Τακτοποιήθηκαν σε οργανικές θέσεις

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

131 πλεονάζοντες εργαζόμενοι από τη ΔΕΑΔΑ μεταφέρονται στο Δήμο, τα Ν. Π., τους Π.Σ., τα ΚΑΠΗ και ΑΟΔΑ

Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Επιχείρηση που μετατρέπεται πλέον σε κοινωφελή, την ΚΕΔΑ, με εξασφαλισμένους τους μισθούς από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Επιχείρησης.

Τέλος στην αγωνία τριακοσίων και πλέον εργαζομένων της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης, με την ομόφωνη ψήφιση της εισήγησης της Δημοτικής Αρχής από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την οποία 131 άτομα περνούν σε προσωποπαγείς θέσεις του Δήμου Αχαρνών, σε Παιδικούς Σταθμούς, ΚΑΠΗ, και ΑΟΔΑ.

Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν στην Επιχείρηση που μετατρέπεται πλέον σε κοινωφελή, την ΚΕΔΑ, με εξασφαλισμένους τους μισθούς από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Επιχείρησης.

Τα 131 άτομα που πηγαίνουν στο Δήμο, τα ονόματα των οποίων διαβάστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το προσωπικό που χαρακτηρίζεται πλεονάζον για την Κοινωφελή Επιχείρηση (ΚΕΔΑ) και πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νέος Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Η εισήγηση ναι μεν ψηφίστηκε ομόφωνα όπως αναμενόταν, όμως δεν αποφεύχθηκαν κάποιες αντιπαράθεσης – χαμηλών όμως τόνων – από τη μειοψηφία του Συμβουλίου, ζήτησε να προστεθούν στους εργαζόμενους που περνούν στο Δήμο και οι επτά – οκτώ μουσικοί του Ωδείου.

Ήταν μία αντιπρόταση που δεν δέχτηκε ο Δήμαρχος Παν. Φωτιάδης – και η πλειοψηφία – ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί να προσλάβει ο Δήμος μουσικούς που θα εργάζονται στο Ωδείο, το οποίο θα είναι στις αρμοδιότητες της ΔΕΑΔΑ και θα είναι και σε αυτές της ΚΕΔΑ.

Συζητήθηκε επίσης να παραμείνει στον ΑΟΔΑ, ο γυμναστής Νίκος Τσουκλίδης, ο οποίος βρίσκεται στο προσωπικό που πέρασε στις υπηρεσίες του Δήμου, με τον Δήμαρχο κ. Φωτιάδη να δηλώνει πως είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα στο Δήμο, από το να παραμείνει γυμναστής.

Και τα δύο αυτά τέθηκαν από το Σωματείο Εργαζομένων και το νομικό τους σύμβουλο κ. Δημήτρη Περπατάρη, χωρίς όμως να παραλείψουν να ευχαριστήσουν την Διοίκηση του Δήμου και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους που έδωσαν λύση στο θέμα της ΔΕΑΔΑ και των εργαζομένων.

Συνολικά, 102 περνούν στο Δήμο, 15 στους Παιδικούς Σταθμούς, 12 στα ΚΑΠΗ και δύο στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου (ΑΟΔΑ), μέσα σε κλίμα ευφορίας από τους εργαζόμενους που άκουσαν τα ονόματα τους.

Όπως βέβαια τόνισαν οι σύμβουλοι – εκπρόσωποι της μειοψηφίας κ.κ. Γιώργος Λέκκας, και Θάνος Τραβασάρος, οι εργαζόμενοι δεν χρωστούν σε κανέναν τίποτα αφού είχαν τις προϋποθέσεις και έχουν εργαστεί πολλά χρόνια για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σ’ αυτό συμφώνησε και ο Δήμαρχος Παν. Φωτιάδης, που ζήτησε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για την καλύτερη – και πάντα με ευγένεια – εξυπηρέτηση των πολιτών του Δήμου Αχαρνών.

Μπορεί αυτή η εξέλιξη να προσμετρηθεί στα υπέρ της Δημοτικής Αρχής του Φωτιάδη, όμως μια προϋπάρχουσα μερίδα υπαλλήλων της πρώην ΔΕΤΕΔΑ, που μπορεί καλώς η Επιχείρηση να τέθηκε νωρίς σε εκκαθάριση, εργαζόταν επί τριάμισι χρόνια ανελλιπώς, ως αορίστου χρόνου, ξαφνικά βρέθηκαν με άκυρες τις όποιες συμβάσεις εργασίας, παρ’ ότι οι μηνιαίες εισφορές των στο Ι.Κ.Α. ήταν συνεχόμενες, ωστόσο απολύθηκαν και οδηγήθηκαν, ευτυχώς, στο Ταμείο Ανεργίας για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπάρχει ή δεν υπάρχει αδικία για την πλειοψηφία των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας, όπου παρά τις τότε δεσμεύσεις, ότι θα τύχουν αυξημένης μοριοδότησης, ωστόσο αποκλίστηκαν τελικά από αυτό το υποτιθέμενο προνόμιο.

Αυτό είναι ένα σημείο που σίγουρα, δεν θα ξεχάσουν, κάποιοι, μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές.