ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ Ι.Κ.Α. ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΠΛΑΣΤ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Ξεκάθαρη απάντηση της νέας Υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σε ερώτηση του συνδημότη μας Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνου Βρεττού.

Απέναντι υπάρχει η πολυδιαφημισμένη Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού, απαγορευμένη και αναξιοποίητη για τους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α., που θέλουν να εντάξουν και άλλα ασφαλιστικά Ταμεία.

Μεγάλη η ταλαιπωρία των Αχαρνέων δημοτών όχι μόνο από συγκοινωνιακής πλευράς για τα εννιά επόμενα χρόνια αλλά και από ιατρικής φροντίδας που σημαίνει όποιος ζήσει – ζήσει, να δει την λειτουργία του Ι.Κ.Α. στο νέο κτίριο στην περιοχή Λαθέα, που μπορεί να κατασκευαστεί το πολύ σε τρία χρόνια.

Στο Ολυμπιακό Χωριό «ανηφορίζουν» οι υπηρεσίες του ΙΚΑ Αχαρνών οριστικά και αμετάκλητα και με… Υπουργική διαβεβαίωση, σύμφωνα με την οποία όλες οι υπηρεσίες του τοπικού ΙΚΑ , θα μεταστεγαστούν προσεχώς στο νέο μισθωμένο κτίριο στις εγκαταστάσεις της «ΦΑΡΜΑΠΛΑΣΤ» απέναντι από το Ολυμπιακό Χωριό.

Αυτή ήταν η ξεκάθαρη απάντηση της Υπουργού Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σε σχετική ερώτηση του συνδημότη μας Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Ντίνου Βρεττού, ο οποίος επεσήμανε την… συγκοινωνιακή ταλαιπωρία που θα αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, γίνεται ένα βήμα εμπρός – με την συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών του ΙΚΑ σε ένα κτίριο – και δύο βήματα πίσω με τον απομακρυσμένο χώρο, που θα βάλει σε μεγάλη ταλαιπωρία εργαζόμενους και ασφαλισμένους, ιδιαίτερα των ηλικιωμένων.

Επισημαίνει, ότι οι περισσότεροι ασθενείς και συνταξιούχοι πρέπει να κάνουν τέσσερις διαφορετικές διαδρομές και πως το πρόβλημα δεν λύνεται με μία δημοτική γραμμή Λεωφορείου από και προς το κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά της η κα Υπουργός απαντά ότι στόχος ήταν η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών σε ένα κτίριο και δεν υπήρχε τόσο μεγάλο κτίριο στο κεντρικό Μενίδι.

Επίσης υποστηρίζει πως υπάρχει επαρκή συγκοινωνία με πέντε λεωφορειακές γραμμές και άλλη μία που θα διατεθεί από τον Δήμο. Υποστηρίζει ακόμη, ότι το κτίριο που επιλέχθηκε είναι το καταλληλότερο για την στέγαση των υπηρεσιών του ΙΚΑ και πως εκπονήθηκαν τα σχέδια από την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και παραδόθηκαν από τον Νοέμβριο στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, προκειμένου να εκτελέσει τις απαιτούμενες εργασίες ανακαίνισης και διαρρύθμισης. Πρόκειται για ένα κτίριο 2.736 τ.μ. συνολικού εμβαδού με το υπόγειο.

Ωστόσο, υπάρχουν απορίες που πρέπει να αποσαφηνιστούν, που πιστεύουμε πως ήταν σε γνώση όλων, όσων είχαν ανάμιξη με την λήψη της οριστικής απόφασης.

Αφού το ΙΚΑ θα είναι πλέον απομακρυσμένο από το Κέντρο της πόλης.

1. Η ταλαιπωρία θα είναι δεδομένη και αφού είναι κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό, εξετάστηκε η περίπτωση να εγκατασταθούν οι υπηρεσίες εντός Ολυμπιακού Χωριού όπως στο κτίριο του Υπουργείου Εργασίας ως οικονομικότερη – και όχι μόνο.

2. Την ίδια χρονική στιγμή λήφθηκε απόφαση(υπάρχει σχετικό έγγραφο στο Δήμο Αχαρνών) για κατασκευή κτιρίου Ι.Κ.Α. σε οικόπεδο που θα αγοραστεί στην περιοχή Λαθέας, οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί, η κατασκευή είναι θέμα χρόνου, προς τι η εσπευσμένη ενοικίαση κτιρίου για εννέα χρόνια. Μήπως εξελιχθεί σε οικονομικό σκάνδαλο;

3. Όλοι γνωρίζουν πως η απόφαση αυτή λήφθηκε επί υφυπουργείας Γεράσιμου Γιακουμάτου, ο οποίος υποσχέθηκε την παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στο Δήμο Αχαρνών. Αλήθεια γιατί δεν υλοποιήθηκε ακόμα;

4. Να υποθέσουμε πως κάπως έτσι εξηγείται η οπισθοδρόμηση του τωρινής Δημοτικής Αρχής, για την δρομολόγηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, για την εξυπηρέτηση των δημοτών στο θέμα της μεταφοράς δημοτών στο Ι.Κ.Α. , την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως η κάθε Δημαρχιακή περίοδο διαρκεί τέσσερα χρόνια και πως η ανανέωση θητείας είναι θέμα δημοτών.

Να αναφέρουμε πως για την πολύχρονη ταλαιπωρία που θα υποστεί ο Αχαρναϊκός λαός, ευθύνη θα έχουν και όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι της πολιτείας, δημοτικοί, νομαρχιακοί, βουλευτές.