ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Αποχώρησε και πάλι ο πρώην Δήμαρχος Σπύρος Στριφτός

Σημαντικές ανακοινώσεις από το δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Γκίκα

Σε φορτισμένη ατμόσφαιρα, παρ’ ότι προηγήθηκαν τα κάλαντα από την Φιλαρμονική, πραγματοποιήθηκε η τελευταία για το 2008, συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών, με λεκτικές αντεκλίσεις στον χρόνο των ανακοινώσεων, που ολοκληρώθηκαν με την δήλωση ανεξαρτητοποίησης του δημοτικού συμβούλου Παύλου Γεροντίδη.
Ωστόσο κατά την συζήτηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος, έγινε μόνο μια μικρή ενημέρωση, αφού είχε γίνει η συζήτηση σε περασμένη συνεδρίαση, έτσι αμέσως ψηφίστηκε με πλειοψηφία 20 υπέρ και 4 κατά

Ιδιαίτερα αιχμηρός ο πρώην Δήμαρχος κ. Σπύρος Στριφτός κατηγόρησε για πολιτική δειλία τον σημερινό Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Φωτιάδη σ’ ότι αφορά τη διοίκηση του Δήμου, λέγονται πως δεν αντέδρασε άμεσα και δυναμικά στα προβλήματα που δημιούργησε ο επίτροπος, τόσο σ’ ότι αφορά τη διαδικασία ενταλμάτων για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στη ΚΕΔΑ, όσο και στο ότι δεν υπέγραψε τα εντάλματα για τους υπαλλήλους που πέρασαν σε οργανικές θέσεις του Δήμου.
Είπε μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν υπήρξε τουλάχιστον δειλός, έβαζε την υπογραφή του για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και η σημερινή Διοίκηση τον μηνύουν γι’ αυτό.
Η αντίδραση του Δημάρχου ήταν η απάντηση ότι στο «σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί» λέγοντας πως όταν ανέλαβε, υπήρχαν 1100 υπάλληλοι απλήρωτοι για πολλούς μήνες και τώρα το πρόβλημα εστιάζεται στους 87 που έχουν περάσει στο Δήμο και δεν έχουν υπογραφεί ακόμη τα εντάλματα. Σε άμεση παρέμβαση του ο . Γκίκας, πέταξε την ατάκα «εγώ στο σπίτι μου δεν έχω κανέναν κρεμασμένο».
Και ο κ. Φωτιάδης συνέχισε : «Παλεύω για να λύσω το πρόβλημα . Να εγκριθεί η μετάταξή τους στο Δήμο και θα πάρουν άμεσα τους μισθούς τους. Δεν κάνω ότι έκαναν οι άλλοι», είπε.
Ενώ δημιουργήθηκε ένταση με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γκίκα Χρήστο, όταν ο τελευταίος είπε ότι είναι απλήρωτοι στην άλλη επιχείρηση τη ΔΕΝΔΑ.
«Αν δεν ξέρεις να μη μιλάς, υπήρχε ένα εκατομμύριο να δοθεί στην εφορία, χρέος που εσείς αφήσατε». Όταν προσπάθησε να αντιδράσει ο κ. Γκίκας, ο Δήμαρχος εκνευρισμένος του είπε να κάτσει και να ακούσει. «Να μιλάτε κόσμια». Θα μιλάω όπως θέλω» ήταν τα λόγια από τον κ. Γκίκα και τον κ. Φωτιάδη.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Στριφτός – πριν αποχωρήσει- είχε πει ακόμα ότι οι υπάλληλοι φοβούνται τον Δήμαρχο, λέγοντας πως τον παίρνουν τηλ. και ζητούν να παραμείνουν στην ανωνυμία, ενώ κατηγόρησε ακόμη τον κ. Φωτιάδη ότι τα λάθη και τις ευθύνες του τα ρίχνει σε υπαλλήλους και συνεργάτες.
«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή και κάθε μέρα έρχονται οι υπάλληλοι», ούτε με φοβούνται, ούτε πρέπει να με φοβούνται», διευκρίνισε για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος, εκφράζοντας την απορία, πως γίνεται μετά από κάθε ενημερωτική συνάντηση που έχω με τους εργαζόμενους, να έρχονται σε σας και παραπονούνται.
Εκτός από τον κ. Στριφτό, ο οποίος αναφερόμενος στους 87 υπαλλήλους που είναι πραγματικά μετέωροι ,αφού παραιτήθηκαν για να περάσουν στο Δήμο και αυτό δεν έχει εγκριθεί από τον επίτροπο, σκληρή κριτική έγινε και από τον Σύμβουλο κ. Τραβασάρο, ο οποίος ρώτησε γιατί δεν προχωρεί σε δυναμική αντίδραση ο Δήμος «κρύβετε τον επίτροπο», λέγοντας πως αν δεν μπορεί να αντιδράσει να παραιτηθεί από Δήμαρχος. «ΕΓΩ προσπαθώ και λύνω προβλήματα έτσι όπως πρέπει να υπάρχουν λύσεις και εσείς με την στάση σας τα κάνετε χιονοστιβάδα», ήταν η απάντηση του κ. Φωτιάδη σε ότι αφορά το θέμα των υπαλλήλων της ΔΕΤΕΔΑ που πέρασαν στο Δήμο και στα σεμινάρια που έκαναν χωρίς ακόμη να έχουν πληρωθεί , που έθεσε ο κ. Στριφτός λέγοντας πως και ο ίδιος το είχε κάνει να καλύψει άλλες ανάγκες αλλά κατηγορήθηκε .
Ο κ. Φωτιάδης είπε ότι πήγαν για να καλυφθούν τοκοχρεολύσια παλιότερων υποχρεώσεων και θα δοθούν τα χρήματα στους εργαζόμενους τον Ιανουάριο 2009.
………………………………………………………

