«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΧΑΡΝΑΪΚΟ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Διστακτικοί οι επιχειρηματίες της πόλης, αδυνατεί ο Δήμος

Xωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Κινήσεις για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης που θα αναδείξει την νέα Διοίκηση

Έκκληση προς τον επιχειρηματικό κόσμο και κάθε κάτοικο των Αχαρνών για να στηρίξουν οικονομικά τον Αχαρναϊκό και να του συμπαρασταθούν με τη παρουσία τους στους αγώνες σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, κάνουν όλοι όσοι ασχολούνται και αγαπούν την, ιστορική για την πόλη, ποδοσφαιρική ομάδα, αφού ο Δήμος αδυνατεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του σωματείου και θα συνδράμει με το ποσό των 50.000 ευρώ, σύμφωνα και με την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μπορεί οι παράγοντες, οι φίλαθλοι, αλλά και Δημοτικοί Σύμβουλοι να ήθελαν μεγαλύτερη συμμετοχή του Δήμου στην κάλυψη των οικονομικών ανοιγμάτων που αγγίζουν τις 180.000 ευρώ, ωστόσο η Δημοτική Αρχή ξεκαθάρισε πως ο Δήμος δεν μπορεί να διαθέσει περισσότερα από 50.000 ευρώ για τα τρέχοντα έξοδα της χρονιάς. Οπότε, πρέπει να βρεθούν κάποιοι επιχειρηματίες για να στηρίξουν τον σημερινό Πρόεδρο, αλλά και το γήπεδο να γεμίζει από φιλάθλους για να μπουν χρήματα στο Ταμείο.

Ο δε σημερινός Πρόεδρος, βλέποντας πως είναι εντελώς μόνος σ’ αυτή την προσπάθεια, θέλει να φύγει από την ομάδα στο τέλος της περιόδου, αλλά και να μην αφήσει οικονομικές εκκρεμότητες.

Σε μία τέτοια περίπτωση, με την φυγή του σημερινού Προέδρου και κύριο χρηματοδότη της ομάδας, σε συνδυασμό με την έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος από άλλους επιχειρηματίες της πόλης και με δεδομένο ότι ο Δήμος από το 2010 δεν θα μπορεί να δώσει κάποιο σημαντικό ποσό, η κατάσταση φθάνει σε οριακό σημείο για την Ομάδα που όντως έχει βάλλει στο ποδοσφαιρικό χάρτη την πόλη των Αχαρνών.

Εξάλλου, ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε πως από την επόμενη χρονιά, δεν θα γίνεται διαχωρισμός των αθλητικών σωματείων και ανάλογα θα γίνονται οι επιχορηγήσεις. Γι’ αυτό και οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή πρέπει να συνδράμουν, αλλά και τα 50-100 άτομα που πηγαίνουν σήμερα στο γήπεδο να δεκαπλασιαστούν, για να μπορέσει η ομάδα να ξαναπρωταγωνιστήσει και πάλι στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Σύμφωνος μ’ αυτά είναι και ο σημερινός Πρόεδρος κ. Σουρτζής, ωστόσο τόνισε πως είναι απαραίτητο να μεγαλώσει την χρηματοδότηση ο Δήμος για να στηριχθεί στα πόδια της και πάλι η ομάδα. «Έχω την θέληση να βοηθήσω όσο μου αναλογεί ως το τέλος της χρονιάς. Πρέπει να πληρώσουμε τους παίκτες, που απέχουν από τις προπονήσεις και τον προπονητή. Όταν έβαλα χρήματα όλοι οι άλλοι εξαφανίστηκαν. Ομαδικά, με πρωτεργάτη τον Δήμο και τον Δήμαρχο πρέπει να στηρίξουμε τον Αχαρναϊκό για να γίνει όπως τον ονειρευόμαστε. Για φέτος, πρέπει να εξασφαλίσουμε μαζί με τον Δήμο, την πληρωμή των ποδοσφαιριστών, που παρ’ ότι απλήρωτοι βρίσκονται στην Τρίτη θέση» τόνισε.

Εκ μέρους των παικτών μίλησε ο Πρέκας, που τόνισε ότι κάνουν το καλύτερο δυνατό, αλλά και πως αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βαλλίδης επισήμανε την έλλειψη στήριξης στην ομάδα από επιχειρηματίες και ως Πρόεδρος του ερασιτέχνη τόνισε πως ο Αχαρναϊκός είναι ενιαίος και πως πρέπει όλοι, Δήμος, φίλαθλοι και επιχειρηματίες, να στηρίξουν οικονομικά την ομάδα.

Στην ανάληψη του Αχαρναϊκού από τον Δήμο, έριξε τις περισσότερες ευθύνες για την δύσκολη περίοδο που περνά ο πρώην Πρόεδρος κ. Απ. Ξυλογιάννης και πως χρειάζεται να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση.

