγδαλέζας και της Ανθαγοράς, μετά την απόλυτη συμφωνία που επιτεύχθηκε κατά την επίσκεψη του Πρόεδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα στο Δημαρχείο Αχαρνών το απόγευμα της Περασμένης Παρασκευής 18 Ιουνίου 2008.

Τον κ. Πρόεδρο συνόδευαν ο Γραμματέας της Βουλής κ. Νίκος Στεφάνου, ο σύμβουλος και Διευθυντής του Γραφείου κ. Μπαγιώκος Βασίλης, ο Γεν. Διευθυντής Διοικητικής Υποστήριξης κ. Χουντάλας Χρήστος, ο Πολ. Μηχανικός , προϊστάμενος τμήματος κτιρίων Βουλής κ Κάνταρος Γιώργος.

Τον κ. Σιούφα και τους επιτελείς του υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος κ. Φωτιάδης, ο Γεν.. Γραμματέας κ. Γιάννης Γάκης, ο πρώην βουλευτής κ. Θανάσης Κατσιγιάννης και ο Πρόεδρος των ΚΑΠΗ κ. Κώστας Κούτας και συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Γραφείο του Δημάρχου.

Αφού ολοκληρώθηκε η συζήτηση πάνω στα σχέδια των μηχανικών για την κατασκευή του Βιβλιοστασίου, ο κ . Φωτιάδης έθεσε δυο αιτήματα, τα οποία έγιναν αμέσως δεκτά από τον κ. Δημ. Σιούφα.

Ειδικότερα για στην ανέγερση του Βιβλιοστασίου ο κ. Σιούφας ανέφερε πως αυτό είναι ένα αίτημα του τότε Δημάρχου Αχαρνών Ντίνου Βρεττού το 1983, και το υλοποιούμε σήμερα επί Δημαρχίας του πρώην βουλευτή Παναγιώτη Φωτιάδη.

Τα οφέλη του Δήμου, πέρα από την προβολή που θα τύχει, θα είναι μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο χώρο με αυτόν του Βιβλιοστασίου της Βουλής, ενώ κερδίζει και έναν Βρεφονηπιακό Σταθμό, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής έκανε δεκτό και το δεύτερο αυτό αίτημα του Δημάρχου, θεωρώντας λογικό τη διάθεση ενός ποσού περίπου 500.000 ευρώ για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Φωτιάδης δεν, στάθηκε όμως σε αυτά, θέτοντας και άλλα ζητήματα, όπως η απομάκρυνση του στρατοπέδου «Παπαστάθη», αλλά και για τα έργα που αφορούν το αρχαίο θέατρο στην οδό Σαλαμίνος, για το οποίο υπήρξε θετική στάση από τον κ. Σιούφα.

Συμφώνησαν όμως αυτά να συζητηθούν μετά τον Σεπτέμβριο διεξοδικά, προχώρησαν και σε επαφές με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Και τα δυο αυτά θέματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τον Δήμο και αν υπάρξουν και εκεί θετικές εξελίξεις, τότε τα οφέλη από την δημιουργία του Βιβλιοστασίου – που αναμένεται να λειτουργήσει το 2011- θα είναι πολλαπλά.