Στην Ελλάδα της κρίσης, υπάρχει ακόμα διάθεση για δημιουργία και παιχνίδι…

wat

Vasiliki NikaΔύο φίλοι, η Βασιλική και ο Αχιλλέας, πριν από λίγους μήνες, λανσάρισαν τη δική τους εφαρμογή online μπριτζ στο Facebook. (Τι είναι το μπριτζ θα μου πείτε… Είναι το δυσκολότερο πνευματικό σπορ και παίζεται με τράπουλα.)

Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Η επαγγελματική συνεργασία της Βασιλικής Νίκα και του Αχιλλέα Χαρμπίλα  που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη μουσική, ξεκινάει το 1998, που άνοιξαν ένα στούντιο ηχογράφησης. Στη συνέχεια, η συνεργασία τους επεκτάθηκε στη σχεδίαση και ανάπτυξη web εφαρμογών. Όλα πήγαιναν μια χαρά μέχρι που, το 2004, η Βασιλική απέκτησε ένα νέο «πάθος»: το μπριτζ! Ένα πάθος σπό το οποίο δεν ξεκολλάς εύκολα…

leonardo-2

Τα πρώτα χρόνια η Βασιλική εξελισσόταν ραγδαία στο λεγόμενο αγωνιστικό μπριτζ και παράλληλα προσπαθούσε να πείσει τον Αχιλλέα να μάθει κι αυτός αυτό το καταπληκτικό παιχνίδι. Κάποια στιγμή οι αντιστάσεις του κάμφθηκαν και ξεκίνησαν να παίζουν μπριτζ στο σπίτι (γνωστό και ως «ελεύθερη παρτίδα»).

Όμως η κρίση στην Ελλάδα, ανάγκασε τον Αχιλλέα να μετακομίσει στο Βερολίνο… Και τώρα που είχε κολλήσει το «μικρόβιο» πώς θα παίζανε το αγαπημένο τους παιχνίδι;

Δοκίμασαν να συναντιούνται σε διάφορες πλατφόρμες online μπριτζ για να παίζουν, αλλά κάτι δεν τους πήγαινε καλά… Τους έλειπε η φιλική ατμόσφαιρα του σπιτικού παιχνιδιού. Έτσι, πριν από έναν περίπου χρόνο, πήραν τη μεγάλη απόφαση: Να φτιάξουν τη δική τους πλατφόρμα online μπριτζ ακριβώς όπως τη θέλουν συνδυάζοντας το χόμπι με τη leonardo-bridge
δουλειά τους. Αποφάσισαν να την αναπτύξουν στο Facebook, μέχρι εκείνη τη στιγμή κανένας άλλος δεν είχε αναπτύξει κάτι αντίστοιχο, και το Facebook διέθετε όλα τα εργαλεία που θα τους εξασφάλιζαν την κοινωνική διάσταση του παιχνιδιού: το chat, η διαχείριση νέων και παλιών φίλων, η δυνατότητα να βλέπεις με ποιον παίζεις, ήταν μερικά από τα εργαλεία που η Βασιλική και ο Αχιλλέας εκμεταλλεύτηκαν για να προσφέρουν μία αναβαθμισμένη online εμπειρία στους λάτρεις του μπριτζ. Παράλληλα, έδωσαν μεγάλο βάρος στα γραφικά του παιχνιδιού έτσι ώστε να προσομοιάζει όσο γίνεται καλύτερα την πραγματικότητα!

Στην ομάδα τους μπήκε λίγο αργότερα και ο Κώστας Τσαλικίδης.

Μέχρι στιγμής, 7000 άνθρωποι από όλον τον κόμο έχουν παίξει δωρεάν το αγαπημένο τους παιχνίδι στο Leonardo Bridgeενώ σχεδιάζεται να ξεκινήσει η ανάπτυξη της εφαρμογής για κινητα και tablet.

leonardo-3

Όταν ρωτήσαμε τη Βασιλική γιατί το ονόμασαν Leonardo, η απάντηση ήταν γρήγορη και αποστομωτική: γιατί αν παιζόταν το μπριτζ όταν ζούσε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, σίγουρα θα έπαιζε φανατικά!

Πάρτε μία γεύση από το παιχνίδι. Επισκεφθείτε τη σελίδα του Leonardo Bridge στο Facebook, κάνοντας κλικ εδώ!