ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Των αθλητικών και καταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού απαντάει ο ΟΕΚ στις ερωτήσεις των βουλευτών Ντίνου Βρεττού και Μάκη Βορίδη

Σε διαφωνία του «Ο.Χ. 2004 ΑΕ» και του Δήμου Αχαρνών για το αν θα υπάρξει προτεραιότητα εξυπηρέτησης των κατοίκων του οικισμού, ή θα ισχύσει ίση μεταχείριση όλων των δημοτών «κολλάει» ή παραχώρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο, σύμφωνα με τον ΟΕΚ που διαβεβαιώνει ακόμη ότι εντός διμήνου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης των πολυσυζητημένων αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στο Δήμο Αχαρνών.
Αυτά αναφέρει σε έγγραφο του, ως απάντηση σε σχετικές ερωτήσεις που έγιναν από τους Βουλευτές Ντίνο Βρεττό του ΠΑΣΟΚ, Μ. Βορίδη και Β. Αποστολάτου του ΛΑΟΣ, με αφορμή το ρεπορτάζ τον «Αχαρναϊκών Νέων» για το θέμα, το οποίο και επικαλέστηκαν κατά την κατάθεση των ερωτήσεων.
Μετά το ρεπορτάζ των «Αχαρναϊκών Νέων» με φωτογραφίες που καταδείκνυαν την εικόνα εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων Βουλευτές κατέθεσαν ερωτήσεις ζητώντας απαντήσεις για το τι συμβαίνει με τις εγκαταστάσεις, για το αν ισχύουν οι δεσμεύσεις για παραχώρηση στο Δήμο Αχαρνών και πότε αυτό θα γίνει.
Η απάντηση από την Υπουργό Απασχόληση κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ήρθε μέσω ενός έγγραφου του ΟΕΚ, που επιβεβαιώνει τη συμφωνία για παραχώρηση των εγκαταστάσεων στο Δήμο, τονίζοντας πως έχουν επιλυθεί σχεδόν όλα τα θέματα.
Εκτός από το μείζον – όπως το χαρακτηρίζει – θέμα, που έχει να κάνει με την επιδίωξη της Ο.Χ 2004 ΑΕ για κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης των κατοίκων του οικισμού, όταν ο Δήμος Αχαρνών επιμένει, πολύ σωστά, στην ίση μεταχείριση όλων των δημοτών.
Επισημαίνει ότι αναζητείται η «χρυσή τομή»σ’ αυτή τη διαφωνία, ωστόσο διαβεβαιώνει ότι προχωρά η διαδικασία παραλαβής των έργων από τους αναδόχους κατασκευαστές, ώστε εντός διμήνου να ολοκληρωθεί και η παραχώρησή τους στον Δήμο, χωρίς κατασκευαστικές εκκρεμότητες.
Παρ’ ότι το ρεπορτάζ και το φωτογραφικό υλικό είναι αρκετά αποκαλυπτικό για την εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας δηλώνει ότι δεν έχουν εγκαταλειφθεί, υποστηρίζοντας ότι έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες η ανάλογες ενέργειες.
Ας δούμε όμως πως ακριβώς έχει η απάντηση του Ο.Ε.Κ.
«Η εταιρία Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε. επιχείρησε δύο φορές να εκμισθώσει το σύνολο των Αθλητικών εγκαταστάσεων μέσω Δημόσιου ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού, σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (Π.Δ.718/79) προκειμένου:
α) Να επιτύχει την άμεση απόδοση των εγκαταστάσεων προς χρήση από τους Δημότες και τα Αθλητικά σωματεία της περιοχής.
β) Να απαλλαγεί από την σημαντική δαπάνη συντήρησης, στην οποία θα αναλάμβανε ο μισθωτής και
γ) Να εξασφαλίσει μέσω της συμβάσεως παραχώρησης, την κάλυψη μέρους των λειτουργικών της εξόδων.
Αμφότεροι οι διαγωνισμοί κηρύχθηκαν άγονοι.
