«ΞΗΛΩΣΑΝ» ΚΑΙ «ΕΡΑΨΑΝ»

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Αφού νέα κεραία τοποθετήθηκε σε κοντινή απόσταση από την παλιά και μάλιστα απέναντι από το κτίριο της Πολεοδομίας.

Δικαίωση μόνο στα σημεία ο πολυέξοδος δικαστικός αγώνας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημ. Σχολείου αλλά και οι κατ’ επανάληψη ερωτήσεις στη Βουλή του Βουλευτή Βασίλη Οικονόμου

Ανάμεικτα συναισθήματα κυριάρχησαν κατά της διαδικασίας ξηλώματος της πολλαπλής κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην διασταύρωση Αριστοτέλους και Δεκελείας και σε απόσταση «αναπνοής» από το 13ο Δημοτικό , που έμενε «ριζωμένη» για περισσότερο από 15 χρόνια, παρά τις συνεχείς προσπάθειες πολιτών, γονιών και φορέων, ακόμη και του Δήμου Αχαρνών.

Από την μία η ικανοποίηση γιατί μετά από τόσα χρόνια η κεραία απομακρύνθηκε, που στην ουσία ήταν μία συστοιχία κεραιών, από την άλλη όμως φόβος και προβληματισμός για την εγκατάσταση μιας άλλης κεραίας, σύγχρονης τεχνολογίας, λίγο πιο πέρα στην κορυφή ενός άλλο κτιρίου.

Ίσως δεν είναι το ίδιο οι δύο κεραίες, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί συνέχεια του προβλήματος, αφού φαίνεται ότι στην ουσία δεν πρόκειται για απομάκρυνση της «στοιχειωμένης» κεραίας, αλλά σαν… αντικατάσταση κεραίας και κτιρίου, ακριβώς απέναντι από το κτίριο που στεγάζεται η πολεοδομία Αχαρνών.

Αυτός είναι ο προβληματισμός όσων εντόπισαν το πρόβλημα και η οργή για το… «δούλεμα». Ωστόσο, έστω και το ξήλωμα της γνωστής κεραίας, ήταν μία ένεση ηθικού σε γονείς και κατοίκους της περιοχής.

Η σημαντική αυτή επιτυχία, ήταν αποτέλεσμα της επιμονής τους Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 13ου Δημοτικού Σχολείου, που παράλληλα με τις κινητοποιήσεις, προχώρησε και σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, επιλέγοντας δικηγορικό γραφείο εξειδικευμένου σε τέτοια θέματα και μάλιστα, κατέβαλε ο ίδιος ο Σύλλογος τα έξοδα, με την οικονομική ενίσχυση όλων των γονιών.

Η συνδυασμένη αυτή προσπάθεια έφερε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα και το κυριότερο ανοίγει το «δρόμο» για ανάλογη δράση και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, ακόμα και για τη νέα κεραία που ήδη είναι σε λειτουργία, χωρίς ασφαλώς να γνωρίζουμε το μέγεθος της ακτινοβολίας που εκπέμπει και πόσο επιβλαβής είναι.

Από την πλευρά της Νομαρχίας Αν. Αττικής, εκδόθηκε κάπως καθυστερημένα μια επίσημη ανακοίνωση ότι οι Πολεοδομικές Υπηρεσίες Αχαρνών απλώς ολοκλήρωσαν τις διοικητικές διαδικασίες , μετά την οριστική δικαστική απόφαση, για την κατεδάφιση αυθαίρετης συστοιχίες οκτώ κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ( τώρα μάθαμε πόσες ακριβώς ήταν) ότι αφαιρέθηκε τελικά από την ίδια την Εταιρεία, χωρίς τελικά να γίνει η προγραμματισμένη κατεδάφιση από τα συνεργεία της Νομαρχίας.

Τι χρειάζονταν άραγε αυτή η διευκρίνιση, την ώρα που ήμασταν στην αποκαθήλωση και κάτι τέτοιο δεν αναφέρθηκε από κανέναν αρμόδιο της Πολεοδομίας, ούτε καν στον παρόντα βουλευτή της Περιφέρειας Αττικής Βασίλη Οικονόμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής με το ΠΑΣΟΚ Βασίλης Οικονόμου, είχε ασχοληθεί από το 2006 με το θέμα, έχοντας κάνει σχετικές ερωτήσεις – όπως και άλλοι συνάδελφοί του όλα αυτά τα χρόνια – στην οποία υπογράμμισε την επικινδυνότητα της κεραίας, λόγω της κοντινής απόστασης με τα σχολεία. Επισήμανε, ότι οι έντονες διαμαρτυρίες και αντιδράσεις κατοίκων και φορέων και η προσφυγή στην Δικαιοσύνη έφερε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για τις συνέπειες στην υγεία από κυβερνητικό φορέα.

Τέλος, επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για προώθηση των προβλημάτων της περιοχής και ιδιαίτερα σ’ ότι έχει να κάνει με λειτουργίες που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, όπως οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Το θέμα είναι, το ποιος θα ενημερώσει για τη νέα καμουφλαρισμένη κεραία που τοποθετήθηκε σε κοντινό κτίριο από την προηγούμενη κεραία.