ΙΔΟΥ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ Δ.Ε.Α.Δ.Α.

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Με πολλά περιθώρια βελτίωσης, σταθερής πορείας, διατήρησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, αξιοποίησης προσωπικού, η Νέα Αναπτυξιακή Επιχείρηση

Με εξαίρεση την ΠΑΣΥΜ, που επέμενε στη θέση της να περάσουν όλες οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι της ΔΕΑΔΑ στο Δήμο, οι παρόντες σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων (από την Ε.Κ.Α. απουσίαζαν οι κ.κ. Σπ. Στριφτός, Χρ. Ντούρος, Γιάννα Καδά, Βασ. Τσιαπάρας) ψήφισαν θετικά τη μελέτη για την μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση.

Η βιωσιμότητα της Νέας Δημοτικής Επιχείρησης, θα στηρίζεται στην υποχρέωση σύνταξης διετούς προγράμματος δραστηριοτήτων, που θα αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, ο οποίος είναι ο μοναδικός μέτοχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και που το Δ. Σ. της, δεν θα μπορεί να παρεκκλίνει.

Παρελθόν θα αποτελεί πλέον σε λίγο καιρό, για το Δήμο Αχαρνών Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης (ΔΕΑΔΑ), τουλάχιστον σε ότι αφορά τη σημερινή μορφή της, μετά την αναμενόμενη απόφαση που πήρε – κατά πλειοψηφία – το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, για την μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση, σύμφωνα με το νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ψηφίζοντας τη σχετική οικονομοτεχνική μελέτη της Εταιρείας «Μαραθώνιος Α.Ε».

Με εξαίρεση την ΠΑΣΥΜ, που επέμενε στη θέση της να περάσουν όλες οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι της ΔΕΑΔΑ στο Δήμο, οι παρόντες σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων (από την Ε.Κ.Α. απουσίαζαν οι κ.κ. Σπ. Στριφτός, Χρ. Ντούρος, Γιάννα Καδά, Βασ. Τσιαπάρας) ψήφισαν θετικά τη μελέτη για την μετατροπή της σε Κοινωφελή Επιχείρηση, που θα λειτουργήσει με περίπου 140 άτομα, ενώ ανοίγει διάπλατα πλέον «η πόρτα» του Δήμου για τη συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων της ΔΕΑΔΑ που απασχολούνται με σύμβαση αορίστου χρόνου και προσελήφθηκαν ως το τέλος του 2005, όπου μαζί τους θα περάσουν στο Δήμο και αρκετές από τις δραστηριότητες που έχει σήμερα η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης.

Σε ότι αφορά τη νέα – κατ’ ουσία – Δημοτική Επιχείρηση, η βιωσιμότητα της θα στηρίζεται στην υποχρέωση σύνταξης διετούς προγράμματος δραστηριοτήτων, που θα αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου, ο οποίος θα παραμείνει και ο μοναδικός μέτοχος της Κοινωφελούς Επιχείρησης και που το Διοικητικό Συμβούλιο της δεν θα μπορεί να παρεκκλίνει.

Η σύνταξη κάθε δύο χρόνια προγράμματος δραστηριοτήτων θα εγκρίνεται και από το Δημοτικό Συμβούλιο και οι νέοι Κανονισμοί Λειτουργίας, θα βασίζονται πάντα στο νέο Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, θα προσπαθήσουν να έχουν ρόλο ασφαλιστικών δικλείδων, για να μην μπαίνει σε οικονομικές περιπέτειες, όπως συνέβη με τη ΔΕΑΔΑ και τη ΔΕΤΕΔΑ.

Ωστόσο, αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες φαίνεται πως δεν είναι τόσο ισχυροί όσο θα ήθελαν – και δεν μπορούν να μπουν ισχυρότερες – πολλοί από τους Δημοτικούς Συμβούλους, αφού θα πρέπει η κάθε Δημοτική Αρχή να μην παρεκκλίνει, έχοντας την πλειοψηφία, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και στη Διοίκηση της Επιχείρησης.

Αυτός είναι ο λόγος που προβλημάτισετον επικεφαλής της παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ» κ. Γιώργο Λέκκα, υποβάλλοντας ανάλογες ερωτήσεις, αλλά και ένας από τους λόγους που έκανε την ΠΑΣΥΜ να διαφοροποιηθεί.

Ένας ακόμη λόγος αρνητικής ψήφου από την ΠΑΣΥΜ, ήταν ότι προβλέπεται η είσπραξη ανταποδοτικών για ορισμένες από τις υπηρεσίες που θα προσφέρει η νέα Επιχείρηση, κυρίως στις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες.

Όπως τόνισε ο Σύμβουλος της ΠΑΣΥΜ κ. Θ. Τραβασάρος, η νέα Επιχείρηση έχει προοπτική «φορομπηχτικής» πολιτικής, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και η κοινωνική προσφορά. Για αυτό είπε όχι στη μετατροπή, ζητώντας να μεταφερθούν όλοι οι εργαζόμενοι και όλες οι υπηρεσίες στον Δήμο.

Τον κύριο κόστος λειτουργίας της Κοινωφελούς αυτής Δημοτικής Επιχείρησης, θα καλύπτεται από τα Ευρωπαϊκά και Εγχώρια Κοινωνικοπολιτικά Προγράμματα, γι’ αυτό και τίθεται σε λειτουργία η Επιχείρηση αυτή, για να μην χαθούν Ευρωπαϊκά προγράμματα, και φυσικά από χρηματοδότηση του Δήμου, ενώ προβλέπονται και ανταποδοτικά τέλη, όπως εισιτήρια από πολιτιστικές εκδηλώσεις, ή από αθλητικούς χώρους.

