Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΧΑΡΝΩΝ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Να μην «πειραχθούν» οι Υγειονομικές και άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν στο Κέντρο της πόλης, ενώ το νέο παράρτημα θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των Άνω Αχαρνών και του Ολυμπιακού χωριού.

Να καλυφθούν οι θέσεις , της νοσηλεύτριας, της παρασκευάστριας, του μικροβιολόγου, γυναικολόγου και ορθοπεδικού, προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις οι υπάρχουσες υπηρεσίες.

Να ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα για την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό, ενώ τόνισε ότι αναβάλλεται η έναρξη της λειτουργίας του παραρτήματος μέχρι να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες.

Να ανεγερθεί σύγχρονο κτίριο του ΙΚΑ σε κεντρικό σημείο της πόλης, όπου θα συγκεντρωθούν οι διάσπαρτες, σήμερα, υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Τον Δήμο Αχαρνών επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΙΚΑ με επικεφαλής τον υποδιοικητή υγειονομικών υπηρεσιών κ . Κυρζόπουλο, το πρωί της περασμένης Παρασκευής 23 Οκτωβρίου 2009.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί άμεσα τόσο από τον Δήμαρχο Παν. Φωτιάδη, αλλά και την Διοίκηση του Τοπικού Ι.Κ.Α., αφ’ ενός μεν για την λειτουργία της νέας Μονάδας στη Λεωφόρο Κύμης, καθώς και για το αίτημα ανέγερσης νέου ιδιόκτητου κτιρίου, όπου θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του Ιδρύματος.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης υποδέχθηκε τους αρμόδιους του ιδρύματος στο Δημαρχείο όπου και τους ευχαρίστησε για τη συνέπεια που έδειξαν, τηρώντας την υπόσχεσή τους να επισκεφτούν άμεσα τις Αχαρνές.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Διευθυντής του Ι.Κ.Α. Αχαρνών κ. Τύπου , ο πρώην Διευθυντής κ. Γιάννης Παπαδήμας, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Αθηνά Σεϊτανίδου, και ο Γραμματέας του Δήμου κ. Γιάννης Γάκης.

Στην συζήτηση που ακολούθησε ο κ. Φωτιάδης επανέλαβε το αίτημα όλης της Αχαρναϊκής κοινωνίας να μην «πειραχθούν» οι Υγειονομικές και άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν στο Κέντρο της πόλης, ενώ το νέο παράρτημα που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των Άνω Αχαρνών και του Ολυμπιακού χωριού το οποίο πρέπει να στελεχωθεί με νέο προσωπικό το ΙΚΑ .

Παράλληλα ζήτησε την στελέχωση όλων των ειδικοτήτων με το αναγκαίο προσωπικό, ώστε να παρέχονται σωστές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους δημότες μας.

Στη συνέχεια όλοι μαζί μετέβησαν πρώτα στο υπό απαλλοτρίωση οικόπεδο που βρίσκεται στο ύψος Πάρνηθος και Λαθέας, και εν συνεχεία στο νέο κτίριο της Λ. Κύμης όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους τόσο των Ιατρικών όσο και των Διοικητικών Υπηρεσιών, που πράγματι είναι σύγχρονοι, άνετοι και λειτουργικοί.

Από την πλευρά του ο κ. Κυρζόπουλος επανέλαβε τη δέσμευση της Διοίκησης να εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο ανέγερσης κτιρίου στις Αχαρνές όπου θα στεγάζονται Διοικητικές και Υγειονομικές υπηρεσίες, ενώ συγχρόνως εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση του παραρτήματος που βρίσκεται απέναντι από το Ολυμπιακό χωριό, το οποίο θα λειτουργήσει αμέσως μόλις τακτοποιηθεί το θέμα του προσωπικού.

Δεσμεύτηκε επίσης να εισηγηθεί και την ικανοποίηση των άλλων αιτημάτων, σε συνεργασία με την Διοίκηση του Τοπικού Ι.Κ.Α.