ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Υπογραμμίστηκε η άμεση ανάγκη για αναβάθμιση τριών δημοτικών σχολείων, του 9ου στην Αγία Άννα, του 21ου στην Μπόσκιζα και του 18ου στον Άγιο Πέτρο.

Επίσης συζητήθηκε η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στις πολεοδομικές ενότητες Ολυμπιακού Χωριού, Αγίας Παρασκευής, Πανοράματος, Μεγάλων Σχοίνων, Αγριλέζας, Χαραυγής, Λαθέας και Μπόσκιζας.

Οι ελλείψεις των σχολείων, οι υλικοτεχνικές ανάγκες τους, η αναβάθμιση τριών Δημοτικών και η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων με σύγχρονες προδιαγραφές, ήταν τα κυρίως θέματα που έθεσε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Φωτιάδης στον Γενικό Διευθυντή Ανάπτυξης του ΟΣΚ, καθώς και μία σειρά ακόμη προβλημάτων, όπως τα είχε καταγράψει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων.

Στην συνάντηση με τον κ. Καλογήρου, συμμετείχαν ακόμη η Αντιδήμαρχος κα. Αθηνά Σεϊτανίδου, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Ιωάννης Γάκης και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Κούτας, που μαζί με τον Δήμαρχο αποτέλεσαν την αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ο κ. Φωτιάδης ανέπτυξε τις ελλείψεις των σχολείων του Δήμου αναφέροντας λεπτομερώς τις υλικοτεχνικές ανάγκες των σχολικών μονάδων. Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε η άμεση ανάγκη για αναβάθμιση τριών δημοτικών σχολείων, του 9ου στην Αγία Άννα, του 21ου στην Μπόσκιζα και του 18ου στον Άγιο Πέτρο.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι πρέπει άμεσα να προγραμματιστεί η κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και ο Διευθυντής του ΟΣΚ συμφώνησε να συμμετέχει σε αυτοψία που θα γίνει στους χώρους των σχολείων ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Επίσης, συζητήθηκε η κατασκευή νέων σχολικών μονάδων στις πολεοδομικές ενότητες Ολυμπιακού Χωριού, Αγίας Παρασκευής, Πανοράματος, Μεγάλων Σχοίνων, Αγριλέζας, Χαραυγής, Λαθέας και Μπόσκιζας.

Τα αιτήματα των σχολείων κατέγραψε αναλυτικά η κα. Σεϊτανίδου κατόπιν συνεργασίας με τους Διευθυντές των Σχολείων και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κατά τη διάρκεια επισκέψεων στο χώρο των σχολείων. Η καταγραφή πρόκειται να συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα και θεωρήθηκε από τους εκπαιδευτικούς ως ένα πολύ θετικό βήμα της Δημοτικής Αρχής με στόχο την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και την βελτίωση των σχολικών υποδομών, λαμβάνοντας υπόψιν ότι στο Δήμο υπάρχουν περισσότερες από 100 σχολικές μονάδες.

Ζητήθηκαν προσθήκες αιθουσών σε συγκεκριμένα σχολεία και συζητήθηκε το θέμα κατασκευής νέας πτέρυγας στο 2ο Δημοτικό σχολείο, όπου υπήρξε ενημέρωση ότι σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής, καθώς και για το 11ο Γυμνάσιο στον Άγιο Πέτρο όπου η νέα πτέρυγα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη με ταυτόχρονη συντήρηση του υπάρχοντος κτιρίου. Για το 19ο Δημοτικό σχολείο συζητήθηκε εκ νέου η συμπληρωματική επιχορήγηση για εργασίες στο χώρο του σχολείου. Επιπλέον, τέθηκε το θέμα εξοπλισμού όλων των σχολείων με ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τον ΟΣΚ να προσφέρει 20 από τους 105 που του ζητήθηκαν.

Ο κ. Φωτιάδης αιτήθηκε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για εργασίες συντήρησης, ύψους 617.476,60 ευρώ και απέσπασε τη δέσμευση ότι θα υπάρξει συμφωνία. Με τα χρήματα αυτά θα γίνουν μονώσεις σε σχολικά κτίρια που παρουσιάζουν προβλήματα, θα αντικατασταθούν παράθυρα και κιγκλιδώματα για την ασφάλεια των μαθητών όπως επίσης και όποιες άλλες εργασίες κρίνονται απαραίτητες.

Τέλος, η αντιπροσωπεία του Δήμου έθεσε με έμφαση και επιμονή το θέμα της πρόσθετης επιχορήγησης για κατασκευή ράμπας ΑΜΕΑ σε τουλάχιστον 30 σχολικές μονάδες, ύψους 50.000 ευρώ όπως επίσης και κονδύλι ύψους 500.000 ευρώ για διαμόρφωση αύλειων χώρων.

Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αχαρνών, ένας από τους μεγαλύτερους σε έκταση στην Ελλάδα, κατάφερε, το 2008, με τις πενιχρές επιχορηγήσεις και τα λιγοστά οικονομικά του να ανταποκριθεί αρκετά ικανοποιητικά στα άμεσα και πιεστικά προβλήματα των σχολείων.