Η Νέα Επιχείρηση δεν είναι κερδοσκοπική, ωστόσο έχει την δυνατότητα να πραγματοποιεί κέρδος, μέσα από προγράμματα που όμως θα διατίθενται για χρηματοδότηση άλλων δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Καμία δραστηριότητα της δεν υλοποιείται αν δεν περιλαμβάνεται στο διετές πρόγραμμα δράσης που θα έχει συνταχθεί και ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε έκτακτες μόνον περιπτώσεις, ο Δήμος θα μπορεί να κάνει αναθέσεις έργων έως 45.000 ευρώ και που σε ετήσια βάση δεν θα ξεπερνά τα 150.000 ευρώ, ως μία ασφαλιστική δικλείδα για την οικονομική βιωσιμότητα της Επιχείρησης.

Όπως τόνισε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΑΔΑ κ. Θεόφιλος Αφουξενίδης, η Επιχείρηση δεν μπορεί να έχει ζημιές «ότι όσα έσοδα θα έχει, τόσα έργα θα κάνει» είπε.

Θετικά είδαν αυτή την εξέλιξη και οι εργαζόμενοι της ΔΕΑΔΑ, σύμφωνα με τη θέση της Προέδρου του Σωματείου, η οποία ζήτησε να επισπευσθούν οι διαδικασίες μετάθεσης των εργαζομένων στο Δήμο.

Την διαβεβαίωση του ότι θα εφαρμόζεται απόλυτα το Επιχειρησιακό πρόγραμμα του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης, έδωσε ο Δήμαρχος κ. Παν. Φωτιάδης, επισημαίνοντας πως αν υπήρχε η δυνατότητα να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες και όλοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο, θα το έκανε η Δημοτική Αρχή. «Όμως κάποιοι εργαζόμενοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την μετάταξή τους σε θέσεις του Δήμου, ενώ χρειάζεται η Επιχείρηση, για να κρατηθούν τα προγράμματα» δήλωσε, κάνοντας μία αναφορά στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΑΔΑ, που αντιμετωπίζονται σήμερα με «νύχια και δόντια» είπε ο Δήμαρχος.

Σκοποί και δράσεις της Νέας Επιχείρησης του Δήμου

Η Νέα Κοινωφελής Επιχείρηση που προκύπτει από την μετατροπή της ΔΕΑΔΑ, μπορεί να διατηρήσει τις περισσότερες δραστηριότητες που έχει σήμερα η Επιχείρηση Ανάπτυξης και να εμπλουτίσει τον κατάλογο των δραστηριοτήτων με Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα, σύμφωνα με την οικονομική δυνατότητα του Δήμου και τις εκάστοτε πηγές χρηματοδότησης, που θα περιλαμβάνονται στα διετή προγράμματα δραστηριοτήτων.

Θα λειτουργήσει με περίπου 140 υπαλλήλους και αναλόγως αναγκών αυστηρά έως 200.

Η Νέα Επιχείρηση τα πρώτα – τουλάχιστον – χρόνια μπορεί να λειτουργεί σε μέρος αυτών των δραστηριοτήτων, που όμως πρέπει εξ αρχής να προβλέπονται. Δεν είναι υποχρεωμένη δηλαδή να δραστηριοποιείται σε όλους τους τομείς που θα περιλαμβάνονται στο καταστατικό της αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα.

Η δράση της θα αναπτύσσεται σε κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες, σε προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, έρευνας και τεχνολογίας, σε θέματα πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, πολιτικής προστασίας, ακόμα και ανάπτυξης δημοτικής συγκοινωνίας.

Κοινωνική αλληλεγγύη, είναι η κοινωνική φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων (σταθμοί, ΚΑΠΗ κ.α.), στήριξης αστέγων η οικονομικά αδυνάτων δημοτών, προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, για ανέργους, προοπτική εθελοντισμού και άλλα.

Μία σειρά δραστηριοτήτων προβλέπεται στον πολιτισμό (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις, πολιτιστικός τουρισμός, αξιοποίηση κτιρίων, προβολή και προστασία πολιτιστικών έργων), στον αθλητισμό (εκδήλωσης, προγράμματα μαζικού Αθλητισμού, διαχείριση αθλητικών εγκαταστάσεων), στην Παιδεία και στο Περιβάλλον (προστασία και αναβάθμιση φυσικού, αρχιτεκτονικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, καταπολέμηση ρύπανσης, προγράμματα οικιστικής και πολεοδομικής ανάπτυξης) και άλλα.

Μια σημαντική διευκρίνιση είναι πως δεν προβλέπεται σε καμιά περίπτωση η συμμετοχή σε ποδοσφαιρικές Α.Ε. οπότε σύντομα πρέπει να λυθεί το θέμα του Αχαρναϊκού.

Μετά την ψήφιση της οικονομοτεχνικής μελέτης, η ΔΕΑΔΑ δίνει τη θέση της σε μία Νέα Κοινωφελή Επιχείρηση και το ενδιαφέρον στρέφεται τόσο στο πως θα λειτουργήσει αυτή, αλλά και πως θα μπορέσει ο Δήμος να ανταποκριθεί στα χρέη της απερχόμενης ΔΕΑΔΑ