ΣE ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ !

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Το αίτημα ελάχιστων «εποίκων» πολιτικάντηδων (οι δήθεν Σωτήρες των 2.500 περίπου δικαιούχων κατοικιών Ο.Ε.Κ.), που βγήκαν στο «σεργιάνι» να αποκτήσουν δεδομένα για την δημιουργία ξεχωριστού Δήμου.

Εγκληματική η επιλογή αυτή για τον μοναδικό πρότυπο οικισμό Ολυμπιακού Χωριού των Ολυμπιακών αγώνων «Αθήνα 2004».

Εύλογη απορία πολλών δημοτών και την μεταφέρουμε χωρίς καμία επιφύλαξη : Τι έχουν κάνει μέχρι σήμερα για το θέμα αυτό και τι κάνουν οι αιρετοί μας εκπρόσωποι, στο Δήμο, στην Νομαρχία, στη Βουλή!!!.

Την τακτική της απόσχισης από το Δήμο Αχαρνών επιμένουν να προωθούν πολλά νυν και πρώην μέλη από το σύλλογο του μοναδικού και πρότυπου Οικισμού Ολυμπιακού Χωριού, της Ολυμπιάδας «Αθήνα 2004», επιστρατεύοντας μάλιστα και τη μέθοδο της συλλογής υπογραφών, στη προσπάθεια τους να κρατηθεί στην «επιφάνεια» το θέμα του ανεξάρτητου Δήμου, κάτι που επιχειρούν από τη πρώτη μέρα που έφθασαν σ’ αυτή τη περιοχή των Αχαρνών και βέβαια, πολύ πριν βιώσουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν και πριν ακόμα διαπιστώσουν τις αδυναμίες του Δήμου Αχαρνών που επικαλούνται.

Το γεγονός ότι το πρώτο μέλημα ήταν η μεθόδευση της ανεξαρτοποίησης και όχι το πώς θα συνεργαστούν με το Δήμο και τους φορείς, ήταν κινήσεις που έγιναν μάλλον μεθοδευμένα.

Στο συμπέρασμα αυτό μπορούμε να καταλήξουμε και από το γεγονός πως ακόμα, πέντε χρόνια μετά, ο Πρότυπος Οικισμός του Ολυμπιακού Χωριού, διοικείται ουσιαστικά από την Εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε.»

Το τραγελαφικό του θέματος είναι πως πέντε χρόνια μετά, για την λειτουργία των υπηρεσιών της η Εταιρεία, μετέτρεψε το ένα κλειστό Γυμναστήριο σε γραφεία, για να προφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους κατοίκους του Ολυμπιακού Χωριού.

Ας μας πούνε ποιος μερίμνησε για την ταυτόχρονη λειτουργία Τοπικής Αγοράς (καταστημάτων), Παιδικών Σταθμών, Σχολείων, Εκκλησίας, Λαϊκής Αγοράς, λειτουργία ΚΑΠΗ, Συγκοινωνίας, κ.λ.π. δηλαδή τις όποιες ανάγκες έχει ένας οικισμός και μάλιστα πρότυπος, όπως το Ολυμπιακό Χωριό.

Προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές συνοικίες και όχι μόνο του Δήμου Αχαρνών. Γιατί δεν τα έλυσε η Εταιρεία «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ Α.Ε.» και γιατί βρίσκεται από όλους στο απυρόβλητο.

Ωστόσο αυτό που προτάσσεται κυρίως σ’ αυτή την προσπάθειά τους, είναι ο πληθυσμός του οικισμού, ως ανεξάρτητος Δήμος θα αντιμετωπίσουν καλύτερα τα προβλήματά τους. Φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να λένε ότι θα είναι καλύτερο και για το Δήμο Αχαρνών, αφού θα μειωθεί κάπως η μεγάλη του έκταση και άρα, θα είναι πιο αποτελεσματικός. Άρα, θα είναι πιο αποτελεσματικός.

Μ’ αυτές τις λογικές, πολλοί οικισμοί Εργατικών Κατοικιών, θα μπορούσαν να ανεξαρτοποιηθούν και να γίνουν Δήμοι ή οτιδήποτε άλλο.

Κι όλα αυτά, παρ’ ότι έχει ξεκαθαρίσει από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς της πολιτείας, ότι δε τίθεται θέμα ανεξαρτοποίησης και ότι είναι τμήμα του Δήμου Αχαρνών, στον οποίο γίνεται και η παραχώρηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Οικισμού.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα ο Δήμος Αχαρνών, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Οικισμού, δεν έχει καμία ουσιαστική βοήθεια.

Γι’ αυτό, πρέπει να προχωρήσει με το σωστό σχεδιασμό, όχι ως απάντηση αυτών των ενεργειών, αλλά γιατί είναι υποχρέωσή του να φροντίζει για κάθε εδαφικό τμήμα και για κάθε κάτοικο αυτής της ιστορικής περιοχής.

………………………………………………………….

Τα προβλήματα του Ολυμπιακού Χωριού στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο Χρήστος Ντούρος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης, ανακοίνωσε στον
δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως είχε συνάντηση με κατοίκους του
Ολυμπιακού Χωριού οι οποίοι του ανέφεραν μια σειρά προβλημάτων που τους
απασχολούν από τις πρώτες ημέρες εγκατάστασής τους και παρά τις υποσχέσεις
των αρμοδίων, παραμένουν άλυτα (έλλειψη σχολικών αιθουσών, πολιτιστικού
Κέντρου, ΚΑΠΗ, Βρεφονηπιακού Σταθμού, καθαριότητα, λειτουργία λαϊκής, κακή συγκοινωνία, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α) .

Ο Χρήστος Ντούρος, ανέφερε, πως μετά από επαφή που είχε με στελέχη της
ΕΘΕΛ, πήρε την διαβεβαίωση ότι σύντομα θα πυκνώσουν τα δρομολόγια των
γραμμών Χ40 και Χ41 κι αυτό θα βοηθήσει σημαντικά στην μετακίνηση των
κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ ζήτησε να τοποθετηθεί πίνακας
ανακοινώσεων σε κεντρικό σημείο του Ολυμπιακού Χωριού για να ενημερώνονται
οι κάτοικοι για τις ανακοινώσεις του Δήμου και τις αποφάσεις του Δημοτικού
Συμβουλίου.

Ακόμη ο κ. Ντούρος μετέφερε το αίτημα των κατοίκων να μεταφερθεί η
Λαϊκή ημέρα Σάββατο γιατί οι κάτοικοι δουλεύουν τις άλλες μέρες και δεν
μπορούν να εξυπηρετηθούν καθώς επίσης υπενθύμισε στην Δημοτική Αρχή, πως το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει απόφαση να γίνονται ορισμένες συνεδριάσεις στο Ολυμπιακό Χωριό, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.