Το ίδιο υποστήριξε και ο Γιάννης Κατσανδρής, να γίνει Γενική Συνέλευση και να περάσει στα «χέρια» του ερασιτέχνη, λέγοντας παράλληλα, πως είναι λίγα τα 50.000 ευρώ που διαθέτει ο Δήμος και ακόμη, πως μπορεί ο Δήμος να κρατήσει μία ερασιτεχνική ομάδα.

Ο Τάκης Καπετάνιος μέλος της Διοίκησης του Ερασιτέχνη Αχαρναϊκού αναφέρθηκε στις Ακαδημίες που συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα, υπογραμίζοντας πως πρέπει άμεσα να γίνει Γενική Συνέλευση που θα εκλέξει την νέα Διοίκηση.

Ο πρώην Ποδοσφαιριστής και Προπονητής Κώστας Βρεττός δεν «μάσησε» τα λόγια του, λέγοντας πως υπάρχουν πολλές ομάδες, αλλά τον Αχαρναϊκό γνωρίζει όλη η Ελλάδα και πρέπει να στηριχθεί οικονομικά, αλλά και να πλαισιωθεί η ομάδα και από παίκτες της πόλης μας.

Ένας ακόμη παλιός παίκτης, ο κ. Κοντοθεοδώρου, ζήτησε να σταλούν επιστολές σε όλα τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και σε όλες τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής, να γίνονται αγώνες παλαίμαχων και φιλικά σε μία προσπάθεια να αυξηθούν τα έσοδα.

Οι Δημ. Σύμβουλοι Χρ. Γκίκας και Β. Τσιαπάρας υποστήριξαν ότι η ομάδα πέρασε αναγκαστικά στον Δήμο, αφού δεν υπήρχαν χρηματοδότες και πως τα 50.000 ευρώ είναι λίγα για την ομάδα, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χρήστος Ντούρος ζήτησε ένα συζητήσει ο Δήμος με τους ανθρώπους του Διοικητικού Συμβουλίου και να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο.

Δεν μπορεί ο Δήμος, με τις υποχρεώσεις που έχει, να χρηματοδοτεί μία ποδοσφαιρική ομάδα, τόνισε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Κολετζάκης, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, πως δεν δείχνουν την αγάπη τους όλοι όσοι περιμένουν να τα κάνει όλα ο Δήμος. Να γίνει Γενική Συνέλευση και όσοι αγαπάνε τον Αχαρναϊκό να το δείξουν και εμπράκτως.

Η στήριξη του Ερασιτεχνικού αθλητισμού μπορεί να βγάλει μακροπρόθεσμα και τον Αχαρναϊκό από τέτοια αδιέξοδα, αλλά και το Δήμο, υποστήριξε ο Σύμβουλος της ΠΑΣΥΜ κ. Θάνος Τραβασάρος.

Την απογοήτευσή του εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΧΑΡΝΕΣ – ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ», Γιώργος Λέκκας που σ’ έναν Δήμο με περίπου 150.000 κατοίκων, έχουν βρεθεί τόσοι λίγοι να ενδιαφέρονται για μία ομάδα σαν τον Αχαρναϊκό και οι φίλαθλοι να μην ξεπερνούν τα εκατό άτομα. «Δόθηκαν πολλά χρήματα, χωρίς αποτελέσματα. Το ζητούμενο είναι ότι έχει χαλάσει το κλίμα και αυτό πρέπει να φτιαχτεί» είπε, τονίζοντας πως πολύς κόσμος αντιδρά στην χρηματοδότηση μιας ομάδας, όταν περιμένουν να γίνουν πολλά έργα που έχει ανάγκη η πόλη, όπως παιδικοί σταθμοί. Να γίνει καμπάνια και να βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν, όχι μόνο περιστασιακά.

Ο Αχαρναϊκός δεν πρέπει να είναι σε «ομηρία» από το Δήμο και πρέπει να έχει ανθρώπους που τον αγαπούν, είπε ο κ. Γιάννης Κασσαβός.

Την έλλειψη ενδιαφέροντος για την ομάδα έθιξε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Γρηγοριάδης, όπως και το πραγματικό οικονομικό πρόβλημα των παικτών που παραμένουν απλήρωτοι, επισημαίνοντας πως ανάγκη χρημάτων έχει και η «Αρωγή», αλλά και έργα που χρειάζεται η πόλη «Δεν περισσεύουν τα 50.000 ευρώ, τόσα μπορούμε να δώσουμε φέτος» τόνισε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή την θέση του, ότι ο Δήμος δεν μπορεί να κρατήσει τον Αχαρναϊκό.

«Να βρεθούν επιχειρηματίες και να φέρουμε τον κόσμο κοντά στην ομάδα. Από πλευράς Δήμου έχουμε εξαντλήσει τις δυνατότητές μας» είπε, μιλώντας ακόμη και για απαξίωση της ομάδας από κάποιους, που δεν θέλησε να κατονομάσει, προτείνοντας να αναλάβει την Διοίκηση ο ερασιτέχνης.