ΕΠΙΤΗΔΕΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Στον κοινωνικό ιστό του Πρότυπου Οικισμού, που δημιουργούν πολλές απορίες – ερωτήματα και με πιθανό επιδιωκόμενο στόχο, την συνέχιση της απραξίας και του καθεστώς ομηρίας των κατοίκων.

Τις μεθοδεύσεις καταγγέλλουν με επιστολές τους, προς τους κατοίκους και προς κάθε αρμόδιο, αλλά και προς όλους τους αιρετούς εκπροσώπους, Δήμαρχο Αχαρνών, δημοτικούς συμβούλους, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, Υφυπουργούς και Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής, το μέλος του Δ.Σ. Νικ. Ηλιόπουλος και ο κάτοικος Χρίστος Βασιλόπουλος

Με καχυποψία αντιμετωπίζουν το τελευταίο καιρό αρκετοί κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού, όπως οι παραπάνω αναφερόμενοι, τις θέσεις και την δραστηριότητα ατόμων που εμφανίζονται ως ηγετικές φυσιογνωμίες, δημιουργώντας Μη Κυβερνητική οργάνωση, που σε ορισμένες περιπτώσεις λειτουργούν και παρουσιάζονται ως «τροχοπέδη» στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Οικισμού, μόνο και μόνο για το ότι ανήκει στον Δήμο Αχαρνών.

Το γεγονός ότι πολλά απ’ αυτά τα άτομα που εξ’ αρχής εμφανίστηκαν «μπροστάρηδες» στην… ανεξαρτητοποίηση του οικισμού και στην προοπτική ενός Δήμου που θα οδηγούσε στην ανάπτυξη της περιοχής, χωρίς να προηγηθεί καμία άλλη αναφορά ή κάποιος κοινός αγώνας, προβληματίζει και ανθρώπους που δεν ήταν αρνητικοί στην προοπτική ανεξαρτητοποίησης, αφού βλέπουν ότι κύριος, αν όχι μοναδικός τους στόχος είναι η υλοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Αυτό αρχίζει να είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλο και πιο πολλούς κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού, οι οποίοι αντιδρούν και στο τρόπο που κινείται και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ολυμπιακό Χωριό Πρότυπη Πόλη», επιτρέπει την εγγραφή μελών που δεν είναι κάτοικοι του Οικισμού.

Η όλη στάση των «πρωταγωνιστών», έχει αρχίσει να προκαλεί και ήδη πληθαίνουν οι φήμες που τονίζουν ότι δεν λύνονται τα προβλήματα με την ανεξαρτητοποίηση του Οικισμού και δεν ευθύνεται ο Δήμος Αχαρνών για όλα τα… κακά του Ολυμπιακού Χωριού και πως το ότι η δημιουργία ενός νέου Δήμου δημιουργεί σύγχυση στο κόσμο.

Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε το δικά μας ερωτήματα :

· Ποιος ο ρόλος και το έργο της Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε., πέντε χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004

· Γιατί δεν υλοποιήθηκε ακόμα η παραχώρηση λειτουργίας και εκμετάλλευσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ένα χρόνο μετά την υπογραφή των σχετικών εγγράφων.

· Γατί δεν υπάρχει κοινόχρηστο οίκημα στέγασης υπηρεσιών κοινής ωφέλειας με αίθουσα εκδηλώσεων κ.τ.λ.

· Γιατί ο Οικισμός στερείται ΚΑΠΗ, Κ.Ε.Π., υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ, Ο.Τ.Ε., Τραπεζών, κ.λ.π.

· Θα επαναλάβουμε εδώ και κάτι που τονίσαμε σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα μας την εβδομάδα του Πάσχα, « Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό και τι κάνουν οι αιρετοί μας εκπρόσωποι, στο Δήμο, στην Νομαρχία, στη Βουλή!!!.».

Συμπέρασμα : Φαίνεται, πως η ανεξαρτητοποίηση βολεύει προσωπικές φιλοδοξίες, αφού στα πραγματικά προβλήματα δεν υπάρχει καμία αγωνιστική δραστηριότητα.

Ο καθοδηγητής αυτής προσπάθειας αυτοαποκαλύπτεται…… μόνος του.

Χαρακτηριστικά είναι και κάποια κείμενα που θα σας παρουσιάσουμε και αντιπροσωπεύουν ένα κομμάτι των κατοίκων.

……………………………………………………………………….

Το Ολυμπιακό Χωριό των 10.000 κατοίκων !!!

Πέντε χρόνια μετά την κατοίκηση του

παραμένει σε καθεστώς Ομηρίας

Του Χρίστου Βασιλόπουλου

Κατοίκου Ολυμπιακού Χωριού

Το παρόν αποτελεί επιστολή, μήνυμα, βοήθειας, ενόχλησης, δυσφορίας και έντονης διαμαρτυρίας προς την Πολιτεία και κατ’ επέκταση προς κάθε πολιτικό πρόσωπο, με απώτερο σκοπό να επισημάνει την (ύποπτη) ίδρυση Μ.Κ.Ο (Μη Κυβερνητική Οργάνωση στο Ολυμπιακό Χωριό), πέντε χρόνια μετά την κατοίκησή του άλυτα εξακολουθούν να παραμένουν τα πολλά προβλήματα μείζονος σημασίας.

Πρωτίστως δε η διευθέτησης της διοικητικής του υπόστασης με ότι αυτό συνεπάγεται. Εν έτει 2009 τα πάμπολλα συσσωρευμένα αθροιστικά προβλήματα καθημερινότητας απαιτούν λύσεις.

