Ταξιδεύοντας με τον εχθρό μου

Ένας σκληρός αξιωματικός του στρατού στην Αμερική του 1892, ορκισμένος εχθρός και εξολοθρευτής των Ινδιάνων υποχρεώνεται να συνοδεύσει ένα γέρο αρχηγό της φυλής των Τσεγιέν στη Μοντάνα, τόπο καταγωγής του, μετά από 7 χρόνια αιχμαλωσίας.
Στο δρόμο τους θα συναντήσουν και θα πάρουν μαζί τους μια γυναίκα της οποίας ολόκληρη η οικογένεια σκοτώθηκε από Ινδιάνους κομάντσι. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλούς εχθρούς και οι παλιοί αντίπαλοι θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πολεμήσουν μαζί για να επιβιώσουν. Αυτό όχι μόνο θα τους φέρει κοντά αλλά θα κάνει τον αξιωματικό να αλλάξει τη στάση του απέναντι στους Ινδιάνους… Στο τέλος του ταξιδιού είναι ένας άνθρωπος με άλλη φιλοσοφία.
Το έργο του Κούπερ θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των γουέστερν, ιδίαιτερα αυτούς που πιστεύουν ότι οι αυτόχθονες της Αμερικής είχαν το δίκιο με το μέρος τους στον άνισο αγώνα τους με τους αποίκους.
Παρόλα αυτά, η ταινία ενώ περιγράφει την εποχή και απορρίπτει το μύθο “καλός είναι ο λευκός, κακός ο ινδιανος”, καταφεύγει σε εύκολο διδακτισμό και αναίτια συσσώρευση βίας.

https://www.youtube.com/watch?v=Adtp15t602Q