Ζητείται λύση Συμβιβασμού

Αναδημοσίευση από τη τοπική εφημερίδα Αχαρναϊκά Νέα

Ταλαιπωρία για χιλιάδες ασφαλισμένους , η μεταφορά του, στο Κτίριο της ΦΑΡΜΑΠΛΑΣΤ, έξω από το Ολυμπιακό χωριό.

Θέμα κινητοποιήσεων αν προχωρήσει η μετεγκατάσταση προβάλει η ΠΑΣΥΜ

Μετά την άκαρπη όπως αποδείχθηκε στην πράξη, της πρώτης συνάντησης, με τον Πρόεδρο του ΙΚΑ, προκειμένου να μην προχωρήσει η μεταστέγαση των Υπηρεσιών στο κτίριο που βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό – αφού θα ταλαιπωρήσει πολλές χιλιάδες ασφαλισμένους για να το επισκέπτονται – ο Δήμαρχος κ. Παν. Φωτιάδης, ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, ενώ έκλεισε συνάντηση και με την Υφυπουργό κ. Καλατζάκη.
Όπως είπε ο κ. Φωτιάδης στο Δημοτικό Συμβούλιο, στις επόμενες ημέρες που θα γίνει η κοινή συνάντηση με την Υφυπουργό και τον πρόεδρο του ΙΚΑ, στην οποία θα παραβρεθούν και οι επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίπτοντας σε αυτή τη φάση την πρόταση της ΠΑΣΥΜ να υπάρξει και κινητοποίηση των φορέων και των πολιτών, ως μοχλός πίεσης.
Σύμφωνα με τον κ. Φωτιάδη, δεν πρέπει στο πρώτο ραντεβού και ιδιαίτερα όταν υπήρξε ενδιαφέρον από την κυρία Υφυπουργό, να γίνει μια τέτοια κίνηση.
Από την πλευρά της ΠΑΣΥΜ, ο επικεφαλής κ. Β. Τοπαλιανίδης επεσήμανε ότι χάνεται χρόνος, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου ολοκλήρωσαν τις πολεοδομικές τους παρεμβάσεις ώστε πλέον να είναι νόμιμοι και προχωρά η μετεγκατάσταση σε ένα χώρο που σίγουρα δεν εξυπηρετεί τους πολίτες. Όχι μόνο δε δίνει λύση- από τις διάσπαρτες σήμερα υπηρεσίες – αλλά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα, κάνοντας λόγο για εμπαιγμό από την διοίκηση του ΙΚΑ και στα προβλήματα με τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη. Για αυτό η ΠΑΣΥΜ θεωρεί απαραίτητο να υπάρχει και κινητοποίηση του κόσμου σε αυτή τη συνάντηση, που θα είναι ένα «όπλο» στα χέρια του Δήμου.
Ωστόσο, ο Δήμαρχος είπε ότι αφού γίνει αυτή η πρώτη συνάντηση με την Υφυπουργό, θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα και θα αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες του Δήμου, σύμφωνα και με τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης.
«Να θέσουμε το θέμα ψυχρά και ξεκάθαρα, πρώτον το συγκεκριμένο σημείο δεν εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους της πόλης μας, δεύτερον αν υπάρχει υποχρέωση του ΙΚΑ με την σύμβαση που έχει υπογράψει, ας δημιουργήσει παράρτημα και όχι μεταφορά, τρίτον να τονίσουμε ότι υπήρχαν πολεοδομικές παραβάσεις όταν υπογραφόταν η σύμβαση και τέταρτων να ξεκαθαρίσουμε ότι θα προβούμε σε κινητοποιήσεις», ήταν η προτάσεις του επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Αχαρνές – Σύγχρονη πόλη» κ. Γιώργου Λέκκα.
Βέβαια, θα υπάρξει μία συνάντηση των αρχηγών των παρατάξεων πριν την συνάντηση, για να καθοριστεί η γραμμή που θα ακολουθήσει ο Δήμος και αμέσως μετά από αυτή την επαχθή, θα συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Σίγουρα το θέμα είναι πολύ σοβαρό (αυτό ας το λάβουν υπ’ όψιν τους οι κυβερνητικοί υφυπουργοί και βουλευτές) και θα γίνει σοβαρότερο και πιο οξυμμένο μετά τις αντιδράσεις και των κινητοποιήσεις κατοίκων και φορέων, που σίγουρα θα υπάρξουν, θα αποκαλυφθούν και τα οικονομικά στοιχεία της δεσμευτικής σύμβασης, γιατί υπεγράφη τόσο εσπευσμένα, στο συγκεκριμένο σημείο, απέναντι από την είσοδο του Πρότυπου Ολυμπιακού Χωριού, (όπου σε απόσταση ενός χιλιομέτρου περίπου λειτουργεί η πολυδιαφημισμένη Πολυκλινική, που δέχεται ασφαλισμένους του ΙΚΑ μόνο του οικισμού), μπορεί να πάρει διαστάσεις σκανδάλου, κακού χειρισμού, σπατάλης εκατομμυρίων και ταλαιπωρίας χιλιάδων ασφαλισμένων, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό – κυβερνητικό.