Για την έγκριση δανείου 18,7 εκατομμυρίων

Ευχαριστίες κ. Φωτιάδη στον υπουργό κ. Βλάχο
και η αντίδραση του κ. Θάνο Τραβασάρου.
Την αναγκαιότητα του δανείου 18,7 εκατομμυρίων για τις αποζημιώσεις των απαλλοτριώσεων που αυξάνει κατά 9 εκατομμύρια την ακίνητη περιουσία του Δήμου αλλά και τη μεγάλη βοήθεια που είχε ο Δήμος από τον βουλευτή και υπουργό κ. Γιώργο Βλάχο στο να εγκριθεί το δάνειο από το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Φωτιάδης.
Στην άρνηση και αντίδραση των υπολοίπων παρατάξεων για το νέο αυτό δάνειο, ο Δήμαρχος υποστήριξε πως πρόκειται για περιουσίες δημοτών που είναι δεσμευμένες τη τελευταία δεκαπενταετία, υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις και πρέπει να αποζημιωθούν και ο Δήμος να προχωρήσει στην αξιοποίηση αυτών των χώρων.
«Δεν έχει καμία σχέση αυτό το δάνειο με τα άλλα, παίρνουμε περιουσία, δημιουργούμε πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους, κινητοποιείται η τοπική αγορά, αναβαθμίζεται η πόλη» είπε ο κ. Φωτιάδης.
Η αναφορά όλων αυτών προκάλεσε την αντίδραση του κ. Θάνου Τραβασάρου ο οποίος είπε ότι πρώτη φορά δέχεται συγχαρητήρια ένας υφυπουργός που συνδέεται με την ακρίβεια και την αύξηση της ανεργίας επειδή μεσολάβησε για ένα δάνειο. «αν μεσολαβούσε για να έρθουν χρήματα για έργα υποδομής τότε να του απονέμεται τα εύσημα» τόνισε. Επίσης αναφέρθηκε εκτός συνεδρίασης πως αν είναι τόσο καλό αυτό το δάνειο θα φανεί στην επόμενη διετία.