ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαρνών κατάφερε δυνατή γροθιά κατά των εμπόρων ναρκωτικών, συλλαμβάνοντας 6 τσιγγάνους σε έφοδο που έγινε σε 3 σπίτια στην περιοχή της Αυλίζας.

Η αρχή του «ξηλώματος» του κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή Ζεφυρίου, έγινε έπειτα από μεθοδευμένη αστυνομική παρακολούθηση δυο μηνών, τόσο από την Ασφάλεια Αχαρνών, με επικεφαλής πάντα τον Διοικητή του τμήματος κ. Π. Λουκάτο, άλλα και με την σύμπραξη του Α.Τ, με επικεφαλής τον Διοικητή του, κ. Φρουζάκη.

Οι Αστυνομικοί εκτός από ναρκωτικά (Ηρωίνη) βρήκαν και κατέσχεσαν: όπλα και φυσίγγια, Τηλ. Συσκευές, πολλές χιλ. ευρώ, ζυγαριά ακριβείας, χρυσαφικά, κινητά τηλ, χρυσές λύρες, 14 χρυσά και ασημένια ωρολόγια. Καταπέλτης ο βουλευτής Θεόδωρος Πάγκαλος στον Ρ/Σ 9,84 ζήτησε την παρέμβαση Εισαγγελέα.

Έξι συλλήψεις, που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα σημαντικές, με τις κατηγορίες διακίνησης ναρκωτικών και κατοχή όπλων, έγιναν στην περιοχή της Αυλίζας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας, άλλα και του Αστυνομικού Τμήματος Αχαρνών, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Σε μία περιοχή όπου το εμπόριο ναρκωτικών και κάθε είδους παραβατικότητα ανθεί και μάλιστα μαζί με το Ζεφύρι χαρακτηρίστηκαν «Ζωνιανά» της Αττικής, όπως παρουσιάστηκε και από την συζήτηση στη Βουλή, το Τμήμα Ασφαλείας του Δήμου Αχαρνών, προχώρησε σε μία συντονισμένη και γρήγορη επιχείρηση, που απέφερε έξι συλλήψεις, κατασχέτοντας ποσότητες ηρωίνης, χρήματα, χρυσαφικά και ένα όπλο. Οι αστυνομικοί διενήργησαν έρευνες σε τρεις κατοικίες σε καταυλισμό Τσιγγάνων, στις οποίες βρέθηκαν περίπου 50 γραμμάρια ηρωίνης, διάφορα κοσμήματα, μία ντουζίνα κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, χρήματα, αρκετά ρολόγια, ηλεκτρικές συσκευές, κι ένα περίστροφο 38αρι με δέκα έξι σφαίρες.

Οι συλληφθέντες ηλικίας από 22 έως 40 ετών, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Αστυνομίας, οι επιχειρήσεις σε περιοχές όπου εντοπίζεται αυξημένη διακίνηση ναρκωτικών, θα αυξηθούν και στόχος είναι να κορυφωθούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους, με επιχειρήσεις τύπου… «Ζωνιανών», λαμβάνοντας βέβαια υπόψη την ιδιαιτερότητα κάθε περιοχής και ομάδες ανθρώπων. Στην επισήμανση μας ότι ανάλογες επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται μικρές, έχουν γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν, διαβεβαίωσαν ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι μεμονωμένες και …αραιές, αλλά σταδιακά θα πυκνώσουν και θα είναι συντονισμένες και – το βασικότερο αν ισχύσει – αποφασιστικές! Το θέμα της Αυλίζας, του Ζεφυρίου, της Αγίας Σωτήρας – Κύπρου, ακόμα και των καταυλισμών αλλά και άλλων σημείων στην ευρύτερη περιοχή, όχι μόνο σε ότι αφορά τα ναρκωτικά, άλλα κάθε είδους εγκληματικότητα, έχει τεθεί κατ’ επανάληψιν. Kάθε φορά τα ίδια επισημαίνονταν, τις ίδιες διαβεβαιώσεις είχαμε.

