ΜΑΖΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

Αναδημοσίευση από την τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Ενιαίος Δήμος Αχαρνές – Θρακομακεδονες και Ολυμπιακό Χωριό

Στον Δήμο Αχαρνών εντάσσονται, οριστικά και αμετάκλητα οι Θρακομακεδόνες σύμφωνα με το τελικό σχέδιο «Καλλικράτης» όπως τόνισε κατηγορηματικά ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και βουλευτής της Περιφέρειας κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σε εκδήλωση μάλιστα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θρακομακεδόνες, με αφορμή τα όσα είπε ο Δήμαρχος κ. Θέμη Οικονόμου για εξαίρεση των Θρακομακεδόνων από τις συνενώσεις, ενώ ξεκαθάρισε πώς δεν υπάρχει ούτε υπήρχε θέμα αυτοτέλειας του Ολυμπιακού Χωριού.

Παράλληλα ο κ. Πάγκαλος δε «μάσησε» τα λόγια του ούτε και για το ποιο πρόσωπο θα πάρει τη πολιτική στήριξη από το ΠΑΣΟΚ για τον Δήμο Αχαρνών, καταδεικνύοντας τον σημερινό Δήμαρχο κ.Παναγιώτη Φωτιάδη, αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή θα είναι η επιλογή του Κόμματος και όχι απλά η προσωπική του προτίμηση.

Σε μία εκδήλωση προς τιμή του σπουδαίου εθνικού μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού από το Πνευματικό Κέντρο των Θρακομακεδόνων, ήταν αρκετό μία αναφορά του κ. Θέμη Οικονόμου προς τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης για να γίνει ένα ξεκαθάρισμα πολιτικό, κάτι που φαίνεται να επιζητούσε και ο κ. Πάγκαλος, λέγοντας χωρίς περιστροφές, πως με τη Διοικητική Μεταρρύθμιση «Καλλικράτης», δεν θα υπάρχει Δήμος Θρακομακεδόνων και θα υπάρχει μόνο Δήμος Αχαρνών, όπως ήταν πριν τριάντα και πλέον χρόνια, αλλά αυτή τη φορά θα είναι πιο σύγχρονος και με περισσότερες δυνατότητες.

Στην αναφορά του ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο Δήμος Θρακομακεδόνες μπορεί να είναι Δήμος – πρότυπο και πρέπει να παραμείνει αυτόνομος, δίνοντας μάλιστα και σχετική έκθεση καθηγητού Πανεπιστημίου, ζητώντας τη στήριξη του κ. Πάγκαλου λέγοντας πώς είχε ταχθεί υπέρ της αυτονομίας των Θρακομακεδόνων, κατηγορώντας παράλληλα τον Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση για την όλη στάση του.

Αντίθετα με όσα προσδοκούσε όμως, ο κ. Πάγκαλος ήταν κατηγορηματικός ότι έχει τελειώσει αυτό το θέμα και με τη αποδοχή της ΚΕΔΚΕ, που εκφράζει το συνολικό συμφέρον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ στήριξε τον κ. Ραγκούση, τονίζοντας πως ήταν Δήμαρχος και έχει γνώσεις από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει ένας δυνατός Δήμος και αυτό κοιτάμε μέσα από τη μεταρρύθμιση. Να υπάρξουν σύγχρονοι, Ευρωπαϊκοί και με πολλές δυνατότης Δήμοι. Δε θέλω να κάνω αρπαγή ψήφων λέγοντας πως σας στηρίζω, γιατί δε χρειάζεται κάτι τέτοιο, αφού θα έχετε τους Δημοτικούς Συμβούλους σας, το δημοτικό κατάστημα με τις υπηρεσίες σας και μπορείτε από τώρα να εκθέσετε τα προβλήματά σας όπως και το Ολυμπιακό Χωριό» είπε.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον κ. Παν.Φωτιάδη που θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, δείχνοντας ότι θα έχει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και πώς πιστεύει στην επικρατησή του στις δημοτικές εκλογές.

Μία τέτοια επαφή, με τους υποψηφίους όλων των παρατάξεων του Δήμου Αχαρνών, θα είναι κάτι σαν προγαμιαίο συμβόλαιο, με αναγκαστικό όμως Γάμο, αλλά χωρίς διαζύγιο όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι έδωσε τέλος στα σενάρια που κατά καιρούς ακούγονταν, αλλά και στις όποιες πιθανότητες να παραμείνει ανεξάρτητος Δήμος οι Θρακομακεδόνες σύμφωνα με δύο εισηγήσεις για τις συνενώσεις, ενώ η δήλωση του ενταφίασε και τις όποιες προσδοκίες αυτών που έβλεπαν τη περίπτωση του Ολυμπιακού Χωριού σαν σκαλί στις πολιτικές τους επιδιώξεις.

Όλα είναι τελειωμένα και αποφασισμένα τόνισε κατηγορηματικά…