Μετά από σχετικές αντιφάσεις της Πολιτικής Ηγεσίας, που ανακοινώθηκαν στους ενδιαφερομένους από τον πρώην Υπουργό Απασχόλησης κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2007 στο Υπουργείο, παρουσία του Δημάρχου Αχαρνών κ. Παν. Φωτιάδη, βουλευτών όλων των κομμάτων του υπολοίπου Αττικής και διαφόρων Υπηρεσιακών παραγόντων προωθείται η παραχώρησή τους στο Δήμο Μενιδίου(Αχαρνών) όπου και ανήκει διοικητικά το Ολυμπιακό Χωριό, έναντι συμβολικού οικονομικού ανταλλάγματος.
Προς υλοποίηση των ανωτέρω αποφάσεων, τον Οκτώβριο του 2007 ο Πρόεδρος της «Ολυμπιακό Χωριό 2004» Α.Ε κ. Φώτης Αγαδάκος επισκέφθηκε τον Δήμο Αχαρνών και πραγματοποίησε σύσκεψη με τον Δήμαρχο κ. Παν. Φωτιάδη, Αντιδημάρχους και Υπηρεσιακούς παράγοντες.
Τον Δεκέμβρη του 2007 πραγματοποιήθηκε νέα σύσκεψη στον Δήμο, μεταξύ του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων, των Νομικών Συμβούλων του Δήμου και της Ο.Χ. Α.Ε. και συζητήθηκε το Σχέδιο της Σύμβασης παραχώρησης των Αθλητικών Εγκαταστάσεων που είχε καταρτίσει η Ο.Χ. 2004 Α.Ε και καταγράφησαν σχετικές παρατηρήσεις από πλευράς Δήμου.
Το σύνολο των θεμάτων, έχει ήδη επιλυθεί. Παραμένει προς επίλυση μόνο το μείζον θέμα της κατά προτεραιότητα εξυπηρέτησης των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού (δωρεάν χρήση των εγκαταστάσεων κ.λ.π) το οποίο αποτελεί επιδίωξη της Ο.Χ. 2004 Α.Ε. αντιμετωπίζεται από τον Δήμο Αχαρνών υπό το πρίσμα της ίσης μεταχείρισης του συνόλου των δημοτών και αναζητείται μία χρυσή τομή.
Ήδη η υπηρεσία προκειμένου να υλοποιήσει τις ανωτέρω δεσμεύσεις προβαίνει στην παραλαβή των έργων από τους Αναδόχους κατασκευαστές, ώστε το αργότερο εντός διμήνου από σήμερα να παραχωρηθούν στο Δήμο χωρίς συμβατικές κατασκευαστικές εκκρεμότητες.
Σε κάθε περίπτωση, οι εγκαταστάσεις δεν είναι εγκαταλελειμμένες ούτε απαξιωμένες και τούτο αποδεικνύεται από τις πιο κάτω ενέργειες της Υπηρεσίας.
α) Έχει ήδη επιτρέψει την χρήση του Σταδίου, στον Οργανισμό Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Αχαρνών με το από 8-1- 08 έγγραφο της, μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου.
Α) Με την από 11- 1- 08 επιστολή της επέτρεψε στο Αθλητικό Σωματείο «ΦΟΙΒΟΣ» του συλλόγου των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού την χρησιμοποίηση του Α΄ κλειστού γυμναστηρίου των Αθλητικών εγκαταστάσεων, ως έδρα της αγωνιστικής ομάδας βόλεϊ, για την αγωνιστική περίοδο 2007-2008 και
γ) Με την από 22- 2- 08 επιστολή της προβαίνει στην εξόφληση σχετικού λογαριασμού προς την εταιρεία «ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΣΤΕΓΗ Η. ΛΙΑΠΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε – ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» η οποία συντηρεί αδιαλείπτως τον χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου.
Τέλος σας επαναβεβαιώνουμε ότι προωθείται άμεσα η υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης των Αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Χωριού στον Δήμου Αχαρνών ούτως ώστε το αργότερο εντός διμήνου να έχουν παραδοθεί σε αυτόν σε πλήρη χρήση και κατά τον προορισμό τους, σύμφωνα με τις σχετικές ληφθείσες αποφάσεις» .