Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Κατά του τροποποιητικού Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της Πάρνηθας

Με ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής αποφασίσθηκε η κατάθεση προσφυγής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του τροποποιητικού Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία της Πάρνηθας με το οποίο επιτρέπεται η οικοδόμηση 110.000 τετραγωνικών μέτρων σε έκταση 216 στρεμμάτων από την ιδιωτική εταιρία ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Α.Ε. Με την απόφασή του αυτή το Νομαρχιακό Συμβούλιο επιβεβαίωσε σειρά παλαιότερων αποφάσεών του με τις οποίες είχε απορριφθεί το σχέδιο εγκατάστασης της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ-ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ στην περιοχή της Πάρνηθας αφού οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν έγιναν με πλήρη αγνόηση της τοπικής και νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, κατά παράβαση ρητών διατάξεων της νομοθεσίας. Η θέση της Νομαρχίας σ’ αυτό το Προεδρικό Διάταγμα και στη δημιουργία ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ στην Πάρνηθα, είχε εκφραστεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών, από τον Αντινομάρχη κ. Χάρη Δαμάσκο, αλλά και από τον Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Χρήστο Ντούρο. Απόφαση κατά του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος είχε πάρει και το Δημοτικό Συμβούλιο με την οποία ζητούν την απόσυρση νομοσχεδίου και του διατάγματος και την απόλυτη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, λέγοντας ομόφωνα όχι στην δημιουργία εγκαταστάσεων στο Μετόχι και νέου κτίσματος σε οποιοδήποτε σημείο της Πάρνηθας. Μετά την προσφυγή της Νομαρχίας, που αναμένεται να γίνει σύντομα, είναι πολύ πιθανό να γίνουν κι άλλες παρόμοιες προσφυγές από οργανώσεις, φορείς και Δήμους.

………………………………………

Πήρε την πιστοποίηση για την διαχείριση των προγραμμάτων

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ

Μπορεί να αναλάβει προγράμματα και για άλλους Δήμους της περιοχής

«Οδηγός» στην προσπάθεια, τόσο τη δική του όσο και άλλων Δήμων της περιοχής, για την εισροή κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω ΕΣΠΑ, μπαίνει ο Δήμος Αχαρνών, που κατέφερε να πάρει την πολυπόθητη πιστοποίηση διαχείρισης προγραμμάτων.

Όπως υποστήριξε μάλιστα ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, οι Αχαρνές είναι ο πρώτος Δήμος που πέτυχε να πάρει την πιστοποίηση και θα μπορεί να διαχειριστεί προγράμματα για όμορους Δήμους που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα.

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη αυτή για το Δήμο μας, που θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτό το σημαντικό εργαλείο με κατάλληλο και προσεκτικό σχεδιασμό και οργάνωση.

Καλείται λοιπόν να μην χάσει αυτή την ευκαιρία και να μην σταθεί στην επιτυχία της πιστοποίησης και να ρίξει το βάρος στην διεκδίκηση πολλών προγραμμάτων σε τομείς που έχει ανάγκη η πόλη, αλλά και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού του δίνει αυτή την δυνατότητα η διαχείριση πόρων και κονδυλίων για τον Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.