ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ι.Κ.Α.

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Παν. Φωτιαδης: «Αποτελούμε «αιμοδότες» του ΙΚΑ οι κάτοικοι των Αχαρνών και γι’ αυτό απαιτούμε να μας προσέξετε»

Το αίτημα όλης της Αχαρναϊκής κοινωνίας να μην «πειραχθούν» οι Υγειονομικές και άλλες υπηρεσίες που λειτουργούν στο Κέντρο της πόλης, ενώ το νέο παράρτημα που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους των Άνω Αχαρνών και του Ολυμπιακού χωριού να στελεχωθεί με νέο προσωπικό εξέφρασε στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών Παναγιώτης Φωτιάδης με τον Διοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ Θεόδωρο Αμπατζόγλου, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2009, με θέμα τη λειτουργία του παραρτήματος του ΙΚΑ, στη λεωφόρο Κύμης απέναντι από το Ολυμπιακό χωριό.

Ο Δήμαρχος Αχαρνών ζήτησε να καλυφθούν οι θέσεις της νοσηλεύτριας, της παρασκευάστριας, του μικροβιολόγου όπως και γυναικολόγου και ορθοπεδικού προκειμένου να λειτουργούν απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις οι υπάρχουσες υπηρεσίες.

Στη συνάντηση η οποία εξελίχθηκε σε εφ’ όλης της ύλης ο κ. Φωτιάδης έθεσε ως προϋπόθεση για την έναρξη του παραρτήματος να μην αλλάξει τίποτα στην υπάρχουσα κατάσταση.

«Ο Δήμος μας, όπως ανέφερα και στην προηγούμενη συνάντηση, είναι μια μεγάλη εργατούπολη και αποτελούμε τους «αιμοδότες» του ΙΚΑ, γι’ αυτό πρέπει να μας προσέξετε», τόνισε χαρακτηριστικά. «Από την πρώτη μας συνάντηση είχα ξεκαθαρίσει ότι δεν συζητούσαμε για μεταφορά του ΙΚΑ αλλά για τη δημιουργία παραρτήματος. Εκ των προτέρων είχαμε αποδεχθεί την πρότασή σας υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξουν ιατροί, παρασκευάστρια, νοσηλεύτρια. Απ’ όλα αυτά δεν έγινε τίποτα και δεν θα αφήσουμε να λειτουργήσει το παράρτημα εάν πρώτα δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας για το προσωπικό», συνέχισε ο κ. Φωτιάδης.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος Αχαρνών επαναδιατύπωσε το αίτημα του Δήμου να ανεγερθεί κτίριο σε κεντρικό σημείο της πόλης του ΙΚΑ όπου θα συγκεντρωθούν οι διάσπαρτες, σήμερα, υπηρεσίες του Ιδρύματος. « Εμείς ως Δήμος ενεργήσαμε άμεσα, βρήκαμε οικόπεδο, στην περιοχή της Λαθέας, και το χαρακτηρίσαμε για αυτή την χρήση, αλλά από την πλευρά σας παρατηρείται στασιμότητα».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΙΚΑ δεσμεύτηκε ότι θα ικανοποιηθούν άμεσα τα αιτήματα για την ενίσχυση των υγειονομικών υπηρεσιών με επιπλέον προσωπικό, ενώ τόνισε ότι αναβάλλεται η έναρξη της λειτουργίας του παραρτήματος μέχρι να είναι έτοιμες οι υπηρεσίες.

Επιπλέον, δεσμεύτηκε ότι εντός των ημερών θα επισκεφτεί τον Δήμο Αχαρνών αντιπροσωπεία του ΙΚΑ προκειμένου να επιθεωρήσει, εκτός άλλων, και τον χώρο της Λαθέας προκειμένου να ξεκινήσουν οι ανάλογες διαδικασίες για το οικόπεδο.

Τέλος, ο κ. Αμπατζόγλου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αχαρνών για τη συνεργασία του και επανέλαβε ότι οι διαδικασίες, πλέον, θα γίνουν όπως ακριβώς έχουν συμφωνηθεί.