ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ – ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Παραδόθηκαν στον Διοικητή του τοπικού Ι.Κ.Α. στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 20 Μαΐου 2008, χιλιάδες υπογραφές δημοτών.

Ακολουθούν και άλλες χιλιάδες υπογραφές από τις περιοχές των Κάτω Αχαρνών που θα παραδοθούν στο Ι.Κ.Α. αλλά και στο Δήμο Αχαρνών.

Ανημέρωτη για το θέμα δήλωσε η Υφυπουργός κα Καλατζάκου στην διαπαραταξιακή Επιτροπή που με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Παν. Φωτιάδη την επισκέφθηκε την περασμένη εβδομάδα. Θα απαντήσει στα αιτήματα που τις τέθηκαν εφόσον ενημερωθεί από τον Διοικητή του ΙΚΑ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τους είπε.

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ως πρώτο βήμα των μετέπειτα κινητοποιήσεων, απάντησαν Φορείς και κάτοικοι των Αχαρνών, στην επιχείρηση μεταφοράς των όλων των Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. στο γνωστό απόμακρο κτίριο(απέναντι του Ολυμπιακού Χωριού) από το κέντρο της πόλης και τις συγκοινωνίες, διεκδικώντας παράλληλα την κατασκευή ιδιόκτητου κτιρίου στην περιοχή της Λαθέας, την πλήρη στελέχωση με προσωπικό και υλικό των ιατρικών υπηρεσιών, καθώς και την ένταξη της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στην πρωτοβάθμια υγεία ως Κέντρο Υγείας. Με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, στην συγκέντρωση συμμετείχαν η ΠΑΣΥΜ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Οικοδόμων, η Επιτροπή Γυνακών Ο.Γ.Ε. και οι Σύλλογοι, Πανοράματος, Πλάτωνα, Μονοματίου, Κωστή Παλαμά, Πάτημα Πλαβούκου, , που έδωσαν δυναμικό παρόν, στην πρώτη συγκέντρωση διαμαρτυρία , που έγινε το πρωί της Τρίτης 20 Μαΐου 2008, έξω από το κατάστημα ΙΚΑ στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου και Παγκάλου. Όπως τονίστηκε στη συγκέντρωση, η μεταφορά των Υπηρεσιών του Ι.Κ.Α. σε τοποθεσία μακριά από το κέντρο της πόλης, σε κτίριο όπως έχει ομολογηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο, ακατάλληλο, χωρίς συγκοινωνιακή κάλυψη, με υψηλότατο και προκλητικό ενοίκιο, δημιουργεί ερωτηματικά και αυξάνει τα προβλήματα αντί να τα μειώσει.

Στη συνέχεια Επιτροπή στην οποία μετείχαν και οι Θάνος Τραβασάρος και Γιώργος Λέκκας από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρέδωσαν σχετικό Υπόμνημα στον Διοικητή του υποκαταστήματος, μαζί με χιλιάδες υπογραφές δημοτών που για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, δηλώνουν αντίθετη στην επιχειρούμενη μεταστέγαση του Ι.Κ.Α. Σε ότι αφορά την συνάντηση της διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Αχαρνών με την υφυπουργό κα Σοφίας Καλατζάκου που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όπου μετείχαν ο Δήμαρχος κ. Παν Φωτιάδης, ο επικεφαλής της «Αχαρνές – Σύγχρονης πόλη» κ. Γιώργος Λέκκας, από την Ε.Κ.Α. ο δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Γκίκας και από την ΠΑΣΥΜ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θάνος Τραβασάρος. Όπως είπε στο δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος κ. Φωτιάδης, χωρίς να υπάρξει διαφωνία από την πλευρά της αντιπολίτευση, στη συγκεκριμένη σύσκεψη η κα υφυπουργός έδειξε να μην γνωρίζει το θέμα. Την ενημερώσαμε, τις θέσαμε τις αντιρρήσεις μας και τα προβλήματα που θα προκύψουν από την μεταφορά , τα κατέγραψε, θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή του ΙΚΑ για εξέταση του θέματος. Θα περιμένουμε την απάντηση είπε ο κ. Φωτιάδης. Για το ίδιο θέμα ο Αντιπρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου κ. Χρήστος Ντούρος ενημέρωσε το σώμα για το ομόφωνο ψήφισμα που πήρε το νομαρχιακό συμβούλιο Ανατ. Αττικής, μετά από πρόταση του συνδυασμού της ΝΑΣ, για το πρόβλημα που δημιουργεί στους ασφαλισμένους και στους συναλλασσόμενους η μεταφορά του ΙΚΑ Αχαρνών, στο οποίο τονίζεται μεταξύ άλλων: «Μετά από διεξοδική συζήτηση, στην οποία έλαβαν μέρος ο Νομάρχης Ανατ. Αττικής Λ. Κουρής και πολλοί νομαρχιακοί σύμβουλοι, το Νομαρχιακό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να δηλώσει την πλήρη συμπαράστασή του στον Δήμο Αχαρνών και τους συλλογικούς φορείς των περιοχών, προκειμένου οι υπηρεσίες του ΙΚΑ να στεγαστούν σε θέση με επαρκή συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση αλλά και με πλήρως στελεχωμένα ιατρεία και υπηρεσίες, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ασφαλισμένων και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Αχαρνών». Να σημειώσουμε πως για το θέμα αυτό ο συμπολίτης μας βουλευτής κ. Ντίνος Βρεττός υπέβαλε στην βουλή την Τρίτη ερώτηση, θέτοντας την αρμόδια υπουργό τα προβλήματα που δημιουργούνται από την επικείμενη απόφαση μεταφοράς του ΙΚΑ, που προφανώς να λήφθηκε λανθασμένα και απαιτείται επανεξέταση. Η εξέλιξη του θέματος μεταφοράς του Ι.Κ.Α. Αχαρνών μάλλον είναι άγνωστη για όλους του πολιτικούς του τόπου και της Περιφέρειας, όμως γνωστή για τους 90. 000 ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α. στην πόλη των Αχαρνών, που καθημερινά θα θυμούνται την ταλαιπωρία που υποβάλλονται σε καιρούς ακρίβειας και ανεργίας.