ΜΕΓΑΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΧΑΡΝΩΝ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Η έγκριση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε έπειτα από την μεγάλη προσπάθεια του Δημάρχου Αχαρνών κ. Παν. Φωτιάδη και του Αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Σπύρου Στούρα.

Χιλιάδες εκατομμύρια ευρώ κατάφερε να εξασφαλίσει ο Δήμος Αχαρνών για την περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση εκατοντάδων εργαζομένων στο Δήμο Αχαρνών, κυρίως των Δημοτικών Επιχειρήσεων, μετά την έγκριση ειδικού προγράμματος από τον ΟΑΕΔ.
Η Ε.Κ.Α.Ε θυγατρική εταιρεία του ΟΑΕΔ, ανέλαβε την υλοποίηση του προγράμματος εναλλασσόμενης επαγγελματικής κατάρτισης που θα καλύψει τετρακόσιες ογδόντα τέσσερις(484) εργαζομένους.
Το κόστος του προγράμματος «αγγίζει» τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ και σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία για το Δήμο Αχαρνών.
Με την τελευταία συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος κ. Παν. Φωτιάδης με τον Πρόεδρο της Επαγγελματικές Κατάρτισης ΑΕ κ. Ηλία Γιάτσο και αφού είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ, επισημοποιήθηκε η έγκριση του προγράμματος, με τον ΟΑΕΔ να έχει την εποπτεία και τον έλεγχο για την σωστή εφαρμογή του.
Η επιτυχία έγκειται στο ότι ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων θα έχουν την ευκαιρία να καταρτιστούν ποιοτικότερα, να αυξήσουν τις γνώσεις τους για το αντικείμενο εργασίας και κατά συνέπεια, να υπάρχει και καλύτερη προσφορά υπηρεσιών στους δημότες.
Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία στο Δήμο να διεκδικήσει και νέο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για τους νέους εργαζομένους, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η γενικότερη λειτουργία του Δήμου.
Λίγο πριν το τέλος της χρονιάς, ο Δήμος Αχαρνών κατάφερε να πετύχει κάτι καλό.
Μάλιστα ο Πρόεδρος κ .Ηλίας Γιάτσος της Ε.Κ.Α.Ε. αμέσως μετά την υπογραφή της συνεργασίας και έναρξης του προγράμματος, συνεχάρει τον Δήμαρχο Αχαρνών κ . Παν. Φωτιάδη για την πρωτοβουλία και την επιμονή του να διεκδικήσει και να πετύχει την έγκριση του προγράμματος για την εκπαίδευση των εργαζομένων, βελτιώνοντας τις γνώσεις τους, μέσα από μια ποιοτική εκπαίδευση, τονίζοντας πως θα είναι ευτυχής το πρόγραμμα αυτό να αποτελέσει την αρχή μια μεγαλύτερης συνεργασίας για την ανάπτυξη της περιοχής.
Η εφαρμογή του προγράμματος που εγκρίθηκε περιλαμβάνει τις εξής ειδικότητες:
1. Υπάλληλοι Γραφείου με χρήση Η/Υ.
2. Χειριστές Η/Υ – Μηχ. Λογιστική
3. Διαχειριστές συντήρησης πρασίνου (κήπων, αστικών
πάρκων)
4. Ηλεκτρολόγοι δικτύων ύδρευσης
5. Υδραυλικοί δικτύων ύδρευσης
6. Προσωπικό ασφαλείας
7· Εργατοτεχνικό προσωπικό
Η συνολική διάρκεια της κατάρτισης κατ’ άτομο σε κάθε εξειδίκευση θα είναι εννιακόσιες (900) ώρες (30 θεωρία και 870 ώρες πρακτική άσκηση).
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από τις πρώτες ημέρες του νέου έτους.
Η συνάντηση για την υπογραφή της έναρξης εφαρμογής του προγράμματος, έγινε στα γραφεία της Ε.Κ.Α.Ε. στα Γραφεία του ΟΑΕΔ στην Κάτω Κηφισιά , το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, με τον Πρόεδρο κ. Ηλία Γιάτσιο, τον Διευθύνων Σύμβουλο Γεώργιο Καραϊσκάκη και τον Δήμαρχο κ. παν, Φωτιάδη που συνόδευε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπ. Στούρας – ο οποίος είχε υποβάλει το σχετικό αίτημα στον ΟΑΕΔ για λογαριασμό του Δήμου – ενώ παραβρέθηκαν ακόμη ο υπεύθυνος προγραμμάτων ΛΑΕΚ κ. Παν. Κυριακόπουλος. Να σημειώσουμε ότι της τελικής υπογραφής προηγήθηκαν συναντήσεις του Δημάρχου κ. παν. Φωτιάδη και Αντιδημάρχου κ. Στούρα, με τα στελέχη της Ε.Κ.Α.Ε. κ.κ. Ιωάννη Πασπάλα, Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής, Αθηνά Φωκά, Διοικητική Υπάλληλο Περιφέρειας Αττικής και Χρύσα Παϊδούση, Διευθύντρια συνεχιζόμενης κατάρτισης Ε.Κ.Α.Ε.