Η απ’ αρχής ωραιότατη εικόνα, του κατ’ εξαγγελία ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, του μοναδικού εν Ελλάδι, έχει προ πολλού αλλοτριωθεί, δημιουργώντας πολλές και εύλογες απορίες και ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ κύριοι πολιτικοί άρχοντες της Πολιτείας, ενός τόπου, που γέννησε, ανήγαγε και προώθησε τον πολιτισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου, επιτρέψατε με την παθητική και αδιάφορη στάση σας, τη σε τόσο μεγάλο βαθμό εγκατάλειψη του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ ΧΩΡΙΟΥ;

Αφαίρεσα το πρόθεμα (ΠΡΟΤΥΠΟ), διότι το πρότυπο, πρέπει και του οφείλεται να είναι καθ’ όλα τα σημεία αναφοράς ΠΡΩΤΟ, κάτι που δυστυχώς, δεν ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ ΧΩΡΙΟΥ.

Εξ αρχής υπήρξε η αναγκαιότητα ιδρύσεως ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, κάτι που και πραγματοποιήθηκε.

Ο εν λόγω Σύλλογος υπήρξε χώρος πρόσφορος προς ανάδειξη προσωπικών φιλοδοξιών, κοντόφθαλμων πολιτικών θέσεων, αντιπαραθέσεων και συχνώς διενέξεων.

Στα 4 χρόνια λειτουργίας του, οι πρόεδροι και τα ψηφοδέλτια, έρχονται και παρέρχονται, ενώ τα προβλήματα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎ ΧΩΡΙΟΥ παραμένουν άλυτα και τελματωμένα.

Στο σχετικό με το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ, ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ρητά, σαφέστατα και κατηγορηματικά, αναφέρεται πως το ανωτέρω, διοικητικά εντάσσεται στο ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ.

Πρόσφορο έδαφος σε αυτό αποτελεί η μη πλήρης ανάληψη διοικητικών καθηκόντων εκ μέρους του ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ, ο οποίος την παρούσα χρονική περίοδο, τις μόνες αρμοδιότητες που έχει αναλάβει είναι η καθαριότητα και τα σχολεία του Ολυμπιακού Χωριού, δίνει λαβή για την μεθοδευμένα κατευθυνόμενη αρνητική προδιάθεση των κατοίκων στην ανωτέρω ένταξη με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Συγχρόνως και παράλληλα δε, αποσπάται η υπογραφή μεγάλης μερίδας των κατοίκων για την ΔΗΘΕΝ δημιουργία ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, όπως προφορικά αφήνουν να εννοηθεί ή ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ, όπως το αναγράφουν στο έντυπο συλλογής υπογραφών που σας παραθέτω συνημμένα.

Αρχικά της ανωτέρω δράσης γίνεται προσέγγιση στο Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, για να στηρίξει την θέση τους, κάτι που δεν έγινε τελικά εφικτό.

Και ενώ η πλειοψηφία των κατοίκων, αγανακτισμένη από την συσσώρευση προβλημάτων καθημερινότητας, από την έλλειψη πληροφόρησης εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων αρμοδίων (ΔΗΜΟΣ – ΟΧΑΕ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ), εύκολα θέτει την υπογραφή της, στις βουλημικές ορέξεις των ΔΗΜΑΡΧΟΦΙΛΟΔΟΞΩΝ κυρίων.

Ο χρόνος όμως αμείλικτος και τιμωρός, τρέχει στο ρυθμό των εξελίξεων σε βάρος απ’ ότι αντιλαμβάνομαι των κατοίκων.

Στις 20 Ιουνίου 2009 ημέρα Σάββατο 2009 και περί ώρα 19:00 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού έλαβε χώρα, η πρώτη συγκέντρωση κατοίκων για την ίδρυση Μ.Κ.Ο. (Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης).

Προσωπικά με ξένισε η παρουσία κατοίκων από γύρω περιοχές εκτός ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ.

Στην συγκέντρωση αυτή παρευρέθηκα προσωπικά, όπως παρίσταμαι και σε κάθε άλλη συνάντηση αφορούσα το ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ όταν αυτό μου είναι εφικτό όντας ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Παρευρεθήκαμε περίπου 60 άτομα. Έγινε η ανάγνωση μιας ΙΔΡΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗΣ, την οποία και σας παραθέτω και αναγνώστηκαν παρατύπως μόνο τα 4 πρώτα άρθρα του καταστατικού της Μ.Κ.Ο. από τα 32 στο σύνολό τους.

Μας παραδόθηκε στον καθένα εξ υμών καταστατικό και ενημερωθήκαμε, ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου του 2009, έχουμε δικαίωμα ενστάσεων, προς βελτίωση και τροποποίηση του.

Ακολούθησε η συλλογή υπογραφών από τα ιδρυτικά μέλη της Μ.Κ.Ο.

Στην πορεία, σε διάστημα 1 ½ και πλέον μήνα, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση (σιγή ιχθύος).

Σε τυχαίες συναντήσεις με ορισμένα εξ αυτών άτομα και στον καθ’ αντιπαράθεση κατά περίσταση διάλογο, πολλά είναι τα ερωτηματικά που μου γεννήθηκαν.

Η αδιαφάνεια στην λήψη αποφάσεων και η αρνητικότητα σε προοδευτικές προτάσεις εισηγήσεις με προβληματίζουν ιδιαιτέρως όμως η μεθοδευμένη αποσιώπηση των θέσεων τους αν και έχουν δεσμευτεί προφορικά να τις ανακοινώσουν μέσω του επόμενου φύλλου της «ΔΕΚΕΛΕΙΑΣ» τοπικής εφημερίδας και οργάνου τους στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ.

Αυτό δεν έγινε ακόμα.

Κύριοι πολιτικοί δεν θα μακρηγορήσω άλλ&omicro