ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟ Σ.Κ. ΑΧΑΡΝΩΝ

Αναδημοσίευση από τα Αχαρναϊκά Νέα

Πολλές απορίες και ανησυχίες άφησε η ενημέρωση του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ στον Δήμαρχο Αχαρνών, για την πορεία των έργων του Σ.Κ.Α.

Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών ζήτησε ο κ.Φωτιάδης με αίτημα να υλοποιηθεί ο παλιός σχεδιασμός και η χάραξη που έχει γίνει.

«Ανησυχητικό όμως το γεγονός, ότι και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του έργου δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΟΣΕ και της κυβέρνησης σχετικά με το έργο!», επεσήμανε δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βρεττός.

Αναβολή επ’ αόριστο φαίνεται πως παίρνει το Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών, το πολυσυζητημένο ΣΚΑ, μια και δε προβλέπεται απολύτως τίποτα τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Αυτό είναι το συμπέρασμα από την ενημερωτική επίσκεψη του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ στο Δήμο Αχαρνών την περασμένη και την επιτόπια αυτοψία στο χώρο του εργοταξίου μαζί με τον Δήμαρχο Παν. Φωτιάδη, με κλιμάκιο μηχανικών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ Φωτιάδης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σ’ ότι αφορά τον σχεδιασμό του ΣΚΑ, η ΕΡΓΟΣΕ δεν γνωρίζει τι σκοπό έχει το Υπουργείο, ούτε που βρίσκονται τα έργα, ούτε το χρονοδιάγραμμα αποπεράτωσης των έργων.

Ύστερα από αυτό ο Δήμαρχος είπε πως άμεσα θα γίνει επίσκεψη στον Υπουργό Μεταφορών με αίτημα να υλοποιηθεί ο παλιός σχεδιασμός και η χάραξη που έχει γίνει.

Το μόνο σίγουρο που είπε ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ είναι πως ο Σταθμός που ήδη κατασκευάστηκε στην Γραμμή Αθηνών – Χαλκίδας και έχουν δώσει το προσωρινό όνομα ΚΑΤΩ ΑΧΑΡΝΕΣ, μπορεί να μπει σε λειτουργία μέχρι τέλους του μηνός. Το γεγονός αυτό δεν προσφέρει καμιά νέα εξυπηρέτηση , αφού πρόσβαση στις αμαξοστοιχίες Χαλκίδος, είχε η πόλη μας , με μπόλικη ταλαιπωρία. Σε αίτημα του Δημάρχου τι θα γίνει με το Σταθμό Προαστιακού για να εξυπηρετεί τις διαδρομές ως το Αεροδρόμιο και ως το Κιάτο, έλαβε την απάντηση να διεκδικήσει ο Δήμος, την κατασκευή προσωρινού Σταθμού εντός της Αττικής οδού, στο ύψος της Φιλαδελφείας, όπου ευνοεί η διαμόρφωση του εδάφους.

Ο Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ, έθεσε ένα αίτημα για κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στο ύψος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, αλλά θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστή η Λ. Δημοκρατίας επί τριήμερον , στο σημείο αυτό ζήτησε να γίνει άμεσα η σύνδεση της Λ. Δημοκρατίας με την οδό Μόρνου, που είναι κλειστεί μέχρι σήμερα.

Έτσι λοιπόν έχουμε από την ενημέρωση αυτή του Προέδρου της ΕΡΓΟΣΕ

Έτοιμη την πλατφόρμα για τη στάση των τρένων από και προς Χαλκίδας και ενώ το μέλλον του ΣΚΑ είναι αβέβαιο, ο Δήμος εκτός από το προσωρινό – ίσως να εξελιχθεί τελικά σε μόνιμο – σταθμό Προαστιακού εντός Αττικής Οδού, για να εξυπηρετεί τις διαδρομές ως το Αεροδρόμιο και ως το Κιάτο. Ενώ αναμένουμε την σύνδεση της οδούΜόρνου μ τη Λ. Δημοκρατίας.

Η πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Καδά, επισήμανε ότι η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου, είχε ζητήσει να γίνουν δύο διώροφα γκαράζ ως αντισταθμιστικό έργο προς τον Δήμο και ζήτησε όλο το θέμα με την ΕΡΓΟΣΕ και το ΣΚΑ να έρθει άμεσα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σχετικά με την από τη συνάντηση του Δημάρχου με τους υπεύθυνους ΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ για την πορεία των εργασιών στο Συγκοινωνιακό Κέντρο Αχαρνών. Ο δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Βρεττός, επεσήμανε :

«Ανησυχητικό όμως το γεγονός, ότι και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του έργου δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα για τον ευρύτερο σχεδιασμό του ΟΣΕ και της κυβέρνησης σχετικά με το έργο!
Απαραίτητες είναι παρεμβάσεις για την διευκόλυνση των επιβατών (πάρκιν, προσβάσεις) που θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τους συρμούς και προς τις δύο κατευθύνσεις (Κιάτο, Χαλκίδα). Θετικές ακούγονται οι δηλώσεις για πεζοδρομήσεις, ηχοπετάσματα και αντισταθμιστικά.
Πιστεύω ότι εξακολουθεί να είναι απαραίτητο ένα δημοτικό συμβούλιο αφιερωμένο στο θέμα του ΣΚΑ, όπου από την πλευρά του ΟΣΕ θα δεσμευθούν δημόσια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την υλοποίηση των αντισταθμιστικών, αλλά και για να συζητηθεί ολόκληρο το φάσμα των σχέσεων μας με τον ΟΣΕ, όπως είναι η συχνότητα των δρομολογίων και η «διπλή ταρίφα» που πληρώνουμε για να μετακινούμαστε από και προς το κέντρο των Αθηνών».