ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ : «Ότι και να γίνει θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος»

Αναδημοσίευση από την τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

«Είμαστε κατά των συνενώσεων. Τα Άνω Λιόσια πρέπει να διατηρήσουν την αυτοδιοικητική τους αυτοδυναμία και στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ», τονίζει ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του στις Δημοτικές εκλογές του 2010, ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. «Η υποψηφιότητά μου συνδέεται άμεσα με το πολύ σημαντικό έργο που, έχουμε πραγματοποιήσει στην πόλη την τελευταία τετραετία».

Αναφερόμενος στο κυρίαρχο, τις μέρες αυτές, θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, ο Χρήστος Παππούς ξεκαθαρίζει ότι τα μεγάλα διοικητικά σχήματα δεν αποδίδουν και ότι το ζητούμενο είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.

« Η αρχή της εγγύτητας στον πολίτη, είναι σύμφυτη με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι μεγάλες διοικητικές δομές έχουν αποδειχθεί αναποτελεσματικές στη χώρα μας. Από την άλλη, ο Δήμος Άνω Λιοσίων διαθέτει διαχειριστική επάρκεια, ικανό ανθρώπινο δυναμικό, πλούσιο μηχανολογικό εξοπλισμό και Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, που προσδιορίζει τις αναπτυξιακές προτεραιότητες του μέλλοντος» διευκρινίζει.

Σε περίπτωση συνένωσης των Άνω Λιοσίων με άλλους Δήμους, ο Χρήστος Παππούς θεωρεί αυτονόητο, ότι τα Άνω Λιόσια θα έχουν δεσπόζουσα θέση.

«Είμαστε κατά των συνενώσεων. Ωστόσο, σε περίπτωση που η Πολιτεία επιμείνει, τότε θεωρούμε αυτονόητη την δεσπόζουσα θέση του Δήμου μας. Στις σημερινές κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, τα Άνω Λιόσια αποτελούν το διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής. Ως εκ τούτου, θεωρούμε δεδομένο ότι θα δώσουν το όνομα και θα αποτελέσουν την έδρα των ενοποιημένων Δήμων. Δεν εκφράζω κανενός είδους αυτοδιοικητικό ιμπεριαλισμό, αλλά μια θέση αυτονόητη για μία πόλη που και σήμερα πληροί τα κριτήρια του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και εξακολουθεί να προσφέρει κρίσιμες εξυπηρετήσεις στο Λεκανοπέδιο», υπογραμμίζει.

Ο Δήμαρχος Άνω Λιοσίων δεν παρέλειψε να εκφράσει επιφυλάξεις, για το αν υπό τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, είναι δυνατό να εφαρμοσθεί το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. «Οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ δύσκολες και ήδη πολλοί Δήμαρχοι υψώνουν κραυγή αγωνίας, καθώς οι θεσμοθετημένοι πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν μειωθεί τουλάχιστον κατά 20%. Αλλά αυτά είναι ζητήματα στα οποία θα δώσουν απαντήσεις τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, στα συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν μετά το Πάσχα» επισημαίνει.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του στις Δημοτικές εκλογές του 2010, ξεκαθαρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ. «Η υποψηφιότητά μου συνδέεται άμεσα με το πολύ σημαντικό έργο που, έχουμε πραγματοποιήσει στην πόλη την τελευταία τετραετία. Με βάση το έργο αυτό, θα ζητήσουμε την επανεκλογή μας, θέτοντας υπόψη του εκλογικού σώματος το πρόγραμμα της νέας τετραετίας» καταλήγει ο Χρήστος Παππούς.