Τώρα, μετά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το δραματικό γράμμα του γονιού από την Αυλίζα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τις ερωτήσεις από Βουλευτές, όπως πρόσφατα από την Βουλευτή κας Εύης Χριστοφιλόπουλου, αλλά και από τον «ντόρο» μετά τις εξελίξεις στα Ζωνιανά, το θέμα αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται και είναι ευκαιρία να δοθεί μεγαλύτερη διάσταση και από το Δήμο, μεγαλύτερη πίεση, τώρα που οι συνθήκες ευνοούν, για να υπάρξουν ουσιαστικές αστυνομικές παρεμβάσεις. Καταπέλτης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος στον Ρ/Σ 8,84 ζήτησε την παρέμβαση Εισαγγελέα: Χειμαρρώδης ο βουλευτής της Περιφέρειας μας κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν «μάσησε»… τα λόγια του αναφερόμενος στο πρόβλημα των ναρκωτικών στις Αχαρνές και Ζεφύρι και δεν δίστασε να πει πως και ο ίδιος γνωρίζει εμπόρους ναρκωτικών, όπως και πολλοί άλλοι, καλώντας τις Εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν. Μέσα από την συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό 9.84 ο κ. Πάγκαλος κάλεσε τον Εισαγγελέα να πάει ο ίδιος σε κάποια σημεία των περιοχών όπου ανθεί το εμπόριο ναρκωτικών και θα μάθει όσα θέλει, απλά μιλώντας με τους κατοίκους όπως κάνει και ο ίδιος.

«Ρωτάει ποιοι είναι αυτοί που τα διακινούν και μου λένε τα ονόματα τους και που μένουν» επισημαίνει ο κ. Πάγκαλος τονίζοντας δε, ότι αυτοί είναι γνωστοί σε όσους έχουν ασχοληθεί με το πρόβλημα όπως και στους Δημάρχους της περιοχής.

«Εγώ θα πω στον εισαγγελέα, πως αν πάει σε ορισμένα σημεία, θα μάθει πολύ πιο εύκολα τα πάντα μιλώντας με οποιονδήποτε της περιοχής. Όλοι τα γνωρίζουν αυτά και οι Δήμαρχοι.» δήλωσε. Ο κ. Πάγκαλος περιέγραψε αρκετά κατατοπιστικά την εικόνα που επικρατεί στις περιοχές που δρουν ανεξέλεγκτα οι έμποροι ναρκωτικών, άλλα και κάθε λογής εγκληματικό στοιχείο, και θέλησε να τονίσει, πως αν υπάρχει βούληση και σωστό επιχειρησιακό σχέδιο μπορούν άμεσα να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, τουλάχιστον σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Είναι εξάλλου γνωστό, πως κάποιες συνοικίες λειτουργούν ως άβατα και ελάχιστες είναι οι φορές που μπήκαν αστυνομικοί και ακόμη πιο λίγες που προχώρησαν σε συλλήψεις. Είναι επίσης αποδεδειγμένο, πως οι αστυνομικοί φοβούνται να δράσουν σε αυτά τα «άβατα» και αποφεύγουν να ανταποκριθούν στις πολλές κλίσεις πολιτών που ζουν μέσα στο χάος της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας. Είτε ακόμη πως χρειάζεται ισχυρή δύναμη, είτε γιατί δεν καλύπτονται σε τυχόν δυναμικές παρεμβάσεις-όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις- είτε γιατί η ανεπάρκεια, πέραν του δυναμικού και του εξοπλισμού, έχει να κάνει και με την εκπαίδευση, είτε γιατί δεν τους επιτρέπει και όλα αυτά, έχει δημιουργήσει και μια νοοτροπία που δεν ταιριάζει σε ανθρώπους που έχουν ταχθεί να υπηρετούν το νόμο. Αυτά όλα, αναφέρονται και σε έκθεση ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας ο οποίος τονίζει ότι ελάχιστες υποθέσεις έχουν διεκπεραιωθεί από την αστυνομία, η παρέμβαση της είναι αναποτελεσματική και πρέπει να αλλάξει εν ολίγοις το «οικοδόμημα». Ωστόσο, μένουμε στα όσα κατήγγειλε ο κ. Πάγκαλος, περιμένοντας την Εισαγγελική και Αστυνομική επέμβαση μήπως και γίνει κάτι τελικά, στο οξύτατο πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή.