ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Των δανεικών και δαπανών που έλαβαν ιδιώτες χωρίς τα απαραίτητα παραστατικά, από τους δύο «κρυφούς» λογαριασμούς της Τράπεζας Πειραιώς, που διατηρούσε η πρώην Δημοτική Αρχή.

Αυτή είναι η τελευταία πράξη της σημερινής Δημοτικής Αρχής και των Δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας, στο θέμα αυτό, να αποφασίσουν οριστικά και αμετάκλητα, αν υπάρχουν ευθύνες, να αποδοθούν δίκαια, χωρίς να μείνει η υπόνοια στον κάθε δημότη, ότι στο τέλος θα «κουκουλωθούν».

Την επιστροφή στα ταμεία του Δήμου πολλών δεκάδων ή και πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, περίπου δώδεκα εκατ. ευρώ, φαίνεται ότι είναι πλέον αποφασισμένη να απαιτήσει η Δημοτική Αρχή, από τους ιδιώτες στους οποίους δόθηκαν σημαντικά ποσά την διετία 2005 – 2006 έως και το πρώτο εικοσαήμερο του 2007.

Αυτή θα είναι πιθανόν, η πρόταση που θα καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, με μοναδικό θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της έκθεσης ειδικού ελέγχου των ορκωτών λογιστών επί της διαχείρισης των χρηματικών διαθεσίμων για τις χρήσεις των ετών 2005 και 2006 και της περιόδου 01/01/-21/01/2007 σύμφωνα με την υπ’ αριθμό 07/05-02-2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Πρόκειται για την έκθεση των ορκωτών λογιστών, ειδικού ελέγχου των δύο κρυφών λογαριασμών, που διατηρούσε η πρώην Δημοτική Αρχή στην Τράπεζα Πειραιώς, χωρίς να είναι σε γνώση της Ταμιακής Υπηρεσίας του Δήμου, όπου διακινήθηκε σχεδόν όλα τα δάνεια των 50 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί μέχρι σήμερα οι λογαριασμοί αυτοί θεωρούνται παράνομοι, γιατί είναι έξω από τις κανονιστικές διατάξεις λειτουργίας των Δήμων.

Το γεγονός αυτό είναι και η τελευταία πράξη του Δημοτικού Συμβουλίου, σε ότι αφορά την οικονομική διαχείριση της πρώην Δημοτικής Αρχής.

Ας μην ξεχνάμε πως διαβεβαιώσεις υπήρξαν από όλες της πλευρές των δημοτικών παρατάξεων, ότι θα υποστηρίξουν την διαφάνεια και την απόδοση δικαιοσύνης.

Σήμερα Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008, ήλθε η ώρα της κρίσης, όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις έχουν λάβει γνώση εδώ και είκοσι ημέρες, ολόκληρου του φακέλου, με όλες τις συναλλαγές. Με βάσει αυτά τα δεδομένα, οποιαδήποτε επίκληση για έλλειψη ενημέρωσης δεν στοιχειοθετεί δικαιολογία.Σημειωτέων ότι εδώ θα αποκαλυφθεί και η αναζήτηση των 3,8 εκατ. που δεν φαίνονται σε κανένα λογαριασμό.

Ας μην ξεχνάμε πως αυτή την στιγμή στο Δήμο Αχαρνών διεξάγεται έρευνα των δύο επιθεωρητών που έστειλε το αρμόδιο Υπουργείο μετά από μηνύσεις και καταθέσεις ιδιωτών και του Δημάρχου Παν. Φωτιάδη στον εισαγγελέα.

Καθοριστική λοιπόν η σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμα και για τις εξελίξεις των επόμενων δημοτικών εκλογών.

Αναλυτικό γραπτό και φωτογραφικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο.